Hypotheken

Moneywise beantwoordt lezersvraag over rentemiddeling in Elsevier

Jeroen Wolfsen donderdag 17 maart 2016 - bijgewerkt op: 19 april 2016
In het weekblad Elsevier kunnen lezers vragen stellen over financiële onderwerpen. Deze week was er een vraag van een lezer over rentemiddeling.

De 10-jaarsrenteperiode van onze hypotheek loopt volgend jaar af. De hypotheekrente is nu laag, maar stijgt wel. Mijn accountant had het over rentemiddeling, maar zei dat veel banken daar niet happig op zijn. Is rentemiddeling nu verstandig en moet de bank daaraan meewerken? We betalen nu 5,1 procent rente. P.G., Den Bosch

Jeroen Wolfsen is financieel planner en directeur van vergelijkingssite MoneyWise.nl
Rentemiddeling kan zeker interessant zijn. Helaas bieden maar zes banken het aan (ING, Centraal Beheer, SNS Bank, Regio Bank, Woonfonds en Obvion). Dit is de reden dat PvdA-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem recent nog een brief heeft gestuurd naar alle banken om ze te vragen ook rentemiddeling te gaan aanbieden.

De minister is van mening dat rentemiddeling een interessante manier is voor huishoudens om te profiteren van een lage hypotheekrente. Of rentemiddeling altijd de beste oplossing is, hangt af van uw persoonlijke situatie.
U kunt het beste uw bank of adviseur vragen om een voorstel. Hierbij moet u rekening houden met de boeterente die u moet betalen over het verschil tussen uw rente van 5,1 procent en de huidige rente. Die boete hoeft u echter niet in één keer te betalen: deze wordt uitgesmeerd over de nieuwe renteperiode die u afspreekt.

Rentemiddeling kan goed uitpakken als de rente het komende jaar inderdaad gaat stijgen. Maar de vraag is dus of uw huidige bank rentemiddeling aanbiedt of misschien gaat aanbieden als gevolg van het verzoek van Dijsselbloem. Biedt uw bank het niet aan, dan kunt u het niet afdwingen. Maar u kunt het uiteraard wel bij uw bank bespreekbaar maken.
Hulp nodig bij je hypotheek?

Heb je zelf vragen over de mogelijkheden met je hypotheek?
Wil je zelf ook profiteren van de lage rentestand. Neem dan contact met ons op. De hypotheekadviseurs van Moneywise kunnen snel inzicht geven in de mogelijkheden om je hypotheek te verbeteren. Dat doen ze gratis. Pas als we je hypotheek kunnen verbeteren en dit ook daadwerkelijk voor je gaan regelen betaal je ons hiervoor kosten. De kosten voor het omzetten van een hypotheek bij dezelfde bank kost € 450. Is het interessanter om je hypotheek over te sluiten naar een andere bank, dan bedragen de kosten € 950.
In dit artikel

Hypotheek berekenen?

Koop je een nieuwe woning of wil je jouw hypotheek oversluiten?

Hypotheek berekenen

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.017 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube