Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Hypotheek met NHG blijft populair.

Hypotheek met NHG blijft populair.

vrijdag 20 januari 2017 om 15:56:01 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
NHG-logoIn het 4e kwartaal van 2016 hebben 31.200 huishoudens de aankoop of verbetering van hun woning gefinancierd met de Nationale Hypotheek Garantie. Over heel 2016 sloten 118.700 huishoudens een hypotheek met NHG. Dit is een daling van 12 procent ten opzichte van 2015. De reden hiervoor is dat de huizenprijzen fors stegen in 2016, terwijl de het bedrag voor NHG constant bleef op € 245.000. Er kwamen dus minder mensen in aanmerking voor een hypotheek met NHG.

 

Drie van de vier woningen met NHG
In de categorie tot een koopprijs van  € 245.000 wordt bijna drie op de vier woningen gefinancierd met een hypotheek met NHG. Dat is niet zo vreemd omdat een hypotheek met NHG bijna altijd de laagste mogelijke rente biedt. Een hypotheek met NHG is voor een starter ongeveer 0,5% lager bij een rente voor 10 jaar vast. Maar er zijn nog meer voordelen.

Voordelen van een hypotheek met NHG
- Altijd een hypotheek die past bij je inkomen. Een hypotheek met NHG voldoet aan de normen van het NIBUD en daarmee voorkom je dat je meer leent dan verantwoord. Je houdt dus geld over om te sparen en andere uitgaven te kunnen doen. Uiteraard is dat persoonlijk en kan dat voor iedereen verschillend zijn.
- Vangnet als je de hypotheek niet meer kunt betalen. Kom je in de financiële problemen door bijvoorbeeld ontslag, arbeidsongeschiktheid of wordt je werkloos dan kan NHG  je helpen deze problemen op te lossen door met de bank te kijken naar mogelijkheden om je maandlasten te verlagen. In het geval dat je niet kan voorkomen dat je huis verkocht moet worden, kan NHG de restschuld die hierdoor kan ontstaan, kwijtschelden. Omdat banken minder risico lopen bij een hypotheek onder NHG kunnen ze voor een lening met NHG een lagere rente vragen.

Kosten van NHG
Voor een financiering onder NHG betaal je kosten. deze bedragen 1% van het hypotheekbedrag. Door de fors lagere rente zijn deze echter gauw terugverdient. De kosten voor NHG zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

NHG ook voor bestaande woningen
Wat veel mensen niet weten is dat je ook een bestaande woning kunt financieren met NHG. Je moet dan wel eerst je bestaande woning gaan verbouwen. Bijzonder hieraan is dat er geen minimum bedrag is voor deze verbouwing of woningverbetering. Een nieuwe voordeur of dakraam is dus voldoende om een hypotheek af te kunnen sluiten onder NHG. We vertellen je graag hoe dit werkt en hoeveel je kan besparen op je hypotheek door een hypotheek te sluiten met NHG.

 

 
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662