Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Oversluiten hypotheek. Hoe reken je binnen een paar minuten je voordeel uit?

Oversluiten hypotheek. Hoe reken je binnen een paar minuten je voordeel uit?

zaterdag 23 januari 2021 om 11:31:44 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
hypotheek overlsuitenDe hypotheekrente is nog nooit zo laag geweest als nu. De rente voor een NHG-hypotheek voor 20 jaar vast is 1,17%. Voor een hypotheek van
€ 300.000 betaal je aan rente dan €292,50 per maand.  Niet vreemd dat veel mensen hun hypotheek nu oversluiten.  In dit artikel lees je welke gegevens je nodig hebt om je hypotheek over te sluiten en welke stappen je moet nemen om binnen een paar minuten te weten hoeveel je kunt besparen.

Hypotheek oversluiten een boel gedoe?
Heb jij een idee hoeveel je kunt besparen op je hypotheeklasten? Lijkt je dat ingewikkeld en een boel gedoe? Of ben je bang dat je dan veel kosten moet betalen, zonder dat je weet of het voordeel oplevert? Dat valt erg mee. Met de online hypotheek oversluit tool van Moneywise bereken je in een paar minuten hoeveel jij maandelijks kunt besparen op je hypotheek.

Wat moet je doen als je je hypotheken wil oversluiten
Het begint met je huidige hypotheeksituatie in beeld te krijgen. Dat is niet heel veel werk maar wel nodig om uit te (laten) rekenen hoeveel je kunt besparen op je hypotheek. Je hebt de volgende informatie nodig:

Hypotheek overzicht
De bank verstuurt ieder jaar een jaaropgave dus waarschijnlijk heb je hem reeds ontvangen of valt hij binnenkort in de bus.
Hier staat op hoe hoog je hypotheek is en welk rentepercentage je betaalt.

De oude hypotheekofferte
Als je de oude offerte hebt dan is dat heel handig. Er staat vaak meer informatie in dan in het jaarlijks overzicht. Bijvoorbeeld de einddatum van je rentevast periode en de einddatum van je hypotheek.

Waarde van je huis 
De waarde van je woning is belangrijk als je wil oversluiten. Zoek daarom je WOZ waarde op. Je krijgt jaarlijks een opgave van de gemeente maar kunt ook  online je WOZ-waarde vinden  op het WOZ waardeloket. Heb je een goed idee wat de verkoopwaarde van je huis is? Dat is mooi. Want die is vaak hoger dan de WOZ waarde. En voor het afsluiten van een hypotheek geldt: hoe hoger de waarde van je woning, hoe beter.

Opgebouwd spaarbedrag
Heb je een spaar hypotheek of een beleggingshypotheek? Dan bouw je waarde op waarmee je op einddatum de hypotheek moet aflossen.
Hiervan krijg je ook jaarlijks een opgave.

Je inkomen
Tot slot is natuurlijk je (gezamenlijke) inkomen belangrijk. Dat bereken je door je bruto maandinkomen te vermenigvuldigen met 12,96 of je ziet het op een jaaropgave.

Vul alles in in de Moneywise hypotheek oversluittool
Moneywise heeft een unieke hypotheek oversluittool ontwikkeld waarmee je in een paar minuten een heel goed overzicht krijgt van je mogelijkheden en de maandelijks besparing op je hypotheek. Je geeft antwoord op de vragen en de module rekent uit hoeveel je kunt besparen. Je krijgt een indicatie van alle kosten zoals advieskosten, notaris en eventuele boeterente. We checken of de waarde van de woning voldoende is en of je inkomen voldoende is. Als je kunt besparen zie je dat in een helder overzicht. Zo makkelijk is het.
hypotheek oversluit tool

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis persoonlijk oversluit rapport
Vul de tool in en zie hoeveel je kunt besparen. Daarna kun je gratis en vrijblijvend een persoonlijk rapport downloaden om nog eens goed na te lezen hoe de besparing is berekend en wat je nieuwe maandlasten gaan worden. Dit geeft je een prima indicatie van de mogelijkheden om te besparen. Hier kun je een voorbeeld van zo'n persoonlijk oversluit rapport downloaden.

Altijd hulp van een hypotheekexpert
Bij Moneywise vinden we het leuk om mooie rekenmodule's te maken waarmee je zelf dingen uit kan rekenen. Maar we geloven ook heilig in persoonlijk contact. Zeker bij zo iets belangrijks als het oversluiten van je hypotheek. Daarom is er altijd een hypotheekadviseur beschikbaar die je vragen kan stellen over jouw mogelijkheden om te besparen op je hypotheek.

Onafhankelijk en duidelijk
En als blijkt dat je inderdaad kan besparen op je hypotheek, dan gaan we graag voor je aan de slag om alles te regelen. Maar pas als jij ons opdracht hebt gegeven. Zo krijg je nooit te maken met verborgen kosten of vage afspraken. We hebben de keuze uit meer dan 30 banken. Waaronder ook, bijvoorbeeld de Rabobank. We zijn dus echt onafhankelijk en zoeken naar de beste hypotheek voor jou.

Lage kosten
Nog even over de kosten. Je kan bij Moneywise gratis en vrijblijvend een indicatie krijgen van je mogelijkheden om te besparen op je hypotheek. Valt er voordeel te behalen en wil je dat wij je hierover verder adviseren en de beste hypotheek voor je regelen dan betaal je daarvoor € 1.500. We regelen het hele verhaal dan van A tot Z. In veel gevallen kunnen we de kosten mee financieren. En dat betekent dat je de maandlasten van je hypotheek kan verlagen zonder dat je je spaargeld hoeft aan te spreken.

 
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662