Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Starters kopen makkelijker met de Moneywise Hypotheekverklaring

Starters kopen makkelijker met de Moneywise Hypotheekverklaring

dinsdag 01 juni 2021 om 16:13:58 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
huis kopenStarters hebben het niet makkelijk op de woningmarkt. Als er al een huis op Funda langskomt waar je interesse in hebt, kom je er al snel achter dat er meerdere kapers op de kust zijn. Soms krijg je niet eens meer de kans om een woning te bezichtigen. Daarnaast wordt er flink overboden. Kortom het is niet makkelijk om een huis te kopen in deze huizenmarkt. De Moneywise Hypotheekverklaring kan je daarbij helpen. Het brengt de financiële mogelijkheden (en risico's) voor de koper in kaart en het geeft de verkopers meer zekerheid. Zo vergroot je de kans om een huis te kopen!

Hoe kun je als starter nog een huis kopen


Natuurlijk, als je meteen een belachelijk hoog bod doet en ook nog eens koopt zonder ontbindende voorwaarden maak je grote kans dat je een huis op de kop kunt tikken. Maar daar zitten nogal wat risico's aan. Ik zet ze even kort op een rijtje voor je:

  1. Je betaalt waarschijnlijk teveel voor de woning. Overbieden is dan misschien de norm, maar doet het wel strategisch slim;

  2. Blijkt uit het taxatierapport dat je meer hebt geboden dan de woning waard is, dan zal je meer eigen geld in de woning moeten stoppen. Als je dat extra spaargeld niet hebt, dan kan de koop niet doorgaan. Je bent dan verplicht een schadevergoeding te betalen aan de verkoper van 10%.

  3. Heb je je onvoldoende verdiept in jouw hypotheek mogelijkheden, dan loop je het risico dat je jouw bod helemaal niet gefinancierd kunt krijgen. Ook dan zal de koop niet doorgaan.

  4. Koop je zónder ontbindende voorwaarden? Dan neem je een groot risico. Gaat de koop om de hiervoor genoemde redenen niet door? Dan moet je 10% van de koopprijs betalen als schadevergoeding.


Maximale hypotheekberekening


Wij spreken geregeld klanten die blind varen op de maximale hypotheek berekening. Op diverse websites kun je bereken hoeveel je kunt lenen. Deze handige tools geven een goede indicatie van de mogelijkheden, maar je kunt er niet blind op varen. We horen helaas geregeld dat klanten een bod uitbrengen zonder dat ze zichzelf voldoende hebben geïnformeerd over hun mogelijkheden,  waarna ze in de financiële problemen komen.

De wijze waarop jouw inkomen is samengesteld, de rente en de rentevaste periode die je kiest en de hoogte van het taxatierapport zijn mede bepalend voor de uiteindelijke hoogte van jouw maximale hypotheek.

Moneywise Hypotheekverklaring geeft zekerheid


Wil je met meer zekerheid de woningmarkt op? Wil je van te voren weten hoeveel je kunt lenen en hoeveel je maximaal kunt bieden op een bepaalde woning? Maak dan gebruik van de Moneywise Hypotheekverklaring. We vragen dan alle stukken bij je op waar de bank ook naar kijkt: de loonstrook, de werkgeversverklaring, eigen geld en BKR-overzichten.

Na het beoordelen van al jouw stukken en wensen, geven we de Moneywise Hypotheekverklaring af.
Op deze verklaring staat dat het bod dat jij uitbrengt op een bepaalde woning haalbaar is. Die verklaring kun je afgeven aan de verkoper, zodat hij of zij weet dat jij de hypotheek waarschijnlijk rond krijgt. Daarmee is de kans groter dat jouw bod serieus wordt genomen en dat jij de koop uiteindelijk sluit.

Kopen zonder voorbehoud van financiering met Moneywise Hypotheekverklaring


Ondanks dat je de Moneywise Hypotheekverklaring op zak hebt, raden we je altijd af om zonder ontbindende voorwaarde van financiering te bieden op een woning. Uiteindelijk beoordeelt de bank jouw dossier en niet Moneywise. Met al onze ervaring kunnen wij een hele goede inschatting maken van de haalbaarheid van jouw hypotheek, maar er is altijd een kans dat de bank toch niet akkoord gaat. Bieden op een woning zonder voorbehoud van financiering is dus altijd riskant.

Onze ervaring is dat onze klanten met de Moneywise Hypotheekverklaring vaker de deal sluiten. Zo'n verklaring geeft namelijk niet alleen duidelijk aan jouw als koper, maar geeft ook de verkoper zekerheid dat jouw bod serieus is en niet zomaar uit de lucht gegrepen.

Wat kost een Moneywise Hypotheekverklaring?


Wij rekenen geen kosten voor het afgeven van de Moneywise Hypotheekverklaring. Als starter is het al moeilijk genoeg om een huis te kunnen kopen en wij vinden het belangrijk dat je zo goed geïnformeerd mogelijk de woningmarkt opgaat. Met een beetje geluk lukt het om om een huis te kopen. En dan moeten we toch deze werkzaamheden ook doen. Wil jij weten wat je echte maximale hypotheek is en wil je een Moneywise hypotheekverklaring? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662