Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Hypotheekadvies bij MoneyWise compleet voor € 950,-

Hypotheekadvies bij MoneyWise compleet voor € 950,-

donderdag 16 juni 2016 om 16:35:06 Jochem Kessens 8 reacties
moneywise-jeroenEen hypotheekadvies moet niet meer kosten dan € 950,-. Consumenten betalen nu gemiddeld € 2.250,- en dat is echt te veel, stelt MoneyWise.nl.

De regelgeving van hypotheken is de laatste jaren sterk versimpeld en bovendien is het gehele hypotheekaanvraagproces door technologische ontwikkelingen inmiddels heel goed te automatiseren. MoneyWise.nl voorziet inmiddels de eerste klanten van hypotheekadvies, maar werkt nog aan een online adviesmodule. Het streven is medio 2016 live te gaan.

Hypotheekadvies te duur
Of je nu gaat verhuizen of een eerste huis koopt, de meeste consumenten hebben hypotheekadvies nodig. Banken en tussenpersonen rekenen voor de advisering en de bemiddeling gemiddeld € 2.250,- met uitschieters naar € 3.500,-. Veel van de beschikbare tijd gaat zitten in de inventarisatie, het maken van berekeningen en het schrijven van een adviesrapport. Daarbovenop komen nog de nodige uren voor het daadwerkelijk aanvragen van de hypotheek. Dat drijft de prijs behoorlijk op. “En dat is niet nodig, want met de hedendaagse technologie kun je heel veel automatiseren, waardoor de prijs sterk naar beneden kan,” aldus Jeroen Wolfsen. “Bij MoneyWise betaal je € 950,- voor het advies, de bemiddeling en de bijbehorende verzekeringen zoals een overlijdensrisicoverzekering en een eventuele woonlastenverzekering.”

24 x 7 online je hypotheek regelen
Met de hedendaagse technologie zijn de vele administratieve processen rond de hypotheek sterk te automatiseren. Hierdoor worden er minder fouten gemaakt en krijg je sneller akkoord op een hypotheekaanvraag bij de bank. De kwaliteit van het advies en het aanvraagproces zijn daarmee sterk verbeterd, terwijl de prijs omlaag kan.
“Bovendien is het nu al mogelijk om voor sommige situaties het gehele hypotheekproces te automatiseren, waardoor de consument zelf online een hypotheek kan regelen waar en wanneer hij maar wil. Uiteraard geldt dit niet voor de complexere gevallen, maar op termijn, als de technologie zich verder ontwikkelt heeft, sluiten we dat niet uit”, aldus Jeroen Wolfsen.

Advies of 'execution only'
Er zijn momenteel partijen op de markt die op basis van ‘execution only’ werken. Het klinkt heel aantrekkelijk om voor € 650,- je hypotheek zelf af te sluiten, maar je moet wel heel goed weten wat je doet. Binnen jouw situatie kies je zelf de bank en moet je zelf alle voorwaarden goed begrijpen. Pakt het verkeerd uit en krijg je de hypotheek niet op tijd rond? Dan ben je in het ergste geval nog 10% van de koopsom van de nieuwe woning verschuldigd aan de verkopers van je woning.

“Een hypotheek is een van de belangrijkste financiële beslissingen in je leven. Wij vinden het belangrijk dat consumenten goed worden geholpen bij het maken van de juiste keuze. Om wille van de prijs moet je niet kiezen voor 'execution only'. Daarom maken wij hypotheekadvies zeer toegankelijk door de laagste prijs in Nederland aan te bieden.”
Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten. Hij houdt je op de hoogte van o.a. hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Edwin Nijenhuis

16 juni 2016 17:56:45

Mooi dat dit kan Jeroen. Complexe gevallen zoals huis verkopen met restschuld na scheiding en vervolgens volledig herfinancieren (al of niet met consumptief krediet) ook voor € 950,-? En beoordeling (ver)koopcontract inbegrepen, zoals je zegt om 10% boetes koopsom te voorkomen? Of leg je hierop toe en kan het in de massa onder aan de streep uit? Wel goed bezig buddy :-).
Groet, Edwin

reageer op Edwin Nijenhuis

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

16 juni 2016 20:27:45

Hoi Edwin,

Het tarief van € 950 zal zeker niet altijd uit kunnen bij iedere klant (voor ondernemers rekenen we € 250 extra). Zo nu en dan kom je een dossier tegen waar meer werk in zit. Dat kan bij een ingewikkeld geval zijn zoals jij omschrijft. Maar ook bij een ogenschijnlijk 'simpele starter' kan er altijd iets gebeuren waardoor je meer tijd kwijt bent aan een dossier. Waar we kunnen zullen we dan nog slimmer moeten worden om te zorgen dat een dergelijk dossier toch op de juiste manier wordt afgewerkt.

Want wij vinden het niet prettig als een hypotheek veel tijd kost, maar vooral de klant wil snel zekerheid over zijn hypotheek. Niemand wil lang in onzekerheid blijven over een hypotheek. Wij worden altijd weer vrolijk als we een klant kunnen melden dat een hypotheek geregeld is en de stukken onderweg zijn naar de notaris.

Ons uitgangspunt is altijd dat de klant niet de dupe moet zijn als we meer tijd nodig hebben voor een hypotheek omdat deze ingewikkelder is of de bank meer informatie nodig heeft.

We kunnen voor dit tarief werken omdat we geen klanten op kantoor ontvangen en geen bezoeken buiten de deur doen. En uiteraard kunnen we veel efficiënter werken dan veel adviseurs omdat we alle software op de website en ons administratiepakket zelf ontwikkelen. En we verwachten dat de administratieve processen rondom acceptatie de komende jaren alleen maar zullen verbeteren.

Verder zien we dat klanten prima in staat zijn om de benodigde stukken goed aan te leveren als je ze maar goed uitlegt wat er nodig is en er boven op blijft zitten om te zorgen dat alles op tijd wordt aangeleverd en op tijd wordt verwerkt door de bank.

Ons hypotheekadvies moet, net als bij iedere andere adviseur, voldoen aan alle eisen die de AFM aan hypotheekadvies stelt en daar hoort ook de bewaking van een aankoopproces bij om te voorkomen dat de financiering te laat rond komt of dat de ontbindingstermijn wordt overschreden.

Kortom, met maximale aandacht en maximale efficiency, helpen wij op dit moment meerdere klanten per dag om hun hypotheek te regelen.

Met vriendelijke en collegiale groet,

Jeroen

reageer op Jeroen Wolfsen

Yvonne Groenewegen

29 juni 2016 10:30:32

Hoe gaat het als je een hypotheek wil verhogen in verband met afkopen van de erfpacht?
Groet, Yvonne Groenewegen

reageer op Yvonne Groenewegen

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

29 juni 2016 10:35:16

Beste Yvonne,
Dan kun je bij de bank waar het eerste deel van de hypotheek ook loopt een verhoging van de hypotheek aanvragen in verband met het aankopen van de grond. Er zal dan een taxatierapport moeten komen waaruit blijkt wat de uiteindelijke waarde van de woning inclusief de grond is en je zult op basis van je inkomen het bedrag voor de aankoop moeten kunnen lenen. We helpen je hier graag bij door te kijken of dit mogelijk voor je is. Dat is in eerste instantie kosteloos. Pas als blijkt dat je het bedrag dat je nodig hebt ook daadwerkelijk kunt en wilt lenen kun je ons inschakelen om dat te regelen.
Het aanvragen van een tweede hypotheek is net zoveel werk als een nieuwe hypotheek dus in principe bedragen hiervoor de kosten ook weer € 950. Toch kunnen we iets korting geven als je bijvoorbeeld geen nieuwe overlijdensverzekering nodig hebt.
Bel ons gerust als je hier vragen over hebt.
Met vriendelijke groet,
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

yvonne Groenewegen

29 juni 2016 12:39:35

Mijn hypotheek is maar een deel van de waarde van de woning en is aflossingsvrij kan ik dan onder dezelfde voorwaarden bij lenen of is het dan wijzer om over te sluiten en dan af te lossen

reageer op yvonne Groenewegen

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

29 juni 2016 13:29:33

Beste Yvonne,
Je kunt het geld bij lenen bij je huidige hypotheek. Dat gebeurt alleen niet onder dezelfde voorwaarden. Je krijgt dan de rente voor het nieuwe deel van dit moment. Ook kun dat deel niet aflossingsvrij lenen omdat je dan geen renteaftrek over dat nieuwe deel hebt. De rente op een nieuwe hypotheek is alleen aftrekbaar als je een hypotheek neemt waarop je daadwerkelijk aflost. Dat wordt dus een lineaire of annuïteiten hypotheek.
Het kan zijn dat het prima is om bij je huidige bank te blijven. Misschien heb je zelfs destijds wel een hogere inschrijving in het kadaster op laten nemen. Dan hoef je ook niet naar de notaris. Mar het kan ook heel goed zijn dat het interessant is om de hypotheek in zijn geheel bij een andere bank te regelen. Omdat te kunnen beoordelen heb ik meer info over je situatie nodig.
Jeroen

B. Jansen

5 juli 2016 18:50:26

Ik heb de laatste jaren o.a. een GHD regeling en verschillende expiraties bij jullie geregeld en ben zeer tevreden echter ik heb een vraag voor een hypotheek.
Ik ben 65 jaar en mijn echtgenote 63 jaar kunnen wij als wij een ander huis gaan kopen nog hypotheek krijgen?
Inkomen pensioen circa 1400 bruto; lijfrente 300 bruto; aow komt pas in oktober 2016 en inkomen echtgenote circa 1.100 bruto alle bedragen zijn per maand.
Alvast bedakt voor de moeite.

reageer op B. Jansen

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

5 juli 2016 20:36:00

Geachte heer Jansen,
Er zijn zeker wel mogelijkheden en die zijn juist voor oudere mensen vaak groter dan men verwacht. Ik heb even snel een indicatie berekening gemaakt aan de hand van de door u aangeleverde cijfers. Voor een precieze berekening heb ik meer info nodig. Maar hiermee kan ik wel een eerste indicatie afgeven.
Als ik invoer in het systeem dat u de AOWleeftijd bereikt heeft en een inkomen heeft van € 25.000 per jaar. En ik vul in dat uw vrouw een inkomen heeft van € 11.000 per jaar en nog niet de AOW leeftijd bereikt heeft, dan kom ik op een maximaal te lenen bedrag van € 190.000.
U heeft op dit moment de AOW leeftijd waarschijnlijk nog niet bereikt en dan is het maximaal te lenen bedrag lager: 158.000. Dus door het bereiken van de AOW leeftijd stijgt het te lenen bedrag. Dat komt omdat u na uw AOW leeftijd minder belasting betaald.
Om de berekening helemaal goed te maken heb ik ook de pensioengegevens van uw vrouw nodig. Een klein verschil van € 1.000 pensioeninkomen per jaar levert een verschil op van € 10.000 in leencapaciteit. En ik moet weten of u al eerder een eigen woning heeft gehad.
Samenvattend: Er zijn zeker mogelijkheden om een flink bedrag te lenen. De vraag is of voor dit bedrag een geschikte woning kunt kopen en of de bijbehorende maandlasten aanvaardbaar vindt. Maar dat is iets wat we graag samen met u in beeld brengen zodat u een afgewogen keuze kunt maken.
Belt u ons maar even, dan lopen we een aantal zaken door die hier mee te maken hebben.
Met vriendelijke groet,
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662