Lijfrente

NN snijdt in aanbod levensverzekeringen

Jeroen Wolfsen geschreven op maandag 05 december 2016 om 16:10:00
Nationale Nederlanden stopt met het aanbieden van twee soorten levensverzekeringen. Vanaf 1 januari 2017 biedt men geen overlijdensrisicoverzekeringen meer een en stopt men ook met de Direct Ingaande Lijfrente verzekering.

Steeds minder aanbieders voor uitkerende lijfrentes
NN is de zoveelste verzekeraar die stopt met het aanbieden van Direct Ingaande Lijfrente verzekeringen. Dat is een slechte zaak want hierdoor heeft de consument steeds minder keuze.
Veel uitkerende lijfrentes worden ondergebracht in het veel interessantere banksparen maar toch is er een groep consumenten die hun lijfrente alleen kunnen laten uitkeren via een verzekeraar.

Lijfrente uitkeren via een verzekeraar
Een lijfrente moet via een verzekeraar worden uitgekeerd als er sprake is van een zogenaamde overbruggingslijfrente. Dat is een uitkering die op ieder moment in kan gaan maar door moet lopen tot 65, AOW leeftijd of pensioenleeftijd. Een overbruggingslijfrente kan namelijk niet geregeld worden via banksparen.
Ook mensen met een oud regime lijfrente kiezen regelmatig voor een uitkering van een verzekeraar omdat er dan gebruik gemaakt kan worden van de flexibiliteit van het oude regime. Zo kan de uitkering uit een oud regime polis worden geschonken aan kinderen en kleinkinderen.
Door het verdwijnen van NN als aanbieder voor deze producten heeft de klant minder keuze in aanbieders.

NN stopt met het aanbieden van overlijdensverzekeringen
Dat NN ook stopt met het aanbieden van overlijdensverzekeringen is opmerkelijk. De overlijdensverzekering is de levensverzekering in zijn meest pure vorm en je zou toch verwachten dat een grote verzekeraar als NN een dergelijk product in het assortiment hoort te hebben. Maar de laatste jaren is er een ware prijzenslag in de markt voor overlijdensverzekeringen gaande en dalen de premies iedere keer verder. NN is meegegaan met de premiedaling maar komt in de praktijk nooit naar boven als goedkoopste verzekeraar. Daarom is het verlies van NN als aanbieder van overlijdensverzekeraar niet heel erg voor de consument. Er zijn meer dan voldoende aanbieders met een goedkope levensverzekering.

Minder aanbod: slechte zaak
NN stopt met deze producten onder het mom van vereenvoudiging van het productaanbod levensverzekeringen. In werkelijkheid kijkt men natuurlijk vooral naar de winstgevendheid van producten. Kost een product meer dan het oplevert? Dan gaat het van het schap. En dat mag natuurlijk want NN is een commerciële verzekeraar die winst wil en moet maken. Maar verzekeraars hebben ook een maatschappelijke verantwoording en daarbij past een compleet en volledig productaanbod.
In dit artikel

Komt uw lijfrente binnenkort vrij?

Vergelijk alle banken en verzekeraars en sluit direct af.

Vergelijk & regel direct

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 16.462 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube