Moneywise.nl » Weblog » Lijfrente » Vara's Kassa: Let op extra kosten bij banksparen

Vara's Kassa: Let op extra kosten bij banksparen

zaterdag 13 april 2013 om 21:40:41 Jochem Kessens 31 reacties
Vara's kassaBij banksparen spaart of belegt u geld op een geblokkeerde rekening: de bankspaarrekening. Het bedrag dat u op die rekening spaart, is vrijgesteld van de vermogenrendementsheffing (1,2%). Dat spaargeld mag u alleen gebruiken voor een speciaal doel, namelijk de aflossing van uw hypotheek en aanvulling van uw pensioen. Zo'n rekening opent u bij een bank.
Extra kosten bij banksparen
Banksparen was een transparant en goedkoop product. Er waren geen extra kosten. Daar is verandering in gekomen nadat het provisieverbod op 1 januari 2013 van kracht is geworden. De beloning voor de adviseur mag niet meer in het product versleuteld zitten. Dat betekent dat de klant apart moet betalen voor advies en diverse andere zaken. Jeroen Wolfsen van vergelijkingssite MoneyWise.nl zet in bovenstaand filmpje de verschillende kosten op een rijtje.

Advies- en afsluitkosten: grote verschillen
Hoeveel de klant moet betalen voor advies en het openen van een bankspaarproduct verschilt per dienstverlener. Zo variëren de kosten voor het openen van een bankspaarrekening van €14,50 tot €250. Ook is advies bij sommige aanbieders verplicht (bijvoorbeeld bij de SNS Bank, daar kost het €500) terwijl je bij andere aanbieders zonder advies een rekening kunt openen. Dat heet Execution Only.

Advies niet perse nodig
Volgens Kapé Breukelaar, Kassa's financieel adviseur, heb je niet altijd advies nodig. Voor relatief simpele zaken kunnen veel mensen het best zelf regelen. De producten zijn niet erg ingewikkeld en er is veel informatie te vinden. Als het gaat om de uitkering van het opgebouwde kapitaal gaat het vooral om het kiezen van de juiste looptijd van de uitkering. Dat kunnen veel mensen prima zelf bepalen. Advies is wel handig als het gaat om grote bedragen, als je wilt beleggen of als je een gouden handdruk krijgt.

Extra kosten
Naast genoemde kosten moet u ook alert zijn op de volgende kosten:

- Kosten voor opname. Als u saldo wilt overboeken naar een andere bank betaalt u bij een aantal banken €150.
- Kosten voor uitkering. Als het geld van een bankspaarrekening vrijkomt, moet u een uitkering of lijfrente aankopen. Bij uitbetaling van die uitkering worden door een aantal aanbieders ook kosten in rekening gebracht. Zo rekent de ABN Amro €2,20 en de Rabobank €2,50 aan uitkeringskosten.
- Dienstverleningskosten. Daarnaast stuitten wij bij de aanbieder Legal & General op dienstverleningskosten van €64,50 per jaar.

Let niet alleen op de rente
Breukelaar raadt klanten bij de zoektocht naar het beste bankspaarproduct aan niet alleen op de rente te letten, maar ook op de kosten. €1 aan uitkeringskosten lijkt misschien een minimaal bedrag, maar de kosten kunnen flink oplopen. Stel dat je €10.000 opgebouwd lijfrentekapitaal omzet in een maandelijkse uitkering gedurende twintig jaar, dan is iedere euro aan kosten toch 0,2% minder rente. Dat is bij €2,00 over twintig jaar een bedrag van €480. ((12 x €2,00) x 20 jaar) Een aanbieder die 3,5% rente biedt maar ook €2 aan kosten per maand berekent voor de uitkering levert dus eigenlijk maar 3,1% op. In dat geval kun je beter kiezen voor één uitkering per jaar en zo behoorlijk wat kosten besparen.

Tot slot
- Oriënteer je goed op een nieuwe bankspaarrekening en lijfrenteuitkeringen.
- Vergelijk verschillende bankspaarproducten met elkaar.
- Kijk of advies verplicht is en wat de kosten daarvan zijn.
- Let op de hoogte van de rente.
- Let op bijkomende kosten.
- Als je geen advies wilt en je hebt zelf een product gekozen, let dan op de afsluitkosten/openingskosten die je betaalt.
- Het open van een bankspaarproduct kan soms rechtstreeks bij de bank, via een adviseur of via een vergelijkingssite zoals bijvoorbeeld Moneywise.
Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten. Hij houdt je op de hoogte van o.a. lijfrente.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

w.a. de jong

18 juli 2015 11:28:07

Ik ben 64 jaar en op 01-06-2016 wordt mijn belegging van 5000 euro uitbetaald.
Wat is nou de betrouwbaarste bank waar ik zeker ben zonder al teveel kosten maandelijks het bedrag wordt uitgekeerd.
Ik hoop dat u mij een hint kan geven wat ik nou moet doen

Bvd

reageer op w.a. de jong

Jochem Kessens
Productexpert
Tel: 085-760 7600

28 juli 2015 11:48:43

Beste heer / mevrouw De Jong,
In onze vergelijking van 'uitkerende lijfrentes' vindt u alle banken die een dergelijke uitkering voor u kunnen regelen. U ziet in 1 oogopslag wat de kosten zijn. Mijn tip aan u luid dan ook om de vergelijking te maken op onze website via onderstaande link. www.moneywise.nl/lijfrente/vrijkomende-lijfrente/

reageer op Jochem Kessens

Patrick

17 oktober 2016 21:03:54

Ik moet € 750,- betalen voor een advies banksparen voor twee rekeningen. Is dit een concurrerend tarief ?

reageer op Patrick

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

17 oktober 2016 21:19:20

Beste Patrick,
Het openen van een bankspaarrekening via Moneywise kost eenmalig € 149. Als je 2 rekeningen tegelijkertijd opent, ontvang je op de 2e rekening € 60 korting en betaal je dus maar € 89 voor die rekening. Bij elkaar voor 2 rekeningen dus € 238. Dus in die zin is € 750 natuurlijk best veel geld. Ik kan echter niet beoordelen hoeveel tijd de adviseur in je vragen moet steken en wat hij je allemaal adviseert. In de praktijk zie ik helaas maar al te vaak dat er maar heel weinig en matig advies gegeven wordt door tussenpersonen. Veel mogelijkheden zijn ook gewoon vastgelegd in de fiscale spelregels. Soms is er niet zoveel keuzes met de lijfrentes. Dat is een beetje afhankelijk van je situatie.
Wij werken anders. We geven geen advies maar informeren je zo goed mogelijk zodat je zelf heel goed in staat bent om de juiste keuzes te maken.En als je eenmaal weet wat mogelijk is en wat je wil kun je heel gemakkelijk alle banken op onze site vergelijken en zien welke bank het meeste oplevert. Een offerte vraag je binnen een paar minuten aan en de rekening wordt ook online door je aangevraagd. Zo'n 10.000 hebben dat de afgelopen 3 en half jaar via ons gedaan.
Bel of mail ons gerust, je zult zien dat je dezelfde dag al antwoorden hebt waarmee je kunt bepalen wat je allemaal kunt doen met je lijfrente en dat je heel genmakkelijk kan zien welke bank de hoogste rente biedt. Ik weet niet of je al wil beginnen met uitkeren van de lijfrentes maar lees in dat geval ons gratis Ebook vooral door. Daar staat eigelijk alles in wat belangrijk is.
Maar nogmaaals, bel gerust als je vragen hebt: 085 7607600
Met vriendelijke groet,
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Joke Kok

19 februari 2017 21:26:50

Beste Jochem, wij hebben bij de Rabo een toekomstspaarrekening. Nu gaan wij met alles over naar de abnamro. Is het verstandig om ook de toekomstspaarrekening over te zetten en zijn daar kosten aan verbonden. Groet Joke Kok.

reageer op Joke Kok

Jochem Kessens
Productexpert
Tel: 085-760 7600

20 februari 2017 9:53:18

Beste Joke, Rabobank rekent in een aantal gevallen kosten als u vóór de einddatum de rekening stopt. Het is daarbij ook belangrijk om te weten of de rente vast staat (deposito) of dat u een variabele rente heeft. De kosten zijn € 165,-. Als de rente vast staat dan komt daar nog een 'marktwaarde vergoeding bij'. U kunt het hier nalezen: https://www.rabobank.nl/images/av_toekomstsparen_2014_mei_2972678.pdf Ik begrijp dat u uw rekeningen graag bij 1 bank heeft lopen, maar als dat de enige reden voor u is, dan wegen de kosten mijns inziens niet op tegen de baten.
Met vriendelijke groet,
Jochem Kessens

reageer op Jochem Kessens

joke kok

20 februari 2017 10:44:05

Heel hartelijk dank voor de snelle reactie. Ga er mee aan de slag. vr groet, Joke Kok

reageer op joke kok

Eefje Janssens

13 april 2017 23:29:15

Ik heb een bankspaarregeling van 100.000 euro. De rentevast periode is afgelopen en de Rabo vraagt mij nu wat ik ermee wil doen. Ik wilde het gedurende de komende tien jaar laten uitbetalen. Maar ik ben 53 jaar en dit kon niet. Ik wil echter niet wachten tot mijn 70e. Wat kan ik het beste doen nu? Alvast bedankt.

reageer op Eefje Janssens

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

14 april 2017 10:35:34

Beste Eefje,
Je mag nu een uitkering starten maar dat kan dan niet via banksparen. Je kunt een zogenaamde overbruggingslijfrente aankopen bij een verzekeraar. Die kan nu beginnen met uitkeren maar de looptijd is dan geen 10 jaar. Hij moet lopen tot het jaar waarin je 65 wordt of als je eerder met pensioen gaat. Dat is de kortste looptijd.
Als je onze gratis lijfrentewijzer download kun je dit allemaal nalezen.
En je kunt heel makkelijk uitrekenen hoeveel je uitgekeerd krijgt in onze lijfrente vergelijker.
Als je vragen hebt, bel ons dab gerust 085 7607600
Met vriendelijke groet,
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Rob

24 juli 2017 11:43:11

Hallo, Wij hebben door een fout van een hypotheekadviseur geen recht meer op de bankspaarhypotheek. Wij wilden deze hypotheek meenemen naar onze nieuwe woning. Onze oude woning was verkocht en de nieuwe woning was afgesloten met een Groningerakte. Al die tijd is de bankspaarhypotheek afgeschreven van onze rekening. Dit is opgelopen naar 10.000 euro. Wij krijgen dit eerdaags op onze rekening gestort vanwege de fout en het onnodig betalen van deze hypotheek. Moeten wij nog betlasting hierover betalen en hoeveel? Met vriendelijke groet Rob

reageer op Rob

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

24 juli 2017 12:12:54

Beste Rob,
Ik durf het niet met zekerheid te stellen want ik heb niet alle info. Daarnaast is het een vrij unieke zaak.
Mijn eerste reactie zou zijn dat het belastingvrij moet kunnen als het geen box 1 polis meer zou zijn.Daarnaast is er net wetgeving gekomen waarbij je makkelijk de waarde uit een polis belastingvrij mag ontvangen (vervallen tijdsklemmen) oook dat kan in je voordeel werken.
Ik zou deze vraag heel duidelijk neer leggen bij de betreffende adviseur en hem daar antwoord op vragen, die kent het hele dossier. Heb je überhaupt iemand laten kijken naar de schade die je door dit verhaal oploopt? want het kan zeker zou zijn dat je door het missen van het fiscale voordeel van je spaarhypotheek over de nieuwe hypotheek meer lasten gaat betalen dan bij de spaarhypotheek
jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Ans

29 december 2017 15:51:15

In 2018 lopen verscheidene lijfrentes af, periode 2005 t/m 2013 diverse data, bij verschillende banken. Zo ook in 2019 over de periode 2014 t/m 2018. Kan ik deze gefaseerd overboeken naar 1 bankspaarrekening uitkerend? Zodat wanneer alle bedragen van die lijfrentes op de bankspaarrekening staan ik binnen 5j na mijn AOW kan bepalen wat en hoe lang ik wil laten uitkeren. Er is 1 product van een verzekeraar bij in 2005, de rest van banken.

