Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Is het verstandig om mee te doen aan de NVM Open Huizen Dag?

Is het verstandig om mee te doen aan de NVM Open Huizen Dag?

maandag 04 april 2016 om 14:10:31 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
huis te koopAfgelopen zaterdag 2 april organiseerde de NVM weer de Open Huizen Dag waarbij geïnteresseerde huizenkopers een kijkje kunnen nemen bij een woning zonder dat ze daarvoor een afspraak in moet plannen met een makelaar. Dit jaar deden er 20% minder woningen meer dan vorig jaar. Toch bleef het aantal kijkers stabiel. Per woning waren er dus meer kijkers en dat is goed nieuws voor de mensen die hun woning in de verkoop hebben. Maar werkt dat nou zo'n Open Huizen Dag?

Huis sneller verkocht door Open huizen Dag
Van woningen die hebben deelgenomen aan de NVM Open Huizen Dag van oktober 2015, was 12 weken later 30% verkocht. Van woningen die niet hebben deelgenomen was 17% verkocht. Het is natuurlijk altijd afwachten hoe het met jouw woning gaat maar het het lijkt dus de moeite waard om mee te doen.

Meedoen aan de Open Huizen Dag is niet gratis.
Je makelaar kan kosten in rekening brengen voor bijvoorbeeld de extra promotiekosten.
Maak hierover vooraf duidelijk afspraken met je makelaar.  Sommige makelaars zien de Open Huizen Dag als verlengstuk van hun werkzaamheden en verwerken de kosten in eventueel verkoopcourtage. Andere makelaars brengen de kosten apart in rekening.

Waarom wordt je huis sneller verkocht door de Open Huizen Dag?
Elk huis is natuurlijk verschillend en de Open Huizen Dag biedt je geen garantie op een snelle verkoop maar toch zijn er een aantal redenen te noemen waarom meedoen verstandig is.

1. Veel media aandacht
De NVM besteed altijd veel media aandacht aan de openhuizendag. Zo wordt de site van funda in de periode rond de Open Huizen Dag twee keer zoveel bezocht als normaal.

2. Makkelijk voor potentiële kopers
Voor kijkers is het veel makkelijker om even zonder een afspraak binnen te lopen bij deelnemende woningen dan een officiële afspraak met een makelaar om de woning te bezichtigingen.

3. Voorsprong t.o.v. andere huizen
Omdat niet iedereen meedoet aan de Open Huizen dag springen de woningen die wel mee doen er positief uit.

4. Inzicht in de interesse van kopers
Door mee te doen krijg je een goede indicatie over hoe je huis in de markt ligt. Je ziet zelf hoe mensen reageren op je huis. Hierop kun je je verkoopverhaal aanpassen.

5. Maar één keer je huis opruimen
Het is voor jezelf erg efficiënt om een aantal kijkers op één (zater)dag te hebben, in plaats van allemaal losse afspraken door de week. Je hoeft je huis maar 1 keer echt op te ruimen.

6. Lekker zelf je appeltaart opeten
Mocht er niemand komen, dan kun je lekker zelf de versgebakken appeltaart opeten bij de heerlijk brandende open haard van je keurig opgeruimde woning. Want de geur van een versgebakken appeltaart hoort een beetje bij de Open Huizen Dag.

Lage hypotheekrente maakt kopen nu interessant
We hebben nu te maken met een extreem lage hypotheekrente. Voor kopers is het zeer interessant om juist nu een nieuwe woning te kopen en een hypotheek te sluiten tegen een extreem lage rente. Dat moet het toch makkelijker maken om je huis juist nu te verkopen. En als je je daarna zelf ook een ander huis wilt kopen, dan profiteer je ook van die lage rente. Denk daar over na als je een bod krijgt wat je iets te laag vindt. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk winst maken op je huidige woning maar je kunt er ook voor zorgen dat je je nieuwe huis zo goedkoop mogelijk koopt. En met deze lage hypotheekrente heb je dan jarenlang voordeel van een lage hypotheeklast.

 
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662