Moneywise.nl » Weblog » Lijfrente » Storten op een lijfrente zonder jaarruimte of reserveringsruimte? Niet doen!

Storten op een lijfrente zonder jaarruimte of reserveringsruimte? Niet doen!

maandag 28 januari 2019 om 12:18:47 Jeroen Wolfsen 34 reacties
berekenenIeder jaar (meestal aan het eind van het jaar) spreek ik weer mensen die geld willen storten op een lijfrente zonder dat ze hiervoor aftrek hebben.
Als ik vraag waarom men dat zou doen is het antwoord steevast: 'Dan voorkom ik vermogensrendementsheffing in box 3'.
'Maar dan moet u wel over de uitkering belasting betalen, zonder dat u aftrek heeft gehad', is dan mijn antwoord.
'Ja maar dan regel ik wel een saldoverklaring', zegt de klant weer.
Jammer maar dat gaat niet werken!

Saldoverklaring
Hoe zit het ook alweer? Als je geld inlegt op een lijfrente (lijfrenteverzekering of lijfrente banksparen) mag je die inleg aftrekken van de inkomstenbelasting. Voorwaarde is dat je jaarruimte of reserveringsruimte hebt. De inleg is dus aftrekbaar maar de uitkeringen zijn belast. Door slim te plannen kun je aftrekken tegen een hoog inkomen en laat je het geld uitkeren in een periode waarin je een lager inkomen hebt en dus minder belasting betaald.

Maar het kan natuurlijk voorkomen dat je een keer hebt ingelegd op je lijfrente zonder dat je deze jaarruimte of reserveringsruimte had. Je zou dan belasting moeten betalen terwijl je geen belastingvoordeel had. Je kunt dan gebruik maken van de saldoverklaring. Je moet dan bij de fiscus aantonen dat je de inleg niet hebt af kunnen trekken. Met een saldoverklaring zijn de uitkering onbelast tot de hoogte van de niet afgetrokken inleg. Klinkt redelijk, toch? Je moet het overigens zelf aantonen bij de fiscus, want wie eist bewijst.

Geen saldoverklaring bij bewust betalen lijfrente zonder aftrek
Door een nieuwe uitspraak gaat deze vlieger niet op als het een welbewuste keuze is om in te leggen op een lijfrente zonder aftrek. In deze zaak ging het om het bewust doorbetalen van premie sop een lijfrente in de jaren 1995 tot 2000. De klant ging er van uit dat hij een saldoverklaring zou krijgen. Maar die gaf de fiscus niet omdat er sprake was van opzet. En daar is de saldoverklaring niet voor bedoeld. Daarom mijn advies: niet storten op een lijfrente als je geen jaar- of reserveringsruimte hebt!
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van lijfrente.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Piroska Ordodi

28 februari 2019 19:03:28

Een paar jaar geleden heb ik via moneywise een bankspaarrekening geopend om een vrijkomende lijfrentepolis op te storten ter aanvulling op pensioen, of om wat eerder te kunnen stoppen met werken. Ik heb dat destijds niet opgegeven als aftrekpost bij de belasting. Had ik dat wel moeten (of mogen) doen? In 2022 komt er een levensverzekering vrij, kan ik dat bedrag dan ook op deze bankspaarrekening storten of moet er eerst een jaarruimte berekend worden? Zo ja, hoe gaat dat in zijn werk?

reageer op Piroska Ordodi

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

28 februari 2019 19:16:41

Piroska,
Als je een vrijkomende lijfrente onderbrengt in een andere lijfrente, zoals in jouw geval een bankspaarrekening, dan is het niet de bedoeling dat je deze storting aftrekt. Dat heb je immers ( als het goed is) al gedaan toen je het geld jaren daarvoor op de lijfrentepolis storte. Je kunt het dus niet twee keer aftrekken.
Op een lopende lijfrente opbouwrekening kun je altijd bijstorten. Mist je jaarruimte of reserveringsruimte hebt. Dat reken je uit op de site van de belastingdienst.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Fons Flierman

8 juni 2019 11:17:49

Wat is verstandig om te doen belasting technisch. Mijn lijfrente polis komt vrij , deze laten verlengen tegen de huidige rente of de vrij gekomen lijfrente in te leggen op een banksparen product? Die uit keert vanaf mijn pensioen.

reageer op Fons Flierman

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

13 juni 2019 20:05:56

Beste Fons,
Als de huidige verzekeraar wil verlengen kan dat een optie zijn. Maar meestal is dat niet erg interessant. Als ze het al doen. Kijk daarbij goed naar de uitkering bij overlijden.
Uit laten keren voor 65 of AOW leeftijd kan alleen bij een verzekeraar. Nadeel zijn de kosten en het risico bij overlijden. Daarnaast betaal je meestal meer belasting voor AOW leeftijd. Zie dit artikel: https://weblog.moneywise.nl/lijfrente/hoeveel-scheelt-het-als-u-uw-lijfrente-voor-of-na-uw-aow-leeftijd-laat-uitkeren/
Doorsparen op een bankspaar opbouwrekening is dus een optie en dat deze omzetten naar een uitkering vanaf AOW leeftijd. Maak maar eens een berekening:https://www.moneywise.nl/lijfrente/?src=lijfrente/hoeveel-scheelt-het-als-u-uw-lijfrente-voor-of-na-uw-aow-leeftijd-laat-uitkeren
Bel ons gerust als je meer vragen hebt: 085 760760
Jeroen Wolfsen

pieter

14 juli 2021 13:20:47

Dag Jeroen, intussen is het zover dat bank en belastingdienst de spaarrekening leeghalen (negatieve rente en spaartax). De afweging om overtollig spaargeld in een bancaire lijfrente te storten is misschien weer actueel. Zeker wanneer jij naar de toekomstige erfenis kijkt. Het klopt toch dat een bancaire lijfrente is vrijgesteld van Erfbelasting terwijl de spaarrekening gewoon meetelt bij de erfenis en belast kan worden met 40% erfbelasting (20% bij kinderen). Ik vraag mij bovendien af of de box 3-besparing niet groter kan zijn dan de box 1-schade...

reageer op pieter

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

15 juli 2021 10:28:28

Pieter,
Een lijfrente is inderdaad vrijgesteld van erfbelasting maar imputeert wel op de algemene vrijstelling van erfbelasting. In gewoon Nederlands: verlaagt de vrijstelling. Het kan dus zijn dat je daardoor over een ander vermogensdeel nu wel erfbelasting betaald. Ik ben en blijf er duidelijk in: Meer storten dan je jaarruimte: niet doen! Iedereen die denkt dat het wel slim is: ga je gang!
Jeroen Wolfsen

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

15 juli 2021 12:58:52

Pieter,

Ik ken je situatie natuurlijk niet maar er is alleen sprake van stakingswinst als het bedrijf meer waard is dan de boekwaarde. Er zou dan tocg geld over moeten blijven anders is er geen stakingswinst. Wellicht gaat die winst op aan andere kosten of schulden. dat zou kunnen.

Er bestaat de mogelijkheid om stakingswinst af te storten in een stakingswinstlijfrente. Dan betaal je waarschijnlijk minder belasting. Maar dat kan alleen als het geld echt beschikbaar is. Ik neem aan dat je accountant het beste optimale advies zal geven. Ik kan er weinig verder over zeggen.

Jeroen Wolfsen

Henri

28 februari 2019 20:04:35

Ik moet mijn levensloopsparen voor 2021 laten uitkeren maar kan niet bij mijn pensioenfonds of in een regulier lijfrente verzekering of banksparen sestort worden. Graag wil ik zo min mogelijk belasting erover betalen. In gedeeltes opnemen tot max van 68000 euro om 38 % belasting te betalen of zijn er slimmere mogelijkheden

reageer op Henri

Henri

28 februari 2019 20:04:36

Ik moet mijn levensloopsparen voor 2021 laten uitkeren maar kan niet bij mijn pensioenfonds of in een regulier lijfrente verzekering of banksparen sestort worden. Graag wil ik zo min mogelijk belasting erover betalen. In gedeeltes opnemen tot max van 68000 euro om 38 % belasting te betalen of zijn er slimmere mogelijkheden

reageer op Henri

Koos

4 maart 2019 13:26:05

De vraag van Henri is interessant. Het zou geweldig zijn als Moneywise hier ook goed advies heeft.

reageer op Koos

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

4 maart 2019 19:55:50

Koos,
Er is helaas niet veel mogelijk. Hier lees je alles over opnemen van levensloop:https://www.belastingdienst.nl/bibliotheek/handboeken/html/boeken/HL/thema_s-levensloopregeling.html#HL-22.2.4
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Richard

24 augustus 2019 14:06:32

Is er een mogelijkheid voor het creëeren van aftrek als de premie die wordt gestort ten behoeve van een Premie Spaarpolis als lijfrente met een gegarandeerd eindbedrag niet meer aftrekbaar is omdat er geen jaarruimte meer is?
De polis is voor 30 jaar afgesloten en er is voor de eerste 20 jaar gebruik gemaakt van de reserveringssruimte door pensioentekort. Inmiddels zijn de regelingen zoals een leaseauto die voor pensioentekort zorgde en de reserveringsruimte van de voorgaande 7 jaar opgebruikt en is een nieuwe werkgever gevonden die voldoende pensioen stort zodat er er pensioentekort meer bestaat.
De komende jaren lijkt het er op dat er geen mogelijkheid meer is op aftrek. Ik wil de polis echter niet wijzigen om te voorkomen dat het gegarandeerde eindbedrag straks niet meer gegarandeerd is of lager wordt door deze wijziging. Het gegarandeerde bedrag is gebaseerd op een rendement van 5% wat de afgelopen jaren bij lange na niet gehaald is. Hebben jullie hier een oplossing voor?

reageer op Richard

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

25 augustus 2019 17:45:26

Beste Richard,
Dat is lastig. Als je eigenlijk geen aftrek meer hebt op basis van jaarruimte of reserveringsruimte maar wel premie moet blijven betalen om recht te houden op de garantie. De regel is: geen premie betalen als je geen aftrek meer hebt. Is dat toch gebeurd dan kun je dat rechttrekken met een saldoverklaring. Je moet dan aantonen dat je premie hebt betaald en deze niet hebt afgetrokken. Probleem is dat er in 2018 een zaak geweest is waarbij de fiscus geen saldoverklaring wou verstrekken omdat de premies bewust niet zijn afgetrokken terwijl ze wel betaald werden. Hier is niet meteen sprake van bewust niet aftrekken, je wil immers wel maar je kan niet, Toch zit het er dicht tegenaan want je kiest er wel bewust voor (ivm de garantie) om de premies door te betalen. De fiscus kan daar dus problemen mee hebben. Ik durf daarom niet te zeggen of dit goed gaat.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Richard

25 augustus 2019 19:58:59

Dank je Jeroen voor je reactie. Lastig inderdaad. Ik kan me voorstellen dat ik niet de enige ben die aan een langlopende premie spaar regeling vast zit. Het is voor volgend jaar dus ik heb nog even tijd om na te gaan hoe ik dit het best kan insteken. Vind zelf dat ik wel een goede argumentatie heb om te verdedigen dat dit niet bewust gebeurd aangezien ik al 20 jaar het wel heb gedaan en kan aantonen dat de ruimte er niet meer is. In ieder geval bedankt!

