Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Tien tips voor het bezichtigen van je droomhuis

Tien tips voor het bezichtigen van je droomhuis

vrijdag 30 juni 2017 om 11:40:18 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
huis te koopHet zoeken naar je droomhuis is leuk.
Maar het is wel belangrijk dat je kritisch blijft. Je droomwoning moet voldoen aan je eisen en wensen, zonder verrassingen achteraf en tegen een voor jou acceptabele prijs.

Omdat je maar een paar keer in je leven een huis koopt, heb je hierin niet veel ervaring. Daarom wat tips van Moneywise om je te helpen bij het bezichtigen van een woning.

Tip 1: Laat je roze bril thuis
Natuurlijk zoek je een huis waar je verliefd op wordt. Maar laat dan niet merken aan de verkopers. Opmerkingen als: ’ik zie ons hier zo wonen’, kosten je ter plekke onderhandelingsruimte. Speel dus ‘hard to get’ en blijf kritisch.

Tip 2: Flitsen maar
Maak foto’s en binnen met flits. Als je na de bezichtig thuis zit, zul je merken dat je niet meer precies weet hoe dingen er uit zagen. De foto’s op je telefoon helpen je huizen uit elkaar te houden en de voor en nadelen op een rijtje te houden.

Tip 3: Lekker stampen, kloppen en ruiken
ven lekker stampen op de houten vloer kan geen kwaad, beweegt alles dan kan er zo maar iets verrot zijn aan de balken. Klop op muurtjes om te horen of het wandjes zijn of volwaardige muren. Gebruik je neus, ruikt de kelder of zolder muffig? Dan kan er lekkage of een vochtprobleem zijn.

Tip 4: Zet een raam open
Hoe zien de kozijnen en dakgoot er op de bovenverdieping uit? Een beetje handige klusser verft alles even voor de verkoop. Van beneden af lijkt het dan heel wat maar als je vanaf de bovenste verdieping er op kijkt, kan het er een stuk minder uitzien.

Tip 5: Ga even naar de WC
Trek het toilet door en laat in de keuken de kraan lopen. Loopt het water niet lekker weg? Dan is er iets niet helemaal in de haak met de riolering.

Tip 6: Kijk eens in de meterkast
Internet wordt steeds belangrijker. Hoe is dat geregeld? Is er glasvezel? Moet alles draadloos of zijn er kabels getrokken voor internetverbindingen? Hoe is de TV aangesloten? Waar kan die allemaal staan? Hoeveel energie gebruikt de huidige bewoner eigenlijk?

Tip 7: Speel boefje
Kijk eens door de ogen van een inbreker? Is het huis inbraakgevoelig? Zijn de sloten goed? Is er alarm? Kortom, heb je een veilig gevoel?

Tip 8: Buurman en buurman
Je koopt niet alleen een nieuw huis, je krijgt er meestal ook nieuwe buren bij. Maak eens een praatje. Het hoeven niet meteen je beste vrienden te worden maar het is wel prettig als je weet naast wie je straks woont. En als je ze toch spreekt vraag dan hoe ze de buurt ervaren. Gaat er nog iets veranderen? Als er een nieuwe snelweg aangelegd gaat worden in je achtertuin zullen de buren het je wel vertellen.

Tip 9: Kom met de auto en 's avonds nog een keer
Als je het belangrijk vindt dat je je auto in de buurt van je huis kan parkeren, kijk dan goed naar parkeermogelijkheden. En kom ‘s avonds nog een keer want dan is iedereen in je straat thuis. Als iedereen 2 auto’s blijkt te hebben, ziet het parkeer verhaal er misschien heel anders uit. Trouwens de hele wijk kan er 's avonds anders uit zien. Dat leuke speeltuintje voor de deur blijkt nu dé hangplek voor scooterjeugd te zijn. Tot half twaalf 's nachts.

Tip 10: Luister naar je moeder
Neem eens iemand anders mee met een bezichtiging. Dat hoeft natuurlijk niet je moeder te zijn. Natuurlijk, jij zoekt een huis en jij bepaalt waar je wilt wonen. Maar je zal verbaasd zijn waar andere mensen op letten. Misschien zien ze dingen die jij over het hoofd hebt gezien.

O ja, de laatste tip: Heb je je droomwoning gekocht? Regel dan je hypotheek via Moneywise.nl
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662