reageer op Ans

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

1 januari 2018 20:28:56

Beste Ans,
Als er door de jaren heen meerdere lijfrentepolissen en bankspaarrekeningen vrij komen dan kun je die het beste eerst allemaal verzamelen op een opbouwrekening. Als alle bedragen dan binnen zijn dak kunnen we die rekening omzetten naar een uitkeerrekening. Op het door jouw gewenste moment. Je bepaalt dus zelf wanneer je start met een uitkering, hoe lang ( minimaal 5 jaar) en bij welke bank.
Je kunt ook meerdere bedragen op een uitkerende bankrekening laten storten maar daar kan niet zoveel tijd tussen zitten.
Het is vaak een kwestie van maatwerk. We denken graag met je mee.
Jeroen

reageer op Jeroen Wolfsen

Virginie

14 januari 2018 19:24:51

Mijn lijfrente loopt af op 01-09-2018. Mijn AOW gaat in per 01-11-2023. Ik wil het vrijkomend bedrag van € 20.000,- vastzetten tot mijn AOW-leeftijd, en het dan laten uitkeren over een periode van 5 jaar. Kan dat?

reageer op Virginie

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

14 januari 2018 19:27:42

Beste Virginie
Dat kan zeker en dat doen ook veel mensen. Je opent dan een bankspaar opbouwrekening en stort het geld daarop. Op AOW leeftijd zet je deze dan om naar een uitkering voor 5 jaar of langer.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Eric

9 juli 2018 10:54:16

Ik ben er achtergekomen dat bij ABN AMRO verplicht een betaalrekening (a 1,55 euro per maand) afgesloten moet worden om een bankspaarrekening te openen. Is koppelverkoop hierbij toegestaan toegestaan?

reageer op Eric

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

10 juli 2018 21:46:27

Eric,
Of het echt verboden is weet ik niet. Ik zie het ook nog steeds bij bijvoorbeeld hypotheken: 0,25% korting als je ook een betaalrekening hebt bij de bank en daadwerkelijk gebruikt.
Maar als je ziet dat het voor een uitkeerrekening en € 1,55 kost en dat je ook nog kosten per maand voor iedere uitkering betaald ( € 2,50) dan zijn er betere oplossingen, denk ik:https://www.moneywise.nl/banksparen/lijfrente/
Jeroen

reageer op Jeroen Wolfsen

Raymond

28 augustus 2018 19:25:23

Ik heb een bankspaarproduct van ABN-AMRO die ik nu wil stopzetten. Het product is onderdeel van mijn hypotheek die ik nu al voor meer dan de helft heb afgelost.
Volgens de belastingdienst mag ik zonder problemen stoppen als ik het gespaarde bedrag maar aflos op mijn hypotheek. Wat overblijft van het bankspaarproduct wordt omgezet naar aflossingsvrij.
Nu wil de ABN-AMRO een compleet financieel advies voor mij gaan opstellen. Hiervoor moet ik 350 Euro gaan betalen waar ik het niet mee eens ben. Door de stopzetting loop ik namelijk zeker geen hoger risico want er wordt extra afgelost en meer dan de helft is al afgelost. Ik vind het ook onnodig om de volgende persoonlijke en financiele informatie met de bank te gaan delen. Ze vragen veel meer dan nodig is en veel van de informatie hebben ze al. Dit is de lijst:
- kopie paspoort - recent salarisstrook - werkgeversverklaring - woz waarde - IB aangifte 2017 - uitdraai van www.mijnpensioenoverzicht.nl - uniform pensioenoverzichten - indien er overlijdensrisico verzekeringen zijn, een kopie polis
Graag uw advies.

reageer op Raymond

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

29 augustus 2018 9:27:37

Beste Raymond,
Ik kan me je reactie voorstellen. Het is een beetje dubbel. Aan de ene kant moet je dit als bestaande klant makkelijk kunnen regelen. Maar aan de andere kant is ABN erg voorzichtig om ivm haar zorgplicht. Als over 10 jaar de hypotheek niet meer is op te brengen voor je omdat je pensioen bijvoorbeeld te laag is willen ze niet voor de schade opdraaien.
Blijkbaar hebben ze onvoldoende gegevens in hun bestand om hier een oordeel over te kunnen vellen. En dus moet je langs een van hun adviseurs. En dan is € 350 nog niet eens zo heel duur alhoewel ik me kan voorstellen dat je het zonde van je geld vind (kosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting)
Ik zou je graag willen helpen. Maar ook wij rekenen kosten voor een interne omzetting en die zijn nog hoger ( € 650). Het is namelijk ook nog meer werk dan je als klant verwacht. Het omzetten moet overigens vaak in 2 stappen. Eerst de vorm omzetten en dan pas de waarde van de bankspaarhypotheek afkopen en aflossen. Best wel een klusje......banken zijn niet heel soepel met dit soort zaken.
Banken reken overigens vaak administratiekosten voor het omzetten van de hypotheekvorm ( waarschijnlijk € 250), hou in de gaten of die kosten er ook nog bij komen. Verder is het onzin dat je gegevens aan moet leveren.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Rianne

8 november 2018 14:26:46

Beste Jeroen,
Wij hebben bij de Generalli een lijfrente polis lopen die nu vrij is gekomen. Wij willen dit gaan onderbrengen in een banksparen, welke bank kan je hiervoor het beste nemen? Wij hebben gelezen dat je kan kiezen of je een vaste rente en een variabele rente wil, hebben het doorgelezen maar het gaat een beetje boven onze pet. Wat kan je het beste nemen, vast of variabele rente. Vast bedankt voor het antwoord.

reageer op Rianne

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

9 november 2018 9:46:32

Goedemorgen Rianne,
Dat kun je heel makkelijk zelf uitrekenen in onze module voor banksparen lijfrente vergelijken. aan de hand van je persoonlijke situatie zie je welke bank de hoogste uitkering geeft en kun je de rekening online aanvragen.
Al;s je het geld nog niet wilt laten uitkeren dan kies je voor doorsparen. Je hebt dan inderdaad de keuze uit variabel of een vaste rente voor een paar jaar. Dat is vooral een persoonlijk keuze. Ook ik kan je niet vertellen wat verstandig is omdat ik ook niet wat hoe de rente zich gaat ontwikkelen de komende jaren. En dat kan geen enkele adviseur.
Feit is dat de rente laag staat en hij zal; wel een keer gaan stijgen. Maar niemand weet hoe lang dat duurt. Mijn advies: kies vooral die variant waar je je prettig bij voelt. Voor de één is dat vaste rente omdat je nergens meer naar hoeft te kijken en voor de ander is dat variabele rente omdat je dan kan profiteren van een eventuele rentestijging. Wel belangrijk: bij variabele rente kun je op ieder moment je geld opnemen. Heb je het vastgezet dan kun je te maken krijgen met een boete.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Johan

12 februari 2019 16:09:39

Wil vanaf nu word 62 elk jaar m'n berekende vrijruimte van mijn bedrijf storten in banksparen, wat me echter niet duidelijk is of ik dit in een periode van vijfjaar na m'n pensioen kan laten uit betalen daar ik telkens een verhaaltje krijg dat dit dan min een looptijd van 20 jaar moet zijn . Graag u uitleg

reageer op Johan

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

12 februari 2019 19:20:57

Johan,
Als je geld hebt gestort op een lijfrente ( dus ook lijfrente banksparen) dan kan dat vanaf AOW leeftijd worden omgezet naar een uitkerende lijfrente. Daarbij zijn 2 smaken:
1. tijdelijk oudedagslijfrente: minimale looptijd 5 jaar en uitkering niet hoger dan € 21.741 2. levenslange rente en dat is een uitkering van 20 jaar of langer. Hierbij is geen maximum.
Een combinatie van die twee is ook mogelijk.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Dick Start

7 maart 2019 0:33:42

Beste Jeroen en Jochem, Hoe kan ik mijn nalatenschap aan één van de erfgenamen het beste laten uitkeren in een soort levenslange maandelijkse uitkering. Erfgenaam is nu 45 jaar en stel dat ik over 10 jaar overlijdt. De uitkering hoeft niet persé direct na mijn overlijden in te gaan. En de uitkering zou bij overlijden van de erfgenaam mogen worden beeindigd dus hoeft dan niet over te gaan op zijn erfgenamen. Ik denk bijv. aan een bankspaarpensioen of lijfrente of koopsom of een combinatie. Lijfrente en koopsom lijken mij erg ongunstig vanwege de huidige lage rentestand. Bij voorbaat hartelijk dank voor de moeite.

reageer op Dick Start

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

7 maart 2019 9:36:02

Beste Dick,

Het gaat hier om box 3 vermogen. De producten die u opnoemt: lijfrente en banksparen zijn allemaal producten in box 1. Dat wil zeggen dat de inleg destijds is afgetrokken en de uitkeringen belast zijn. Dus daar heeft u niks aan.

Los daarvan is de rente laag en schiet je hier niks mee op. Ik zou als ik u was met een goede estate planner om tafel gaan om te kijken hoe u dit op een slimmere manier kunt regelen.

Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Henk

12 mei 2019 22:34:01

Op 28-09-2018 is mijn lijfrente vrijgekomen. (nieuwe regime) Ik moet voor 31-12-2019 een beslissing nemen wat ik met het bedrag wil doen. Mijn voorkeur gaat uit naar het openen van een bankspaarrekening en daarop het totale bedrag laten storten ( ongeveer € 25000,- ). Vervolgens wil ik het uit laten keren in maandelijkse bedragen en dit 5 jaar lang. Nu lees ik haast overal onderstaande voorwaarde.
U kunt een Aanvullende PensioenUitkering starten vanaf het jaar waarin u de AOW-leeftijd bereikt. (Mijn recht op AOW is 30-6-2020)
Mijn vraag is nu kan ik de maandelijkse uitkering laten ingaan op 01-01-2020 of pas op 01-07-2020.

reageer op Henk

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

13 mei 2019 9:00:43

Henk,
Je kunt een lijfrente laten starten in het jaar waarin je 65 wordt. Tenminste als je na 31-12-2015 geen premie meer hebt ingelegd. Heb je dat wel gedaan dan mag je het kapitaal van 31-12-2015 ( even opvragen bij de verzekeraar) laten uitkeren vanaf 65 en het geld dat daarna is gespaard pas vanaf AOW leeftijd.
Omdat je niet aangeeft wat je geboortedatum is, kan ik je vraag niet beantwoorden maar bel ons gerust als je meer wilt weten: 085 7607600!
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Marion

9 april 2020 17:34:02

Beste Jeroen,
Ben mij aan het oriënteren mbt afkoop partneralimentatie. Kun jij mijn informeren welke bank of verzekeringsmaatschappij een bankspaarproduct heeft waar de afkoop van mijn expartner gestort kan worden. Het gaat dus niet om een overbrugging pensioen. Vanuit dit product wil ik dan maandelijks een bedrag ontvangen, zijnde partneralimentatie.De Rabobank heeft dit gehad maar via interne beleidsmaatregelen zien ze hier van af.
Inmiddels weet ik de voor- en nadelen. Belangrijk vindt ik bij eerder overlijden van mij dat het restantbedrag wordt uitgekeerd aan mijn kinderen.
Graag een reactie
Marion

reageer op Marion

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

10 april 2020 13:43:15

Marion,
Fiscaal is het toegestaan om een alimentatie lijfrente bij een banks af te sluiten. Helaas is er echter ( tot nu toe) geen bank die het product ook aanbied. De reden hiervoor is simpel: het is een hele kleine markt en banken hebben geen interesse om het product dat ze hebben om te bouwen. Verzekeraars kunnen het wel maar we bemiddelen hier niet in omdat we daar geen online traject voor hebben. Het is allemaal handwerk en daar zijn wij dan weer niet op ingericht. We kunne je hiermee dus helaaas niet helpen. Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Rinus schijven

15 mei 2020 16:09:31

Kan ik mijn banksparen te goed ook in een keer belastingvrij laten uitkeren, als schenking aan een van mijn kinderen voor het aankopen van een huis?

reageer op Rinus schijven

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

17 mei 2020 21:19:01

Beste Rinus,
Als we het over banksparen hebben dan hebben we het over een lijfrente. En een lijfrente mag je nu eenmaal niet in één keer laten uitkeren. Als je dat wel doet betaal je en in één keer alle belasting en een fiscale boete in de vorm van revisierente (20%). Dus dat is niet bepaald voordelig.
Het is nu eenmaal bruto geld waar nog belasting over betaald moet worden. Ik denk graag met je mee naar andere oplossingen om je kinderen te helpen. Bel ons gerust: 085 7607610, er zijn verschillende mogelijkheden.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662