reageer op Richard

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

27 augustus 2019 7:51:23

Richard,
Als het om 1 jaar gaat, zou ik gewoon betalen en daarna een saldoverklaring aanvragen. Voor 1 jaar lijkt het me niet zo'n probleem. De fiscus is druk met andere zaken.
Jeroen Wolfsen

Reggie

29 oktober 2019 13:04:08

Dag Jeroen,
Ik ben van plan volgend jaar te stoppen met werken. Ik ben dan 62. Mijn pensioen wil ik eerder laten uitkeren. Ik mis dan pensioenopbouw tussen mijn 62e en 67e. Ik overweeg een 1-malig bedrag van mijn spaargeld te storten op een bankspaarrekening. Als ik gestopt ben met werken, kan ik dan ook gebruik maken van een fiscale jaarruimte voor aftrek tijdens mijn inkomstenbelasting-aangiftes tot mijn 67e jaar?
Met storten van eigen geld op een bankspaarrekening, betaal ik later wel dubbel inkomstenbelastig, maar ontloop de jaarlijkse vermogensbelasting. Weegt het 1 tegen het andere op?
Mvg

reageer op Reggie

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

29 oktober 2019 13:26:38

Reggie,
Om te storten op een lijfrente bankspaarrekening heb je jaarruimte en reserveringsruimte nodig. Wat dat is en hoe je het uitrekent lees je op de site van de fiscus:https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/hoe-bereken-ik-mijn-jaarruimte
Stort nooit meer dan je jaar en reserveringsruimte. De inkomstenbelasting die je moet betalen is vele malen hoger dan de besparing in box 3 aan vermogensrendementsheffing.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

a.van niem

28 december 2019 15:30:46

Ik heb volgend jaar waarschijnlijk een zeer klein inkomen; waarschijnlijk 8000/9000 uit losse klusjes. Dit is dus vermogen uit overige werkzaamheden. Heb ik überhaupt jaarruimte om in lijfrente te storten. Zodat ik ook wat voor mezelf opbouw.

reageer op a.van niem

Jochem Kessens
Productexpert
Tel: 085-760 7600

30 december 2019 10:54:31

Beste heer / mevrouw Van Niem, Het beste kunt u de berekening maken op de site van de belastingdienst. Dan weet u precies welk bedrag u aan jaarruimte heeft. Daarnaast kunt u gebruikmaken van reserveringsruimte. Dat is een ongebruikte jaarruimte in het verleden. Hierbij kunt u maximaal 7 jaar terug. Met vriendelijke groet,
Jochem Kessens

reageer op Jochem Kessens

Dino

29 december 2019 16:29:21

Dag Jeroen, Als je premies hebt betaald, kun je daarvoor dan je oudste reseveringsruimte gebuiken zonder eerst je jaarruimte te gebuiken, zodat je de huidige jaarruimte nog in de toekomst als reserveringsruimte kunt gebuiken? Anders vervalt de oudste reserveringsruimte.

reageer op Dino

Jochem Kessens
Productexpert
Tel: 085-760 7600

30 december 2019 10:51:31

Beste Dino, Het is inderdaad slim om eerst de oudste reserveringsruimte te gebruiken en dan de opvolgende jaren. Houdt er wel rekening mee dat het bedrag dat je aan jaarruimte mag storten hoger is dan het bedrag aan reserveringsruimte. Als je de jaarruimte van dit jaar dus niet benut, wordt dat volgend jaar de reserveringsruimte en die kan wat lager zijn. Voor een compleet beeld kun je het beste de jaarruimte / reserveringsruimte berekenen op de site van de belastingdienst, dan weet je precies om welke getallen het gaat. Met vriendelijke groet,
Jochem Kessens

reageer op Jochem Kessens

Mike

30 maart 2020 1:47:15

Hoi Jeroen, Ik had in 2018 geen inkomsten en dus voor 2019 geen jaarruimte. Ik heb echter nog wel reserveringsruimte over van de voorgaande jaren, nochtans zijn, volgens de onlineaangifte app v.d. belastingdienst, de premies die ik heb betaald in 2019 niet aftrekbaar. Je kunt dus blijkbaar alleen gebruikmaken van de reserveringsruimte (als je geen jaarruimte hebt) in het huidig belastingjaar als je ook daadwerkelijk inkomsten hebt gehad in het voorgaande jaar. Klop dat ?

