Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Ik werk in de zorg, hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Ik werk in de zorg, hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

vrijdag 21 juli 2017 om 07:12:48 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
zwBen je werkzaam in de Zorg en Welzijn? Dan heb je meestal geen standaard 9 tot 5 baan. De meeste werknemers hebben onregelmatige diensten en werken geregeld over. Het inkomen van een zorgmedewerker kan daardoor per maand nogal verschillen.

Met welk inkomen houdt de bank nu precies rekening als je dan een hypotheek wil afsluiten? Dat leggen we je graag uit!

Werkgeversverklaring
Een van de belangrijkste documenten bij het aanvragen van een hypotheek is de werkgeversverklaring. Daar staat precies op wat je in een jaar verdient en hoe dat bedrag is samengesteld. Op die manier krijgt de bank een duidelijk overzicht van je vaste inkomen, je onregelmatigheidstoeslagen, vakantiegeld, 13e maand en andere toeslagen. Je werkgeversverklaring geeft de bank meer informatie dan een salarisstrook, want die kan door je onregelmatige diensten iedere maand immers anders zijn.

Verschillen per bank
Banken kijken op verschillende manieren naar het onregelmatige inkomen van medewerkers in de zorg. Bij een aantal banken wordt overwerk niet of nauwelijks meegenomen en andere banken rekenen met het gemiddelde van de afgelopen 3 jaar. Het maakt dus nogal uit bij welke bank je een hypotheek aanvraagt als het belangrijk is dat je voldoende kunt lenen voor de aankoop van je nieuwe huis.

Attens, de speciale hypotheek voor werknemers in de zorg
Attens hypotheken, een geldverstrekker die zich speciaal richt op medewerkers in de Zorg en Welzijn, houdt van alle banken het meeste rekening met de inkomenssituatie van werknemers in de zorg. Dat is natuurlijk ook niet vreemd omdat Attens speciaal is ontwikkeld voor die doelgroep. Sterker nog je kunt alleen een hypotheek regelen bij Attens als je pensioen opbouwt (of hebt opgebouwd) in het pensioenfonds Zorg en Welzijn. Lees meer over Attens in ons weblog: product onder de loep: Attens hypotheek.

Je arbeidscontract
Natuurlijk kijkt een geldverstrekker ook naar je arbeidscontract. Heb je nog geen vast contract maar wel een tijdelijk dan kan een intentieverklaring van je werkgever een uitkomst zijn. Met die intentieverklaring geeft je werkgever aan dat na afloop van je tijdelijke contract je in principe een vast contract krijgt. Ook al biedt het jouw geen 100% zekerheid dat je werkgever dit daadwerkelijk doet, voor banken is het wel belangrijk.

Is een hypotheek ook mogelijk voor een Flexwerker in de zorg?
Als flexwerker heb je geen vast inkomen. Maar dat wil niet zeggen dat je geen hypotheek kunt krijgen. Als je je inkomen van de afgelopen 3 jaar kan aantonen, zijn er geldverstrekkers die je toch een hypotheek aan kunnen bieden. Of misschien kun je een perspectiefverklaring krijgen. Met een perspectiefverklaring krijgt de bank inzicht in de kansen die je de komende jaren op de arbeidsmarkt hebt en hoeveel je daarmee kan verdienen. Op basis van die verklaring kun je gewoon een hypotheek krijgen bij steeds meer banken.

Wil je weten hoeveel je als werknemer in de Zorg en Welzijn precies kunt lenen?
Dan kun je onze online hypotheekadvies module doorlopen. Binnen 10 minuten weet je dan wat je kunt lenen en welke bank voor jou de beste hypotheek aanbiedt. Heb je vooraf vragen over je inkomenssituatie, neem dan gewoon contact met ons op: 085 7607610.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662