Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Meer verkoopwinst op energiezuinige woning

Meer verkoopwinst op energiezuinige woning

maandag 03 september 2018 om 20:57:51 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
Energie vergelijkenWoningen met een zuinig energielabel leveren bij verkoop 2% meer op dan vergelijkbare woningen met een lager energielabel. Dat scheelt bij een gemiddeld huis al snel € 6.000. Dit blijkt uit een onderzoek van woningmarktonderzoeker Calcasa.

Energielabel
Sinds 2015 is een energielabel verplicht bij de verkoop van een huis. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een huis is en loopt van A (energiezuinig) op tot G (zeer onzuinig). Uit het onderzoek blijkt dat als je het energielabel van je huis met 2 stappen kunt verhogen, de waarde met gemiddeld 2,8% stijgt. Bij 3 stappen of meer levert de woning zelfs 3,6% meer op en bij een gemiddelde woning is dat € 10.700.

Verdient de investering in een hoger energielabel zich terug?
De vraag is natuurlijk of het loont om je huis vlak voor verkoop nog even snel energiezuiniger te maken. Je woning energiezuiniger maken kost immers ook geld. Het is niet een kwestie van het raam wat vaker dicht doen bij koud weer of de verwarming lager zetten. Om van een G naar een E label te gaan, moet je de vloer en het dak isoleren. Voor een gemiddelde woning zullen de kosten hiervan al snel meer bedragen dan € 10.000. Met andere woorden, het is dus niet zo dat er meteen winst wordt gerealiseerd. Maar zeker als je van plan bent om nog een aantal jaren in je huis te blijven wonen is het energiezuiniger maken verstandig. Het verhoogt het woongenot en je bespaart op je energierekening. En bij verkoop levert het uiteindelijk meer op. En oja, niet te vergeten, het is goed voor het milieu.

Extra hypotheek voor energiezuinig maken van je huis
Niet iedereen heeft voldoende spaargeld om zijn huis energiezuiniger te maken. Daarom is het goed om te weten dat je voor het energiezuinig maken van je huis ook je hypotheek kunt verhogen. Wil je weten wat er voor jou mogelijk is, neem dan contact op met een van onze hypotheekspecialisten.

Hoe maak je je huis energiezuinig
Op de website: www.energielabel.nl kun je allerlei tips krijgen voor het energiezuiniger maken van je huis en kun je berekenen wat de kosten en de besparing zijn van aanpassingen aan je woning.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662