Hypotheken

Rentemiddeling bij Rabobank vanaf 1 juli 2016 mogelijk

Jeroen Wolfsen geschreven op woensdag 13 april 2016 om 11:02:00
De Rabobank heeft aangegeven dat het vanaf 1 juli 2016 mogelijk is om gebruik te maken van rentemiddeling. Klanten van de Rabo met een hypotheek op vaste rente kunnen deze dan openbreken en omzetten naar een hypotheek met een lagere rente. Goed nieuws voor Raboklanten omdat ze nu kunnen profiteren van een lagere rente zonder dat ze de portemonnee moeten trekken om een bedrag aan boete rente te betalen.

Berekeningsmethode rentemiddeling
De Rabobank rekent de bij rentemiddeling met het gewogen gemiddelde van de actuele marktrente en de vaste rente die je nu betaalt. Daarboven op rekent men 0,2% voor de kosten die men maakt om de bestaande renteafspraak open te breken.

Administratiekosten
Daarnaast rekent de Rabobank administratiekosten voor het openbreken van de rente. Die zijn gestegen van € 250 naar € 350.

Voorbeeld rentemiddeling Rabobank
Joost heeft een hypotheek bij de Rabo met een rente van 5,4%. De rente staat nog 3 jaar vast. De rente voor een nieuwe hypotheek op basis van 10 jaar vast is op dit moment 2,8%.  Als Joost kiest voor rentemiddeling gaat hij bij de Rabo voor de komende 10 jaar 3,8% betalen. Dit is het gewogen gemiddelde van de lopende rente van 5,4 procent en de actuele marktrente van 2,8 procent, plus een opslag van 0,2 procent. Joost heeft dus direct lagere maandlast en betaalt geen boeterente.

Zou Joost wel de boetrente uit eigen zak kunnen en willen betalen dan kan meteen kunnen overstappen op 10 jaar vaste rente van 2,8 procent. Maar in dat geval kan Joost ook terecht bij een andere bank die een veel lagere rente biedt. Hij moet dan wel naar de notaris omdat hij een nieuwe hypotheek afsluit.

Wil je weten of rentemiddeling interessant is voor je?
MoneyWise kan je helpen met het uitzoeken of rentemiddeling verstandig is. We adviseren je over je mogelijkheden en vertellen je of het interessant is om gebruik te maken van rentemiddeling of dat je beter kunt kiezen voor een boeterente. En natuurlijk kijken we of je misschien bij een andere geldverstrekker nog veel goedkoper uit bent. Want het is zeker niet zo dat rentemiddeling altijd de beste optie is.
In dit artikel

Hypotheek berekenen?

Koop je een nieuwe woning of wil je jouw hypotheek oversluiten?

Hypotheek berekenen

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.966 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube