Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Potverdorie, wij hadden een huis gekocht en nu biedt iemand meer!

Potverdorie, wij hadden een huis gekocht en nu biedt iemand meer!

maandag 26 juni 2017 om 20:29:49 Jeroen Wolfsen 65 reacties
boos (002)Na een lange zoektocht heb je eindelijk je droomhuis gevonden. En na spannende onderhandelingen wordt uiteindelijk je bod geaccepteerd. Tijd om te toosten, je hebt je droomhuis gekocht! Dit is het moment dat de makelaar voor jullie aan de slag gaat met het koopcontract. En dan gebeurt het: voor je de kans hebt gekregen om het koopcontract te ondertekenen, trekken de verkopers zich terug vanwege een hoger bod van een andere partij. Op dat moment ben je je droomhuis weer kwijt, en kan het zo maar gebeuren dat je opnieuw de onderhandelingen in moet. Als je tenminste die kans krijgt. Kan dit zomaar?

Lees hieronder wat je rechten zijn als koper van een nieuwe woning, en wat je van de makelaar mag verwachten in een dergelijke situatie.

Je kan overboden worden
Zolang de koopovereenkomst niet getekend is, kan iemand anders meer bieden en er inderdaad met je droomwoning van door gaan. Ook als de verkopende makelaar je al heeft gefeliciteerd met je nieuwe woning.
Wat zegt de wet hierover? En houdt de makelaar zich wel aan de spelregels?

Schriftelijke koopovereenkomst
De wet is duidelijk: De koop is pas gesloten als er door beide partijen een koopovereenkomst is getekend.
Een bevestiging per email over de gemaakte afspraken of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst is niet voldoende. Nog belangrijker: een mondelinge overeenkomst is niet rechtsgeldig bij de aankoop van een nieuwe woning. Dit houdt in dat tot het moment dat de koopovereenkomst door de verkoper en door jezelf is ondertekent, je nog niet officieel kan zeggen dat de koop van je droomhuis officieel is.

Mondeling overeenkomst niet bindend
Anders dan dat veel mensen denken is het bij een huis dus niet zo dat mondelinge overeenkomst bindend is. En eigenlijk maar goed ook want een mondelinge overeenkomst laat ruimte voor onduidelijkheid. In een koopovereenkomst spreek je nu eenmaal meer af dan alleen de prijs waarvoor de woning verkocht gaat worden. Zo moeten er ook duidelijke afspraken worden gemaakt over de datum waarop het huis verkocht wordt en ontbindende voorwaarden.

De rol van de makelaar
Veel mensen hebben het nog niet door maar die vriendelijke makelaar waar het huis te koop staat en die de rondleiding doet, is eigenlijk de tegenpartij. Zijn doel is het huis te verkopen. Maar wel tegen een zo goed mogelijke prijs en voorwaarden voor zijn opdrachtgever, de verkoper!

Het is daarom goed te weten, hoe het spel van een huis kopen in elkaar zit en wat je kunt verwachten.

Een eigen aankoopmakelaar
Allereerst kun je er natuurlijk over nadenken om zelf ook een makelaar in de arm te nemen. Een aankoopmakelaar die je helpt het huis tegen een zo scherp mogelijk prijs in handen te krijgen. Dat kost geld maar de kans is groot dat een aankoopmakelaar het huis voor je kan kopen tegen een scherpere prijs dan je zelf bedingt. En dus zichzelf weer terugverdient. Hij is en blijft een professional die zich minder mee laat slepen in het spel en het huis wat kritischer kan bekijken dan jij.

Kijk eens bij Libero Aankoopmakelaars, die werken op basis van no cure no pay. Die bieden een interessante deal aan.

De belangrijkste vragen over het kopen en bieden.
De meeste kopers zijn niet helemaal bekend met de regels van het spel en daarom noemen we de belangrijkste vragen die mensen hebben maar eens op:

Ik ben een woning aan het bezichtigen. Mag de makelaar doorgaan met andere geïnteresseerden?
Ja, de makelaar mag gewoon doorgaan met andere mensen die ook geïnteresseerd zijn in dezelfde woning. Hij probeert nu eenmaal de beste deal voor de verkopers te bereiken. Hoe meer mensen de woning bekijken hoe groter de kans er is dat hij een goede prijs voor de verkopers kan bedingen.

Ik heb het hoogste bod gedaan en de woning is verkocht aan mij. Dat is mij mondeling toegezegd. Nu gaat er iemand met een beter bod er mee vandoor. Dat kan toch niet?
Zolang de koopovereenkomst nog niet door de koper en verkoper is getekend kan dat helaas wel.
De makelaar zal afwegen of hij je nog een ‘tweede kans’ biedt om een hoger bod neer te leggen. Maar dat is hij niet verplicht. Als de koper het andere bod heeft geaccepteerd omdat bijvoorbeeld de voorwaarden beter zijn, dan kan hij de koop met die persoon afronden.

Het voelt misschien allemaal niet netjes maar dit is hoe het in de praktijk kan lopen. Je hebt pas zekerheid als het koopcontract getekend is.

Heeft de verkoper ook een wettelijke bedenktijd?
Nee, de koper heeft een wettelijke bedenktijd van 3 dagen maar dat geldt niet voor de verkoper. Als het koopcontract eenmaal getekend is, kan hij de koop niet meer terugdraaien.

De verkoper vraagt ineens een hogere verkoopprijs, terwijl we al aan het bieden zijn. Is dat mogelijk?
Ja, zowel jij als koper maar ook de verkoper is vrij om tijdens de onderhandelingen de bedragen aan te passen. En dus mag een verkoper de vraagprijs verhogen.

Ik krijg het koopcontract ter ondertekening maar ik ben het niet eens met de termijn van de ontbindende voorwaarden.
Dan zul je daarover misschien weer in onderhandeling moeten met de verkopers. Wees altijd duidelijk in de onderhandelingen. En niet alleen over de prijs maar ook over andere zaken. Zoals de datum waarop jullie naar de notaris willen om het huis echt te kopen. Maar ook de voorwaarden waarop je nog kan afzien van de aankoop. Dat wil je in waarschijnlijk helemaal niet maar als je bijvoorbeeld je hypotheek niet rond kan krijgen is dat wel heel belangrijk. Een andere ontbindende voorwaarde is dat je een bouwkundige keuring wil laten doen om vervelende verrassingen te voorkomen door slecht onderhoud. Dat moet je allemaal goed bespreken en als je verstandig bent per mail aan de makelaar bevestigen. Op die manier voorkom je een discussie over de voorwaarden in de koopovereenkomst.

De verkoper wil alleen verkopen zonder ontbindende voorwaarde voor een hypotheek. Moet ik dat doen?
Het is niet verstandig om een huis te kopen zonder ontbindende voorwaarde voor het krijgen van een hypotheek. Dit komt voor als het een overspannen markt is waar veel kopers zijn en maar weinig verkopers. We zien het nu vooral in de randstad.
We maken het gelukkig zelden mee maar het kan voorkomen dat banken je geen hypotheek willen verstrekken. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. En soms kon je daar pas laat in het proces achter. Zonder die clausule zit je dan aan de koop vast en ben je 10% van de koopsom kwijt als je uiteindelijk niet koopt. En dat doet pijn, niet je droomhuis en wel tienduizenden euro’s armer!
Daar staat tegenover dat de verkoper het huis niet aan je wil verkopen als je die voorwaarde niet wil laten vallen. En dan zie je je droomwoning ook aan je neus voorbijgaan. Een lastige keuze.

Het lastige aan dit verhaal is dat een bank pas 100% zekerheid zal geven over het willen verstrekken van een hypotheek als ze alle stukken hebben ontvangen en beoordeeld. En daar hoort ook de koopovereenkomst en een taxatierapport van de woning bij. Dus je zit in een soort kip-ei situatie.

We kunnen dit probleem zo goed mogelijk oplossen door al heel veel voorwerk te doen en alle benodigde stukken (loonstroken, arbeidsovereenkomst, werkgeversverklaring, eigen geld overzichten etc.) voortijdig te beoordelen of te bespreken met de bank. Maar 100% zekerheid kunnen we pas bieden als de bank het zogenaamde finale akkoord heeft gegeven. Kopen zonder ontbindende voorwaarde van financiering is dus gewoon een risico.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Jaap

28 juni 2017 9:51:22

Ons is hetzelfde overkomen. Na de eerste teleurstelling te boven te zijn hebben we een veel mooier huis gevonden. Soms moet het zo zijn.

reageer op Jaap

Lilian

24 januari 2019 22:06:09

Vraag als je je huis heb verkocht met verlopig koopcontract,zonder ontbindingkosten.hoe vaak mag de koper dan verlenging aanvragen???het is nu al de vierde keer dat ze zonder kosten het willen verlengen.mvg lilian

reageer op Lilian

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

25 januari 2019 9:14:16

Lilian,
Dat is een goede vraag. Ik begrijp dat jullie geen standaard NVM koopcontract hebben waarin is opgenomen dat je op een afgesproken dag passeert bij de notaris en dat er sprake is van 10% boete als de koper niet op komt dagen? Ik weet niet hoe jullie contract er uit ziet maar eindeloos verlengen houdt natuurlijk een keer op. Ik neem aan dat er een datum is genoemd in het contract waarop men zou kopen en ik zou de kopers daar nu gewoon aan houden. Als ze dat niet willen dan zien ze maar van de koop af en verkoop je het aan iemand anders. Het klinkt gemakkelijk zoals ik het nu zeg, het zal waarschijnlijk meer voeten in de aarde hebben maar het is niet reëel dat een koper pas hoeft te kopen op het moment dat het hem het beste uitkomt.
Succes,
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Diana

15 februari 2019 18:52:52

Hoe zit het als de verkopende partij een BV is? De BV heeft het huis in eigendom en wil het verkopen aan "ons particulieren". Is dan ook de schriftelijke koopovereenkomst pas bindend? Of is dan de mondelinge overeenkomst al bindend?

reageer op Diana

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

16 februari 2019 7:29:09

Diana, Ik ben geen jurist maar ik ben geneigd om te zeggen dat ook hier de schriftelijke overeenkomst pas bindend is. Vraag het na als je het 100% zeker wilt weten.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Tiny Tempelman

15 april 2019 20:04:56

Wij hebben een appartement gevonden en een bod gedaan wat geaccepteerd is toen een koopcontract samen getekend en kregen ruim de tijd ons huis te verkopen en net dat ons huis vekocht zou worden binnen 8 weken kwam de makelaar zeggen dat er overboden en dat het appartement verkocht was ..dus wij geen plek om ergens te wonen appartementen zijn hier moeilijk te krijgen .en heb nu mn huis uit de verkoop gehaald .kan de makelaar dit zomaar doen .

reageer op Tiny Tempelman

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

16 april 2019 16:11:13

Beste Tiny,

Als het verhaal is gegaan zoals zou dit niet moeten kunnen. Als het koopcontract getekend is getekend door beide partijen dan kan de verkoper niet meer zomaar dit intrekken. Tenzij er een clausule in de koopovereenkomst stond die deze mogelijkheid biedt, maar dat blijkt niet uit je verhaal.

Op deze manier overtreedt men de wet en daar zou ik zeker geen genoegen mee nemen! Mijn advies: loop eens bij een jurist naar binnen.


Succes!

Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

N.

2 mei 2019 15:11:50

Het huis is zonder reden van opgaaf uit de verkoop gehaald. We waren met elkaar overeengekomen omtrent de prijs dat is ook vastgelegd in een verkoopcontract. Nog niet getekend. Ivm inschakelen bouwkundig adviseur en daaruit bleek dat er een verrotte kwaaitaalvloer in zat. Kwaaitaalvloer expert ingehuurd. Totale kosten 800 euro kunnen we deze kosten vooralsnog verhalen bij de verkoper? Volgens welk artikel? Alvast dank.

reageer op N.