reageer op Mike

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

30 maart 2020 22:54:54

Mike, Je gaat inderdaad uit van de gegevens van het vorige jaar. Vul de tool in op de site van de fiscus: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/hulpmiddel-lijfrentepremie-2016-en-daarna
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Peter

29 april 2020 13:01:19

Hallo Jeroen, Een vriend van me, C., krijgt van Aegon zijn lijfrenteprodukt uitbetaald. Hij heeft gehoord over 72% belasting betalen en vraagt hulp. Dit zijn de papieren van Aegon: De waarde is op dit moment E 8086,58 De belastingdienst heeft Aegon laten weten dat een bedrag van E 6057,44 onbelast is Dus moet Cicek belasting betalen over E 2029,14 Dat is duidelijk
Aegon schrijft hem Loon voor belasting is E 2029 Loonheffing is E 1056 Premie volksverzekering is E 0 Dus hij betaald 1056 euro aan de belasting en dit is 52% Dat is ook duidelijk, hij heeft een minimum inkomen en zal dus belasting terug krijgen.
Maar de revisierente houdt Aegon niet in, die moet hij dus zelf aangeven bij zijn inkomstenbelasting en over welk bedrag betaalt hij dan die 20% revisierente? Over de hele E 8086 of over het belastbare deel, dus over E 2029?
En de jaren voor 2006, waarin hij geen premie aftrok voor de belasting, dat moeten wij zelf zien te bewijzen aan de hand van aangiftes en aanslagen uit de jaren daarvoor En als we die boven tafel krijgen en hij kan bewijzen dat hij nooit premies lijfrenteprodukt aftrok voor de belasting, dan krijgt hij ook die loonheffing van 1056 terug neem ik aan?
En wat wordt de revisierente dan? Want hij heeft nooit belastingvoordeel gehad dus moet hij dan wel revisierente betalen of dan helemaal niet?
Ik zie nergens duidelijk staan of hij nou revisierente moet betalen over E 8086,58 of over E 2029,14 of misschien over E 0,- En dat wil ik nou graag weten
Wil jij hier je licht over laten schijnen? Graag

reageer op Peter

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

30 april 2020 9:13:20

Peter, De revisierente zal inderdaad alleen gelden over het deel dat hij afkoopt. En dan is er ook nog de regeling afkoop kleine lijfrente. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen maar ik denk dat die € 2029 hieronder valt en dan is de revisierente misschien helemaal niet van toepassing. Even bellen met de belastingtelefoon. Voor het deel dat hij niet heeft afgetrokken zal hij een saldoverklaring hebben, als hij meer dan dat deel onbelast wil ontvangen zal hij inderdaad moeten aantonen dat hij de premies niet heeft afgetrokken. Dan is ook dat deel onbelast. Maar dat is wellicht lastig om nu nog aan te tonen. De fiscus gaat zelf niet verder terug dan 2006 begrijp ik.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Gerhard

7 september 2020 17:18:47

Beste Jeroen,
Binnenkort komt mijn lijfrente tot uitkering. Ik was alles voor de zekerheid aan het nakijken en kom tot de ontdekking dat ik in 2016 veel meer (en wel € 5000) heb gestort dan dat er aan jaar en reserveringsruimte beschikbaar was. Oorzaak daarvan trieste familieomstandigheden waardoor ik niet helemaal bij de les ben geweest. Is dat met een saldoverklaring nog op te lossen? Alvast dank voor je reactie.

reageer op Gerhard

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

7 september 2020 20:06:07

Gerhard, Ja je zal dan een saldoverklaring op moeten vragen.
Jeroen Wolfsen

Mieke

28 september 2020 17:16:30

Beste Jeroen. ik heb in 1998 een lijfrenteverzekering afgesloten in verband met een pensioentekort. Ik heb premies gestort tot 2017 - toen liep de polis af. Omdat ik nog niet met pensioen ging heb ik het opgebouwde kapitaal over laten hevelen naar een geblokkeerde bankrekening. Sinds juni ben ik AOW-gerechtigd. Ik heb al die jaren meer gestort dan ik kon aftrekken (nooit geweten dat dat niet zo handig was). Nu wil ik een saldoverklaring aanvragen bij de belastingdienst ivm niet afgetrokken premies. Ik heb helaas niet meer alle belastingaangiftes vanaf 1998. Belastingdienst ook niet. Kun je me vertellen welke gegevens ik precies moet aanleveren bij de belasting? Ik heb wel de definitieve aanslagen van alle jaren, de gegevens over factor A van alle jaren en de gegevens van de betaalde premies.

reageer op Mieke

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

28 september 2020 20:29:45

Mieke,
Ik heb het zelf nooit bij de hand gehad maar begrijp dat de fiscus 15 jaar terug kan. Daarna zul je zelf moeten aantonen en dat is in de praktijk bijna niet mogelijk want wie heeft die gegevens na zoveel jaren nog.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Peer Keizer

4 maart 2021 15:29:09

Ik ben bezig met een vergelijkbaar probleem. Tot 2015 kan ik de aangiftes inkomstenbelasting terugkijken. De belastingtelefoon gaat mij de aanslagen 2009-2015 sturen. Meer hebben ze niet zeiden ze. In het digitale personeelsdossier zie ik jaaropgaven vanaf 2013. Ik kan dus voor 7-8 van de 22 jaar aantonen dat er (veel) meer premie betaald is dan is afgetrokken. Zuiver geredeneerd had dat deel (met een oplopend aantal jaren) bij het vermogen opgeteld moeten worden. Hoe ver ben jij uiteindelijk gekomen met je saldoverklaring ? In hoeverre ben je erin geslaagd de jaarruimte van al die jaren te berekenen ?

reageer op Peer Keizer

k de leest

30 oktober 2020 13:05:14

mijn dochter van 53 jaar heeft geen pensioen opgebouwd omdat ze een uitkering heeft nu wil ik voor haar een lijfrentepolis afsluiten van €5000 en later nog meer die na haar aow uitkeert is dat mogelijk ?

reageer op k de leest

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

30 oktober 2020 13:34:55

Geachte heer of mevrouw de Leest,
Geld storten op een lijfrente kan en is een goede manier om zelf pensioen op te bouwen. Omdat men over de uitkering vaak minder belasting betaald dan het percentage waartegen men de inleg heeft afgetrokken. Voorwaarde is de in het artikel genoemde jaar en reserveringsruimte. Als die er niet is, dan is mijn dringend advies: stort niks op een lijfrente ( banksparen of verzekeren).
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

karel de leest

30 oktober 2020 14:21:07

Jeroen, Het is mij niet helemaal duidelijk wat er met reserveringsruimte wordt bedoelt m.a.w ik heb zelf ook jaren geleden een bedrag gestort op een lijfrentepolis en die betaald mij gewoon uit per maand of is dit tegenwoordig niet meer mogelijk?

reageer op karel de leest

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

30 oktober 2020 14:57:51

Karel,
Als je niet weet wat jaarruimte en reserveringsruimte is moet je nooit zomaar geld op een lijfrente storten. Want je loopt kans dat je de inleg niet af kan trekken en de uitkering belast is. Dat is gewoon geld weggooien.
Hier meer uitleg over jaarruimte.
Jeroen

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662