Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Meer hypotheek met studielening

Meer hypotheek met studielening

dinsdag 07 juli 2020 om 23:19:12 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
shutterstock_1375343540 (1)Starters hebben het niet makkelijk op de woningmarkt. Starters met een studielening al helemaal niet. Een studielening van € 20.000 betekent als snel € 40.000 minder hypotheek. En in de huidige woningmarkt is dat het verschil tussen wel of niet een huis kunnen kopen.Dat moet anders vind het Nibud.

Advies NIBUD
De afgelopen 6 jaar is de manier waarop de studieschuld invloed heeft de op de maximale hypotheek niet verandert. Terwijl de situatie op de hypotheekmarkt door de extreem lage rente flink verandert is. Er moet rekening gehouden worden met de huidige lage rente en er moet jaarlijks bekeken worden hoeveel invloed de studielening op de maximale hypotheek moet hebben. Dat is het advies van het NIBUD aan de tweede kamer.

Meer lenen ondanks studieschuld
Een studieschuld van € 20.000 zou volgens de nieuwe berekeningsmethode betekenen dat men zo'n € 6.000 meer kan lenen dan volgens de huidige normen. En dat is voor de starter op de woningmarkt een welkome aanvulling op de maximale hypotheek.

Slim omgaan met hypotheek voor starters
Als elke euro die je kan lenen telt om een huis te kunnen kopen dan is het mooi dat in de toekomst de studielening minder zwaar gaat wegen. Maar daar heb je nu niks aan als je op zoek bent naar een woning. Daarom is het goed om te weten dat er verschillende manieren zijn om de maximale hypotheek te verhogen. Door slim om te aan met de rente bijvoorbeeld. Het bedrag dat je kunt lenen is namelijk gebaseerd op tabellen. Een goede hypotheekadviseur  (en die hebben we bij Moneywise) kan spelen met de rente en kan door slim de juiste bank met de juiste rente te kiezen duizenden euro's meer hypotheek krijgen voor je. En anders dan je misschien verwacht kan dat juist door soms expres en iets hogere rente te kiezen. Je maandlasten zijn dan een paar euro meer per maand. Maar je kunt duizenden euro's extra lenen en dat kan net het verschil maken of je en huis wel of niet kunt kopen. Laat je daarom altijd begeleiden door een hypotheekexpert. Wij zijn iedere dag met deze materie bezig en weten precies wat we moeten doen om de beste hypotheek voor jou te vinden.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662