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

2 mei 2019 16:07:11

Beste N,
Bij jullie vraag komt mijn NVM makelaarsdiploma dat ik heel lang geleden heb gehaald toch weer een keer van pas. Juridich gezien mag de verkopere dit doen. Netjes is het niet en redelijk zou zijn als men je op één of andere manier tegemoet zou komen in de kosten. Maar de praktijk leert dat verkopers dat helaas niet snel doen. Andersom liep de verkoper het risico dat jullie van de koop af zouden zien als de kosten voor herstel te hoog zouden zijn en je er niet uit zou komen met de verkoper.
Wel heeft de verkoper nu een probleem. Er is een verborgen gebrek aangetoond. Vanaf nu kan hij niet meer verkopen zonder dit gebrek te melden. Als hij toch wil verkopen kan het rapport voor hem waarde hebben omdat daarin staat wat het probleem is en wat het kost om te verhelpen.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Gerda

28 mei 2019 12:20:24

Wat kan ik als verkoper als ontbindende voorwaarden in een verkoop/koop contract laten zetten. We gaan binnenkort met de kopers het voorlopig koopcontract tekenen, maar ik wil in het koopcontract laten zetten dat wij "het recht hebben om de koop overeenkomst te ontbinden als het ons voor....datum...niet gelukt is de nieuwe woning onvoorwaardelijk aan te kopen" Is hier een soort van veiligheid in te bouwen..

reageer op Gerda

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

13 juni 2019 15:09:34

Beste Gerda,
Je kunt al verkoper een clausule opnemen waarmee je vastlegt dat de verkoop van jullie huis niet doorgaat als je voor een bepaalde datum zelf een ander huis te kopen. Je moet dat natuurlijk wel vooraf bespreken met de kopers van jullie huis. Want het is voor hun ook een belangrijk onderdeel van de overeenkomst.
Je makelaar kan je helpen met deze clausule.
Jereon Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Johanes

22 juli 2019 15:12:35

Hallo
Ik had een afspraak gemaakt met de makelaar om een appartement te bezichtigen (deze stond niet eens 2 weken te koop), nu krijg ik 2 dagen later een mail dat mijn afspraak werd geannuleerd omdat het appartement werd verkocht. Kan, mag dit?
Met vriendelijke groeten

reageer op Johanes

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

22 juli 2019 15:38:49

Johanes,
Jazeker mag dat en het gebeurt iedere dag dat een huis voor de neus van mensen die ook interesse hebben verkocht wordt. Het is in sommige plaatsen echt ' wie het eerst komt ( en meer biedt dan de vraagprijs) die het eerst maalt'. En dat is best wel eens lastig als je op zoek bent naar een huis. Het kan helpen als je zelf een aankoopmakelaar inschakelt. Je wordt dan sneller serieus genomen. We hebben goed ervaringen met Libero aankoopmakelaars
Jeroen

reageer op Jeroen Wolfsen

Silvia

17 augustus 2019 9:55:21

Ik heb een vraag, onze verlopig koopcontract is getekend en over 2 weken zouden we de sleutel krijgen en nu belde de aankoopmakelaar en vertelde ons dat de koop misschien niet doorgaat want t taxatierapport was hoger dan de verkoopprijs. Wat moeten we nou zijn we dakloos over een paar weken? Want ons huis is verkocht.

reageer op Silvia

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

19 augustus 2019 20:10:28

Beste Sivia,
Ik heb je direct persoonlijk gemaild over deze zaak omdat het voor jullie zeer belangrijk was.
Jeroen wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Marianne

22 augustus 2019 21:37:57

Ben vandaag wezen kijken bij een huis dat zonder tussenkomst van een verkoopmakelaar door de particulier zelf verkocht wordt. Er zijn al 2 biedingen uitgebracht door anderen en ik wil ook een bod gaan doen. Een briefje in de bus met m'n naam en telefoonnummer met daarop mijn bod was voldoende; over 2 dagen wil hij de knoop doorhakken. Stel dat mijn bod het hoogst is, zit ik dan vast? Marianne.

reageer op Marianne

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

22 augustus 2019 21:57:10

Goedenavond Marianne,
Nee, bij het doen van een bod en het accepteren daarvan door de verkoper zit je er niet aan vast. Zoals in het artikel de verkoper ook nog niet verplicht is om het huis aan jou te verkopen. Pas als er een koopovereenkomst is die door beide partijen is getekend en de wettelijke bedenkingstermijn is verlopen zit je vast aan de koop. Dan heb je overigens nog wel ontbindende voorwaarde voor het geval je de hypotheek onverhoopt niet rond kunt krijgen.
Wees daarom verstandig en laat ons eens goed berekenen hoeveel je nu precies kunt lenen en wat dan de maandlasten zijn. Natuurlijk hebben wij hiervoor ook een tool op de website om je maximale hypotheek te berekenen maar je kunt ons ook bellen. In de praktijk blijkt uit een gesprek nogal eens dat er meer zaken spelen waar je rekening mee moet of kunt houden en heb je een veel beter beeld van je mogelijkheden. Dat werkt veel prettiger als je een huis wilt kopen omdat je dan beter weet wat er mogelijk is in jouw situatie.
Succes bij het kopen van een leuk huis!
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Sarah

20 september 2019 14:45:41

Wij hebben (als particulieren) een voorlopig koopcontract van een huis (van particulieren) getekend. De termijn van de ontbindende voorwaarden was 4 weken. Die termijn verloopt a.s. maandag maar onze adviseur heeft echter nog geen aanvraag ingediend bij de bank voor de hypotheek. Dit om de reden dat hij voor ons een zo laag mogelijk rentepercentage wil regelen (de rente is nog steeds aan het zakken). We hebben het akkoord van de geldverstrekker in principe pas laat nodig (overdracht zou plaatsvinden in 1e kwartaal van 2020). Nu is mijn vraag kán de verkoper er alsnog voor kiezen om met iemand anders in zee te gaan als de termijn van de ontbindende voorwaarden is verlopen, en we dus geen 100% zekerheid hebben van de geldverstrekker? Of moet hij gewoon wachten tot in december waar er 2 dingen kunnen gebeuren: óf wij moeten een boete betalen omdat het niet blijkt te lukken en zij moeten het huis opnieuw in de verkoop zetten óf het zal allemaal in kannen en kruiken zijn.

reageer op Sarah

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

20 september 2019 15:11:00

Sarah,
Ik weet natuurlijk niet precies wat jullie hebben vastgelegd in het contract meer het nog niet hebben van een akkoord van een bank op de financiering ( dus 100% zekerheid dat je de hypotheek geregeld hebt) is voor de verkoper geen reden om het huis aan iemand anders te kunnen verkopen. Dat voorbehoud is alleen voor jullie van toepassing, als jullie de hypotheek niet voor die ontbindingsdatum rond hebben, kon je nog van de koop afzien.
Wel een gewaagde actie om geen zekerheid te hebben over de hypotheek voor de ontbindende voorwaarden. De rente zakt inderdaad nog steeds maar er zijn voldoende banken waar je gewoon mee daalt als de offerte al rond is. Dan heb je en de gewenste lage rente en zekerheid dat de hypotheek rond is. En in het slechtste geval stap je op het laatste moment alsnog over naar een andere bank. Wel even opletten dat dat kan onder kosten als de offerte helemaal rond is.
Ik word zelf altijd een beetje zenuwachtig als we geen 100% finaal akkoord hebben voor einddatum ontbindende voorwaarden! Dus ik hoop (en vertrouw erop) dat je adviseur 100% vertrouwen heeft dat de hypotheek geen probleem zal worden.
Succes,
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Lucky

9 november 2019 15:12:26

Ik heb een bod gedaan op een woning maar heb intussen een andere woning gezien die nog meer mijn voorkeur heeft. Stel dat mijn bod wordt geaccepteerd, kan ik dan tegen de verkoper zeggen dat ik met nog een ander huis bezig ben en eerst wil afwachten wat dat wordt? Of maak ik daarmee een onbetrouwbare indruk?

reageer op Lucky

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

10 november 2019 8:57:00

Beste Lucky,

Ik kan me dan voorstellen dat de verkoper dan ook weer het gesprek aan gaat met een andere koper. Ik zou als verkoper tenminste niet op je gaan zitten wachten. Soms kun je de koop een beetje rekken. Een koop is immers pas een koop als beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend. Misschien geeft je dat de tijd en ruimte die je nodig hebt om het andere huis te kopen. Zodra je daar dan rond mee bent moet je natuurlijk de verkoper van het eerst huis laten weten dat het niet doorgaat.

Succes ( en regel je hypotheek via Moneywise: https://www.moneywise.nl/hypotheek/)

Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

M.schoolderman

12 december 2019 0:10:32

Ik heb het voorlopige koopcontract getekend. Nou belde drie dagen geleden de makelaar van de verkopende party, om te zeggen dat de koop misschien niet door gaat. De verkoper heeft een giga restschuld,ligt in vechtscheiding en zijn bank denkt dat het huis te goedkoop verkocht is. Kan dit zomaar.

reageer op M.schoolderman

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

12 december 2019 10:36:42

Ja, Dit kan inderdaad gebeuren. De bank kan de verkoop tegen houden als er sprake is van restschuld. Dat is natuurlijk heel vervelend maar je kunt daar als koper niet zo heel veel tegen doen.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Ria Schutte

3 januari 2020 19:54:43

Ik heb vijf dagen geleden met een makelaar om de tafel gezeten voor de verkoop van mijn huis. Ik was van plan alleen maar informatie te krijgen,maar heb nu een handtekening gezet dat hij mijn woning mag verkopen. Hij heeft nog geen koste gemaakt met foto's en dergelijke. Kan ik nu nog zeggen dat we het huis toch nog niet gaan verkopen. Hg Ria Schutte.

reageer op Ria Schutte

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

3 januari 2020 20:50:37

Beste Ria,
Ik weet natuurlijk niet precies onder welke overeenkomst je een handtekening hebt gezet en wat daar in staat. Maar natuurlijk kun je je opdracht herroepen. En als een makelaar geen kosten heeft gemaakt, lijkt het mij dat hij hiervoor geen kosten hoeft te rekenen. Ik zou het in ieder geval niet doen als ik hem was.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Johan

4 februari 2020 18:35:46

Goedenavond, ik had zaterdag 1 februari j.l. een afspraak met een makelaar om een pand te bezichtigen. De dag daarvoor belde de makelaar mij op om die afspraak af te zeggen omdat het pand al was verkocht. Ik kreeg niet eens de kans om een bod op het pand te doen terwijl ik wel een afspraak had. ik vraag mij af mag dit wel volgens de wet? Iedereen moet toch de kans krijgen om een bod uit te brengen?

reageer op Johan

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

4 februari 2020 20:04:55

Johan, Er is helaas geen wet en zelfs geen gentlemans agreement waarin staat dat iedereen een bod moet kunnen uitbrengen. Verkopers en hun makelaars worden steeds harder en gaan voor de snelste en hoogste opbrengst. Dat gaat niet altijd netjes maar het mag wel.
Mijn advies, zorg dat je precies weet hoeveel je kunt lenen als maximale hypotheek en zorg dat je als een van de eersten aan de beurt bent om een woning te bekijken. Anders vis je regelmatig achter het net. Sterker nog ga het gesprek eens met ons aan en we vertellen je meer over het kopen van een huis en het krijgen van de zekerheid over je mogelijke hypotheek. Zo kunnen we je helpen met een verklaring waaruit blijkt dat de hypotheek voor jou haalbaar is. Daar worden kopers blij van omdat ze dan weten dat je 'goed bent voor je geld'. Dat verhoogt je kansen om een huis te kunnen kopen!
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Johan

4 februari 2020 21:30:46

Hallo Jeroen, bedankt voor je reactie Ik heb iemand gevonden die vermogend is en bereid is dit aan te tonen en voor ons garant wil staan ter overbrugging van de weken die ik nodig heb om een hypotheek aan te vragen. Als ik de verkoper van het pand op korte termijn kan overtuigen dat ik een hypotheek rond kan krijgen is hij alsnog bereid het pand aan mij te verkopen. Mijn vraag aan u is: Hoe kan ik de tegenpartij ervan overtuigen dat ik iemand achter mij heb staan die zeer vermogend is en bereid is borg te staan totdat ik alles rond heb met de bank. de verkoper heeft al een mondelinge overeenkomst met een koper die zonder voorbehoud financiering de woning heeft gekocht. Er is echter nog geen handtekening gezet en daarom wil ik een hoger bod doen op het pand om het toch in bezit te krijgen.

reageer op Johan

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

4 februari 2020 22:06:30

Johan.
Als iemand een woning wil kopen en koopt zonder voorbehoud van financiering is dat voor de verkoper prettig want de koper kan niet meer van de koop af. Tenminste niet zonder 10% boete.
Je moet dan als koper ook wel heel zeker zijn van het feit dat je de financiering rond krijgt. Ik adviseer mensen eigenlijk altijd om wel een voorbehoud op te nemen. Het zal je maar gebeuren dat je 10% kwijt bent omdat blijkt dat geen bank je een financiering wil verschaffen.
We kunnen een brief voor je maken waarin we aan de hand van de door jouw aangelverde gegevsn aan kunne geven dat ee finaciering haal baar is. Dat werkt vaak goed voor een verkoper. Zeker in combinatie met een hoger bod. Bel ons dan morgen even: 085 7607610
Jeroen Wolfsen

Johan

4 februari 2020 21:41:04

Het pand is mondeling verkocht (nog geen handtekening). Koper is zeer kredietwaardig. Ik moet nog naar de bank om alles te regelen. Ik wil graag het pand en heb meer geboden. Verkoper is bang dat kredietwaardige koper afhaakt als hij mij enkele weken tijd geeft om alles te regelen met bank. Ik heb vermogende kennis die verkoper wil overtuigen van mijn kredietwaardigheid en wil hiervoor borg staan. Mijn vraag: hoe kan zij verkoper en makelaar hiervan overtuigen?

reageer op Johan

Johan

4 februari 2020 21:52:41

Wat moet vermogende kennis doen: moet zij naar haar bank gaan en vragen of de bank een bewijs van haar bereidheid om borg te staan op wil sturen naar de verkoper?
Zij kan ook borg staan gezien haar vermogen.
Dit is mijn vraag

reageer op Johan

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

4 februari 2020 22:18:27

Johan, banken werken niet op die manier mee aan borgstelling.

reageer op Jeroen Wolfsen

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

4 februari 2020 22:09:53

Joahan,
Als jij zeker weet dat je kennis die 10% boete betaald als jij geen hypotheek kan krijgen dan kan je kopen zonder voorbehoud. Als je geen hypotheek kunt krijgen zal de koper de10% opeisen. Die zal je kennis dan aan jou of rechtstreeks aan hem moeten betalen. Wat jullie daar dan samen over afspreken, zal de verkoper niet meer interesseren.Die heeft zijn 10% binnen.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Johan

4 februari 2020 22:25:39

Dankjewel Jeroen, Ik ga hiermee aan de slag. Maar wat moet de kennis doen om de makelaar en de verkoper ervan te overtuigen dat zij zeer vermogend is en ook borg wil staan voor mij. Als zij of haar bank de verkoper en/of makelaar hiervan kan overtuigen kan ik het pand kopen. maar de makelaar gelooft mij niet en ik en mijn vermogende kennis weten niet hoe wij hen kunnen overtuigen.

reageer op Johan

Johan

9 februari 2020 9:59:05

Dankjewel Jeroen !!!!!!!!!!! Ik heb jouw advies opgevolgd en daardoor is het allemaal toch nog gelukt. Ik heb een bod mogen doen op het pand en dat bod is geaccepteerd door de verkoper. Het koopcontract is door mij en door de verkoper(s) van het pand ondertekend. Mijn vrouw moet nog haar handtekening zetten omdat wij getrouwd zijn in gemeenschap van goederen en zij kon helaas niet aanwezig zijn bij de ondertekening van het koopcontract. De makelaar heeft het contract opgestuurd naar de notaris en ik heb de waarborgsom zinde 10% van de aankoopsom overgemaakt op de bankrekening van de notaris. Nog één vraag heb ik aan jou Jeroen: Is het nu 100% zeker dat ik het pand nu in bezit krijg? Is het niet meer mogelijk dat de verkoper zich terug trekt ivm bijvoorbeeld een nóg hoger bod ven een andere koper?
Nogmaals bedankt Jeroen.
Ik hoor graag van je
met vriendelijke groet,
Johan

reageer op Johan

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

10 februari 2020 12:12:46

Johan, gefeliciteerd! Mooi dat het gelukt is. Als beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend dan is de koop definitief. Tenminste als je daarna op de afgesproken datum voor het passeren bij de notaris verschijnt met het juiste bedrag om de woning daadwerkelijk te kopen,
Dus tijd om de hypotheek te regelen zou ik zeggen. En laten we daar nu net heel goed in zijn: https://www.moneywise.nl/hypotheek/
We helpen je graag!
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Johan

21 februari 2020 19:50:32

Zijn er banken die snel en gemakkelijk een hypotheek verstrekken? We hadden alles al rond, maar ABN AMRO struikelde over het feit dat mijn zoon nog geen vast contract heeft bij zijn werkgever terwijl hij wel schriftelijk bevestigd heeft gekregen van zijn werkgever dat zijn arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd bij gelijkblijvend functioneren wordt omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Incl bedrijfsstempel en handtekening van de eigenaar/directeur van het bedrijf. Hoeveel meer zekerheid wil de bank nog hebben?

reageer op Johan

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

22 februari 2020 9:11:53

Normaal gesproken is het dan geen probleem om een hypotheek te krijgen. Wellicht is er iets anders in het dossier dat volgens de bank niet past in het verhaal.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Jolanda

28 februari 2020 18:17:41

Wat als de verkoper zich terug trekt en blijft wonen. Dus het huis uit de verkoop haalt, terwijl je op het punt staat te tekenen. Kun je dan wel gemaakte kosten (technisch rapport ed.) verhalen op de ex-verkoper?

reageer op Jolanda

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

2 maart 2020 9:53:11

Jolanda, Dat is een vervelende situatie. En zeker niet netjes van de verkopers. Maar ik geloof niet dat er een mogelijkheid is waarmee je juridisch gezien recht heb op een vergoeding van de gemaakte kosten.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Das

10 maart 2020 21:13:25

Hallo allemaal!
Kan de woningbouw als een Professionele verkoper een mondelinge overeenkomst met een particuliere koper ontbinden, omdat er in een een hogere bod is gedaan?
Welke rechten heb ik als particuliere koper tegenover een Professionele verkoper als woningbouw?
Mag de woningbouw een mondelinge overeenkomst wat per email is bevestigd zomaar ontbinden en of mij verplichten mijn geaccepteerde bod heroverwegen en hoger te bieden?
In het Nederlandse wetboek staat het volgende: Koper is een particulier en verkoper is een professionele partij De koper kan een beroep doen op het schriftelijkheidsvereiste, de verkoper niet. De koper kan dus nog van de koop af zien als er geen overeenkomst is getekend maar de verkoper niet.

reageer op Das

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

11 maart 2020 9:28:38

Beste Das,
Dit is een vraag waarop ik het antwoord zou moeten weten, vind ik. Maar ik weet het niet. Het is een juridische vraag en dat is wel lastig omdat je dan het hele dossier moet kennen. Er is een toezegging maar geen getekende overeenkomst. Ik durf het niet te zeggen. Even bellen met Eigen huis misschien?
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Chi Hai

24 april 2020 16:04:03

Goededag, ik heb een vraag, en ik denk dat deze vraag veel mensen zou helpen. Als een huis al onder een makelaar staat. En je kent de eigenaar, is het nog mogelijk om de huis van de eigenaar te kopen zonder dat de makelaar enige inspraak/eisen in krijgt. Zo nee, hoe heet deze regel dat je het huis niet kan overkopen van de eigenaar als het huis onder een makelaar staat?

reageer op Chi Hai

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

28 april 2020 9:15:14

Beste Chi,
Dat bepaalt de verkoper en het contract dat hij met de makelaar heeft. Een makelaar zal dan wel kosten bij de verkoper in rekening brengen omdat hij wel de opdracht had om het pand te verkopen.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Jake

30 mei 2020 9:54:19

Beste Jeroen,
We hebben een bod uitgebracht op een huis onder voorbehoud van financiering voor het bedrag van 290.000 euro. Wanneer ons maximaal te lenen hypotheek iets lager uit valt (bv. 285.000 euro). kunnen we het verschil dan uit eigen middelen bijbetalen of moet het perse 290.000 zijn zoals aangegeven in ons bod?
Alvast dank voor je antwoord.

reageer op Jake

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

2 juni 2020 11:30:35

Beste Jake,
Als je koopt voor € 290.000 en je kunt maar € 285.000 lenen dan kun je niet anders dan het extra bedrag van € 5.000 uit eigen middelen te betalen. Naast de kosten koper natuurlijk. Die komen er ook nog bij. Bij een woning van € 290.000 moet je rekening houden met de volgende kosten koper:
Overdrachtsbelasting: € 5.800 Notaris: € 1.000 NHG: € €2.137 Taxatie: € 450 advies en bemiddeling € 1.250 ( tarief van Moneywise)
Kosten worden dus belangrijk als je meer eigen geld in moet brengen. Overigens zijn er manier om op basis van je inkomen net iets meer te lenen. Wees verstandig en bel ons ( 085 7607610) voordat je overgaat tot de koop van een woning. Onze adviseurs kunnen je net even iets meer vertellen en meedenken in mogelijkheden om het gewenste bedrag te kunnen lenen.
Succes!
Jeroen Wolfsen
JEroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

corrie

11 juli 2020 10:09:59

Beste Jeroen,
Mijn man en ik hebben een huis met loods gekocht, koopcontract getekend en 10% is bij de notaris. Dit is bijna 2 maanden geleden gebeurt. Nou kregen we van de makelaar te horen dat er beslag is gelegd op het huis van de eerste kopers die de financiering niet rond konden krijgen maar wel dachten dat ze het nog konden kopen. Wij wisten hier niks van. De eerste koper heeft gelijk gekregen van de rechter en mag nog de koop doen maar wij hebben het al gekocht en ligt bij de notaris. Mijn vraag is , Kunnen ze ons nog het huis afpakken?
Mvg, Corrie

reageer op corrie

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

13 juli 2020 8:36:54

Beste Corrie,
Dat is een vervelende situatie. Als de vorige kopers door de rechtbank in het gelijk zijn gesteld dan is dat voor jullie geen goed nieuws zou ik zeggen. Misschien hadden zij de koop al bij de notaris in laten schrijven. Ik kan er zonder de details van het verhaal te weten niet teveel over zeggen. En dan nog, ik ben geen jurist. Ik zou jullie adviseren: schakel zelf een jurist in om te onderzoeken wat jullie recht is.
Sterkte!
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

corrie

13 juli 2020 9:43:08

bedankt Jeroen,
Nee was nog niet bij de notaris geweest. We gaan nu inderdaad een jurist inschakelen. Makelaar heeft het huis gewoon 2x verkocht.

reageer op corrie

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

14 juli 2020 10:59:10

Corrie,
Wat ik bedoelde was dat de verkoper misschien de koopakte bij de notaris in laten schrijven. Meer info: https://www.makelaarsland.nl/makelaar/koopakte-inschrijven-in-kadaster/
Jeroen Wolfsen

Sandra

17 juli 2020 18:02:10

Beste,
Wij hebben een bod gedaan op een huis, en willen nu ons huis verkopen. Wij hebben een tijdelijke contract getekend om ons ruimte te geven om ons huis te verkopen tot 15 januari 2021. Wat als ons huis verkocht wordt en de verkopers het huis uit de verkoop halen, mag dit wel? Ondanks het feit dat wij een contract hebben getekend die ons ruimte geeft van 6 mnd om ons huis te verkopen.
Bedankt

reageer op Sandra

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

20 juli 2020 9:29:40

Sandra,
Een tijdelijk contract bestaat eigenlijk niet. Ik denk dat je een een koopcontract en dat jullie de voorwaarde hebben dat je mag ontbinden als jullie je huis niet op tijd kunnen verkopen. MAar de verkoper kan niet gebruik maken van die clausule en aan een ander verkopen. Er is immers een getekende koopovereenkomst.
Zijn jullie al bezig met de hypotheek van de nieuwe hypotheek? Wij helpen jullie graag:https://www.moneywise.nl/hypotheek/
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Justin

23 november 2020 20:25:14

Beste Jeroen, Mijn vriendin en ik zijn al sinds december vorig jaar bezig met een groot pand. Begin februari hebben we het voorlopig koopcontract getekend onder voorbehoud van financiering. Doordat het een complex gebouw is, er een maatschappelijke bestemming op zit, wij beide zzp’er zijn, én de corona (vertragingen bij gemeente) heerst, hebben we tot twee maal toe verlenging gevraagd en gekregen. Vorige week zondag (15 november 2020) verliep ons koopcontract. Daar we geen absolute zekerheid hadden op financiering, voelden we ons genoodzaakt het koopcontract te ontbinden. Dit hebben we middels een mail gedaan. Echter op vrijdag (20 november), dus vijf dagen later, kregen we bericht van de bank dat ze de hypotheek wilden verstrekken. Zeer graag zouden we de koop door laten gaan! De eigenaar was door omstandigheden afgelopen dagen niet bereikbaar. Inmiddels hebben we contact gehad (vandaag, 23 november), en geeft hij aan hierover deze week in beraadt te gaan. Inmiddels hebben wij afgelopen jaar er een volledige woonbestemming op geregeld bij de gemeente. De verkoopmakelaar geeft aan dat het pand nu zeker een ton méér waard is en áls hij het opnieuw in de markt zet (verkoopbrochure wordt op dit moment gemaakt), hij het dus voor een veel hogere vraagprijs te koop zet. Wij zijn nu erg bang dat de verkoper het pand aan een ander wil verkopen, daar we in het ongewisse worden gelaten. Is er voor ons nog een mogelijkheid? Als wij bijvoorbeeld onze ‘ontbinding’ niet erkennen, dan zouden we hooguit een boete van 10% riskeren, maar daar de financiering nu wél rond is, zou die komen te vervallen wellicht? We kijken uit naar uw reactie..
Vriendelijke groet, Justin

reageer op Justin

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

3 december 2020 10:42:36

Justin,
Zoals telefonisch ook al; besproken ben ik bang dat je opnieuw in onderhandeling moet over dit pand. Je kunt de ontbinding nu niet meer terugdraaien.
Het is zuur dat de verkopers nu meer gaan vragen maar het is een harde markt waar iedereen voor het geld gaat.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Coby Hegeman

19 januari 2021 8:41:40

een half jaar geleden heb ik een mondelinge toezegging gedaan voor de verkoop van mijn moeders huis, mijn moeder is in december overleden en de kopers willen dit huis nu kopen voor de afgesproken prijs. ondertussen zijn de prijzen gestegen en volgens de makelaar is het huis nu 30.000 euro meerwaard, de kopers hebben alles al in werking gezet voor de verkoop en zeggen dat ze 3000 euro kosten gemaakt hebben. er is nog geen koopcontract getekend , kan ik hier vanaf, en moet ik de kosten betalen? Vriendelijke groet, Coby

reageer op Coby Hegeman

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

19 januari 2021 9:43:54

Beste Coby,
De wet is er duidelijk over in artikel 7.2 BW lid 1.3: 1.3 Schriftelijkheidsvereiste Wanneer een door beide partijen (in één stuk) ondertekend schriftelijk stuk (koopakte) ontbreekt, komt geen koopovereenkomst tot stand.
Dus een mondelinge afspraak is geen overeenkomst. In die zin ben je dus niet verplicht te verkopen op basis van de gemaakte afspraak. Het is een bijzonder verhaal want jij kon een half jaar geleden helemaal geen afspraak maken over je moeders huis want ze leefde toen nog en zijn was ( neem ik aan) de eigenaar. Daarnaast is het ook niet erg handig dat je kopers niet de zaak op papier hebben willen laten zetten.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Coby Hegeman

19 januari 2021 16:28:29

Beste Jeroen, hartelijk dank voor je advies, ik hoef mij dus niet schuldig te voelen. Uit coulance wil ik de "kopers" de gemaakte kosten van 3000 euro vergoeden maar dit ben ik dus niet verplicht? Met vriendelijke groet. Coby

reageer op Coby Hegeman

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

19 januari 2021 20:45:05

Coby,
Volgens mij sta je juridisch in het recht ( ik ben natuurlijk geen jurist) maar de wet is er duidelijk over. Er is geen getekende koopovereenkomst.
Wat mij bevreemd is de kosten die men reeds gemaakt zou hebben. Ik kan me taxatiekosten voorstellen ( rond de €500) en misschien kosten voor hypotheekadvies. Maar elke hypotheekadviseur zou vragen om een koopovereenkomst zodra het echt om advies en aanvragen van een hypotheek zou gaan. En die was er niet. Het lijkt me sterk dat de kopers dan zo'n € 2.500 voor dat advies tot nu toe moesten betalen.
Al moet ik eerlijk zeggen dat ik vaker belachelijke bedragen aan advieskosten hoor van adviseurs.
Maar goed, het is mooi als je ze wil compenseren want het zal ook voor hun een tegenvaller zijn. En voor alle partijen een les: een huis kopen of verkopen is een serieuze zaak. En dat gaat dus niet met mondelinge toezeggingen.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Nicky

