Hypotheken

Moneyou is jarig en trakteert. Maar wel op kosten van klanten die de hypotheek willen oversluiten.

Jeroen Wolfsen geschreven op dinsdag 30 november 2021 om 14:49:07
Moneyou bestaat 20 jaar. En daarom trakteren we op extra lage rentes. Daarmee is de no-nonsense Moneyou Hypotheek nu nog aantrekkelijker. Deze tekst staat er met grote letters op de site van Moneyou. En omdat ze jarig zijn (gefeliciteerd!) verlagen ze de rente voor nieuwe klanten. Dat is nog eens een aardig gebaar! Maar ze vergeten 1 ding, alle klanten die hun hypotheek willen oversluiten betalen door dat kadootje van lagere rentes nu meer boete rente. Dus Moneyou trakteert maar klanten die weg willen betalen de rekening. Hoe zit dat?

Hogere boeterente

Een klant van Moneywise heeft een bestaande hypotheek bij Moneyou. Even voor de goede orde: Moneywise is een website waar je online hypotheekadvies kan krijgen en wij zijn dus adviseur. Moneyou is een geldverstrekker waar klanten hypotheken hebben afgesloten. Als adviseur helpen wij dus een klant die zijn hypotheek bij Moneyou wil oversluiten naar een andere geldverstrekker.
De klant wil zijn hypotheek oversluiten om 3 redenen:

  • Ten eerste wil hij nu nog een nieuwe hypotheek afsluiten voor 30 jaar. Gezien zijn leeftijd gaat hij er vanuit dat hij daar dan de rest van zijn leven kan blijven wonen.
  • Ten tweede wil de klant een bedrag van zijn overwaarde opnemen om leuke dingen van te doen.
  • En ten derde wil de klant natuurlijk profiteren van de lage rente van dit moment. Alhoewel de rente over zijn huidige lening niet eens zo heel hoog is: 1,7% en dat staat nog 8 jaar vast.

 

Omdat de klant zijn huidige hypotheek oversluit berekent Moneyou een boeterente. Dat doen ze door de afgesproken rente van 1,7% van de klant te vergelijken met de huidige rente. Dat noemen ze de vergelijkingsrente. En de vergelijkingsrente bedraagt 1,3%. De klant moet dus het verschil betalen tussen 1,7% en 1,13%. Hierbij houdt Moneyou rekening met het bedrag dat hij boetevrij mag aflossen en de 8 jaar die de klant nog de rente van 1,7% zou betalen. De boeterente die de klant moet betalen komt uit op € 10.280.

Moneyou trakteert maar klant betaalt € 1.500 meer

Omdat Moneyou jarig is, verlagen ze de rentes. Goed nieuws voor nieuwe klanten. Maar slecht nieuws voor alle klanten die willen oversluiten.  De vergelijkingsrente voor het berekenen van de boeterente gaat van 1,13% gaat naar 1,05%. Een relatief klein verlaging van 0,08%. Maar door de lagere rente gaat de boete voor de klant met zo'n € 1.500. Dat is toch een beetje een feestje vieren op kosten van andere mensen. En dat zijn er nogal wat in de maand december want iedereen die kan oversluiten wil dat voor 31 december doen. Alle kosten en boeterente die betaald moet worden is dan namelijk nog aftrekbaar in 2021.  Door nu de rentes te verlagen, gaan al deze klanten, die nog moeten passeren, meer boete betalen. Want de boeterente wordt bepaald op het moment van passeren. En dus weet je van te voren als klant niet wat het precies gaat worden. Een renteverhoging is in je voordeel maar een renteverlaging kost je geld. Hieperdepiep Hoera!
In dit artikel

Hypotheek berekenen?

Koop je een nieuwe woning of wil je jouw hypotheek oversluiten?

Hypotheek berekenen

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 13.858 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube