Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Hypotheek voor zeecontainerwoningen dat moet toch mogelijk zijn?

Hypotheek voor zeecontainerwoningen dat moet toch mogelijk zijn?

dinsdag 16 juni 2020 om 08:24:01 Jeroen Wolfsen 3 reacties
shutterstock_1139681729Het is algemeen bekend. We hebben een woningtekort in Nederland. De vraag naar nieuwe woningen is al jarenlang groter dan het aanbod. De traditionele bouwwereld kan de vraag niet bijbenen. Maar waar vraag is, is ruimte voor nieuwe ideeën en concepten.
Een woning van zeecontainers is een van de ontwikkelingen die Moneywise ziet in de woningmarkt.  Helaas is het nog steeds erg lastig  om een hypotheek voor zo’n woning te krijgen. Maar dat gaat veranderen. Moneywise gaat de uitdaging aan om hypotheken voor zeecontainerwoningen te ontwikkelen.

Hypotheek voor zeecontainerwoning
Onbekend maakt onbemind. Banken staan tot op heden niet te springen om de nieuwe concepten in de woningmarkt. De zeecontainerwoning heeft daar last van maar ook eigenaren van een tiny house of houten woningen hebben weinig of geen mogelijkheden voor een passende hypotheek. Dat moet anders vindt Jeroen Wolfsen van Moneywise. Er worden tegenwoordig prachtige woningen die bestaan uit een of meerdere zeecontainers gebouwd.  Van buiten mooi afgewerkt met hout of andere materialen, van binnen turn-key opgeleverd. Deze woningen kunnen  sneller en goedkoper gebouwd worden dan de traditionele nieuwbouwwoning.

Is Nederland daar klaar voor? De bouwbedrijven en klanten wel. Nu de banken nog. Die hebben nog steeds het idee dat een containerwoning op een vrachtwagen geplaatst kan worden en daarmee het onderpand op de verstrekte hypotheek verdwenen kan zijn. Maar met de huidige containerwoningen is dat zeker niet altijd het geval. We hebben het hier over volwaardige huizen. Alleen niet met een basis van betonen maar stalen muren.

Samenwerking met Guwa containerwoningingen
Samen met Guwa homes (onderdeel van de Koers groep)  gaat Moneywise op zoek naar banken die snappen dat een hypotheek voor een woning op basis van zeecontainers niet spannend en ingewikkeld hoeft te zijn. Een woning die voldoet aan de eisen van het bouwbesluit en met een fundering aard- en nagelvast met de grond verbonden moet gewoon te financieren zijn met een hypotheek. Door goed af te spreken waar een dergelijke woning aan moet voldoen komt er duidelijkheid voor de kopers van zo’n woning en kan men er op vertrouwen dat een financiering gewoon mogelijk is. Nu is het een traject dat vaak uitloopt of een teleurstelling. Kopers hebben een mooie kavel gekocht en gaan aan de slag met een aannemer die die graag wil bouwen. Maar het verhaal loopt vast door de onwetendheid en interesse van banken. En omdat maar weinig mensen een dergelijk project volledig uit eigen zak kunnen betalen loopt het dus spaak en het niet rondkrijgen van de gewenste hypotheek.

Totaalconcept, van kavel naar financiering
Samen met Guwa wil Moneywise ervoor zorgen dat kopers van een containerwoning al in een vroeg stadium meer zekerheid kunnen krijgen over de haalbaarheid van een hypotheek. Uiteraard is daarbij het inkomen van belang maar het gaat hier vooral om de woning. Door goede afspraken te maken met banken zal het eerder duidelijk zijn of een woning wel of niet te financieren zal zijn met een hypotheek.

 
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

floris

10 september 2020 21:08:55

Dit was een uitstekende blog om te lezen. Ik was niet eens op de hoogte van zeecontainerwoningen. Best een leuk concept. Ik kan mij voorstellen dat banken zo handelen, want ze willen hun investering niet kwijtraken. Prima dat je een blog erover deelt. Anders had ik nooit iets nieuws bij geleerd.

reageer op floris

Roger

2 november 2020 11:08:58

Zijn er inmiddels banken of andere geldverstrekkers die een hypotheek verstrekken op containerwoningen?

reageer op Roger

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

3 november 2020 8:57:38

Roger,
Ja, maar eigenlijk alleen als de woningen die volgens een koop - aanneemovereenkomst niks te maken hebben met zeecontainers.....klinkt een beetje raar. Maar de containerwoning blijft voor banken een lastig verhaal. Een bank wil niets iets financieren waarvan ze denken dat het opgetild en op een vrachtwagen gezet kan worden. Want dan zijn ze het onderpand waar de hypotheek op rust kwijt. Nu zien we dat de woningen die nu gebouwd worden, zeecontainers als basis hebben maar en dan is er meer mogelijk. Maar je kan het op voorhand niet zeggen en het is erg afhankelijk van het bouwproject. Voor nu geldt: het woordje zeecontainer is bij banken in principe en No-Go.En soms komt er een woning door die als basis uit zeecontainers bestaat.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662