28 februari 2021 22:23:13

Beste Jeroen, wij hebben afgelopen donderdag ons droomhuis bezichtigd en daarna voor de lunch ons definitieve bod moeten neerleggen. De belangstelling was namelijk zeer groot. De makelaar van de verkopende partij belde ons s'middags om te vragen of wij onder voorbehoud van bouwkundige keuring wilden bieden. Dat waren wij niet van plan maar door haar vraag begonnen wij te twijfelen. Ze vertelde dat we dat later ook nog konden beslissen dus daar zijn wij niet duidelijk over geweest. Achteraf niet zo slim van ons denk ik, dit kan natuurlijk meespelen als er 2 gelijkwaardige bieders zijn. Maar goed, zo doende leert men. S'middags kregen wij te horen dat de keuze op een ander was gevallen. Twee dagen later (zaterdag) hebben wij per mail nogmaals een hoger bod neergelegd zonder voorbehoud van bouwkundige keuring in de hoop dat de schriftelijke overeenkomst nog niet getekend is. Mag dat? En hoe weten we zeker dat ze ons bod alsnog met de eigenaar van het huis bespreekt? Is de makelaar dat verplicht? (Laten we hopen dat het nu hoog genoeg is...) Alvast dank voor je reactie. Hartelijke groet, Nicky

reageer op Nicky

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

1 maart 2021 9:10:25

Nicky,
De koop is pas 100% als beide partijen een handtekening hebben gezet onder de koopovereenkomst. En dus mogen jullie altijd een hoger bod doen en dat hoort de verkopende makelaar ook met zijn opdrachtgevers te bespreken.
Ik hoop dat jullie nog in gesprek komen. Dan regelen wij graag de hypotheek voor jullie. Succes! :-)
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Liliane

17 april 2021 19:48:49

Beste, Ik heb een appartement gekocht, de overeenkomst is ondertekend op 20 februari jl. Heb blok telt 6 appartementen en er zijn er al 5 verkocht. Mijn toekomstige buren en ik wachten nu al 2 maanden om de compromis te tekenen bij het immo kantoor maar die houd de boot af. We begrijpen er niets van. Blijkbaar is het gebouw nog niet van de verkoper (het blijkt een kruisverkoop te zijn??). Mijn lening is al 6 weken rond maar blijft maar geldig tem 19 juni, daarna is het te laat. Ik heb 500 euro dossierkosten betaald. Wat nu? Wat zijn mijn rechten? Heb ik recht op 10% schadevergoeding wanneer de 4 maanden om zijn? Ik kan niet blijven wachten want heb opzeg gedaan en moet eind juni uit mijn huis zijn...

reageer op Liliane

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

19 april 2021 8:46:34

Beste Liliane,
Ik heb het vermoeiden dat je in België een appartement koopt. Klopt dat? Want dan kan ik geen antwoord geven omdat ik niet weet wat de regels zijn.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Liliane

19 april 2021 18:26:10

Beste Jeroen,
ja idd, ik woon in Belgiê. Ok, ik zal me bevragen hier. Groetjes.

reageer op Liliane

Clara

7 mei 2021 19:37:06

Beste Jeroen, We hebben vanmorgen een bod uitgebracht op een appartement waarbij de verkoop via inschrijving is verlopen. Een paar uur later kregen wij te horen dat de keuze op een andere koper is gevallen. Ondanks dat de deadline (voor het bieden) was verlopen hebben wij alsnog een hoger bod gedaan. De makelaar heeft ons toen telefonisch laten weten dat wij dit keer wel het hoogste bod hadden gedaan, maar dat zij haar collega (de contactpersoon van de verkopende partij) niet meer kon bereiken voor het weekend en dat het e.e.a. daarom maandag pas weer opgepakt kon worden. Maar dat betekent dus dat als de verkoper ons bod maandag accepteert, de mensen die net te horen hebben gekregen dat hun bod is geaccepteerd (en waarschijnlijk het hele weekend) feestvieren, maandag te horen krijgen dat de koop voor hen niet doorgaat. Voor ons is dit een ethisch dilemma: volgens de wet doen wij niets verkeerd, maar toch voelen wij ons schuldig. Nu overwegen we dus om ons bod alsnog in te trekken. Ik kan mij voorstellen dat je ons hier onmogelijk in kunt adviseren, maar ik was toch benieuwd of jij (of anderen) hier misschien een mening over hebben. Het zou ons in ieder geval erg helpen! :-) Alvast bedankt! Clara

reageer op Clara

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

10 mei 2021 9:14:16

Clara,
Ik snap dat het voelt alsof jullie een woning voor iemand zijn neus wegkapen. Maar ik alle eerlijkheid in de huidige markt lijkt dat er bij te horen. Wij horen het zo vaak van de andere kant, aan klant heeft een woning en iemand anders gaat er mee vandoor. Vroeger werkten makelaars daar niet aan mee maar tegenwoordig mag het gewoon en gebeurt het ook gewoon.
Ik begrijp je dilemma, maar het is heel simpel: als jullie dit huis willen ga er dan voor. Hoe vervelend het ook voor de andere kopers is. Kans is aanwezig dat je niet snel iets anders tegenkomt dat bij jullie past. En natuurlijk regelen wij dan graag jullie hypotheek.
Succes!
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662