Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » VIsta hypotheken. Rabo komt met speciale hypotheekbank

VIsta hypotheken. Rabo komt met speciale hypotheekbank

dinsdag 20 maart 2018 om 13:18:16 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
maximale hypotheekHet ziet er naar uit dat de Rabobank met een nieuwe hypotheekbank op de markt gaat komen: Vista hypotheken. Dus straks is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten bij de Rabobank zelf maar ook bij een ander Rabobedrijf. De Rabobank zet dus een concurrent in de markt voor zijn eigen bestaande Rabobank hypotheek. Wat is de reden hiervan?

Vista hypotheken is een ander soort bank
Het blijft allemaal nog gissen maar de kans is groot dat de Rabobank met Vista hypotheken een zogenaamde regiepartij in de markt zet. Een regiepartij is een hypotheekbank die werkt met het geld van derde partijen. Vista zal waarschijnlijk geld aantrekken van grote investeerders, zoals pensioenfondsen. Voor pensioenfondsen is het interessant om geld uit te lenen voor hypotheken omdat het een veilige investering is voor het pensioengeld dat ze beheren. Voor de Rabobank is het werken met het geld van derden interessant omdat ze extra veel hypotheken in de markt kunnen zetten zonder dat ze als bank zelf moeten doen aan zware kapitaalseisen van de Nederlandse Bank. Je kunt dus zeggen dat je bij de gewone Rabobank hypotheek het geld leent dat Rabobank klanten op hun spaarrekening hebben gezet en bij Vista leen je het geld dat bij elkaar wordt gespaard om op termijn iemands zijn pensioen mee te kunnen voldoen. Het is nog niet duidelijk welk pensioenfonds het geld uit zal gaan lenen, maar volgens geruchten zou het gaan om pensioen ABP. Dit pensioenfonds beheert het pensioen van ambtenaren en is één van de grootste pensioenfondsen in Nederland.

Meer regiebanken
Inmiddels zijn er meer van dit soort nieuwe hypotheekpartijen. Bijvoorbeeld Munt en bijBouwe. Ook bij deze partijen kun je geld lenen van grote investeerders. Deze nieuwe hypotheekbanken zijn moderne aanbieders met over het algemeen goede voorwaarden en een goed administratief proces. En dat is vaak net zo belangrijk als een scherpe rente. Het goede nieuws is dat in veel gevallen deze partijen ook vaak behoren tot de hypotheekverstrekkers met de laagste hypotheekrentes. Goed voor jouw als klant dus!

Vista hypotheek afsluiten via Moneywise
Wanner het mogelijk wordt om een Vista hypotheek te sluiten is nog niet duidelijk. Op het moment dat deze nieuwe hypotheek op de markt komt, zul je deze wel af kunnen sluiten via Moneywise.


Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662