Hypotheken

Omzetten hypotheek naar banksparen na 1 april nog steeds mogelijk

Jeroen Wolfsen donderdag 11 april 2013 - bijgewerkt op: 21 oktober 2017
Op 9 april 2013 heeft de Tweede Kamer de motie Knops aangenomen. Door de grote drukte bij banken en adviseurs konden simpelweg niet alle klanten, die hun hypotheek wilden omzetten naar banksparen, op tijd geholpen worden. Veel banken sloten de deuren voor klanten die hun hypotheek wilden omzetten naar banksparen al begin maart. Door het aannemen van deze motie gaan de deuren toch weer open en kunnen mensen die het verzoek tot omzetting gedaan hebben voor 1 april toch nog geholpen worden.

Motie Knops
De letterlijke tekst luidt:
"..., voor mensen van wie een bankinstelling, verzekeraar dan wel tussenpersoon voor 1 april een schirftelijke aanvraag heeft ontvangen, dan wel voor mensen die voor 1 april beschikken over een ontvangstbevestiging dan wel een schriftelijke afwijzing van een mondelinge aanvraag bij een bankinstelling, verzekeraar dan wel tussenpersoon, mogelijk te maken dat alsnog genoemde aanvragen in behandeling kunnen worden genomen en die te laten vallen onder het voornoemde overgangsrecht, tenzij de (verhoging van de) KEW, BEW of SEW ten gevolge van die aanvraag op 31 december 2013 nog niet tot stand is gekomen."

Alsnog regelen
Als u dus uw adviseur of bank heeft verzocht om u te helpen met uw hypotheekomzetting en u heeft dit voor 1 april ingediend of gevraagd, kan men u alsnog helpen. Ook als de bank heeft aangegeven dat ze geen nieuwe zaken meer accepteerden.

Het is bijzonder dat deze motie na 1 april alsnog aangenomen wordt. Al geruime tijd waarschuwden adviseurs en banken voor de grote hoeveelheid werk en de korte termijn van 3 maanden waarin dit geregeld moest worden. Er zijn meerdere verzoeken geweest om de periode tot 1 april te verlengen. Dit was echter niet bespreekbaar. Nu wordt de deur echter toch weer opengezet door de politiek
In dit artikel

Hypotheek berekenen?

Koop je een nieuwe woning of wil je jouw hypotheek oversluiten?

Hypotheek berekenen

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.967 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube