Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Omzetten hypotheek naar banksparen na 1 april nog steeds mogelijk

Omzetten hypotheek naar banksparen na 1 april nog steeds mogelijk

donderdag 11 april 2013 om 11:27:40 Jeroen Wolfsen 2 reacties
hypotheek oversluitenOp 9 april 2013 heeft de Tweede Kamer de motie Knops aangenomen. Door de grote drukte bij banken en adviseurs konden simpelweg niet alle klanten, die hun hypotheek wilden omzetten naar banksparen, op tijd geholpen worden. Veel banken sloten de deuren voor klanten die hun hypotheek wilden omzetten naar banksparen al begin maart. Door het aannemen van deze motie gaan de deuren toch weer open en kunnen mensen die het verzoek tot omzetting gedaan hebben voor 1 april toch nog geholpen worden.

Motie Knops
De letterlijke tekst luidt:
"..., voor mensen van wie een bankinstelling, verzekeraar dan wel tussenpersoon voor 1 april een schirftelijke aanvraag heeft ontvangen, dan wel voor mensen die voor 1 april beschikken over een ontvangstbevestiging dan wel een schriftelijke afwijzing van een mondelinge aanvraag bij een bankinstelling, verzekeraar dan wel tussenpersoon, mogelijk te maken dat alsnog genoemde aanvragen in behandeling kunnen worden genomen en die te laten vallen onder het voornoemde overgangsrecht, tenzij de (verhoging van de) KEW, BEW of SEW ten gevolge van die aanvraag op 31 december 2013 nog niet tot stand is gekomen."

Alsnog regelen
Als u dus uw adviseur of bank heeft verzocht om u te helpen met uw hypotheekomzetting en u heeft dit voor 1 april ingediend of gevraagd, kan men u alsnog helpen. Ook als de bank heeft aangegeven dat ze geen nieuwe zaken meer accepteerden.

Het is bijzonder dat deze motie na 1 april alsnog aangenomen wordt. Al geruime tijd waarschuwden adviseurs en banken voor de grote hoeveelheid werk en de korte termijn van 3 maanden waarin dit geregeld moest worden. Er zijn meerdere verzoeken geweest om de periode tot 1 april te verlengen. Dit was echter niet bespreekbaar. Nu wordt de deur echter toch weer opengezet door de politiek
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Kees

16 maart 2016 16:04:14

hallo,

dit is nu actueel geworden door de belastingaangifte.
daar staat de vraag over de begindatum van de hypotheek.
navraag naar de begindatum van mijn hypotheek blijkt nu dat
ik had vanaf oktober 2012 bezig om een ander hypotheek te nemen ter verhoging voor verbouw en tegelijkertijd vervanging van mijn hybride kapitaalverzekering.
uiteindelijk 3/2/13 rond. maar voor het overschot wat ik dus niet als Bankspaar mocht hebben zijn we toen nog een traject ingegaan om dat deel annuitair te maken
uiteindelijk door veel vertraging bij adviseur, verstrekken en zelfs notaris blijkt nu bij navraag de begindatum 1 juni 2013 is geworden.
geldt deze motie knops ook voor mij en hoe kan ik dat bij de belastingdienst regelen aangeven?

reageer op Kees

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

16 maart 2016 20:22:14

Beste Kees,
Ik bergrijp dat je het verzoek hebt gedaan voor 1 april 2013, sterker nog je was er in 2012 al mee bezig. Dus kom je volgens mij gewoon hiervoor in aanmerking.
Je hoeft hier over niks te zeggen tegen de belasting, als die het anders zou zien moeten zij reageren na.v. je aangifte.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662