Hypotheken

Hypotheek voor Tiny House mogelijk?

Jeroen Wolfsen dinsdag 10 januari 2017 - bijgewerkt op: 21 oktober 2017
Een Tiny House is een klein huisje waar je in kunt wonen. Soms is het zelfs verplaatsbaar zodat je op verschillende plaatsen je Tiny House kan opbouwen.
Tiny Houses zijn ontstaan in Amerika en is ook in Nederland inmiddels uitgegroeid tot een beweging: “Tiny House movement”. Een Tiny house is dan ook meer dan een klein (en goedkoop huis). Het is meer een filosofie: een leven creëren waarbij het gaat om dingen die je werkelijk belangrijk vindt. Een leven waarbij het niet draait om meer en groter maar om de vraag hoeveel je echt nodig hebt om gelukkig te zijn.

Duurzaam en zelfvoorzienend
Tiny Houses zijn vaak geschikt voor 1 persoon en meestal niet groter dan 50 vierkante meter.  Bewoners van een Tiny House willen een huis dat zelfvoorzienend en duurzaam is. Er wordt slim gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte en zijn mooi ontworpen en met oog voor detail gebouwd.

Tiny House levert vrijheid op
Vaak zijn Tiny Houses verplaatsbaar. Soms staan ze op wielen en kun je ze letterlijk achter de auto verplaatsen maar een nieuwe plek. Wat grotere Tiny Houses worden (in delen) op een vrachtwagen vervoert.  Dus heb je een nieuwe baan in een andere stad, dan verplaats je gewoon je huis. De ander vrijheid die een Tiny House je kan opleveren is financiële vrijheid. Een Tiny house is veel goedkoper dan een normale woning. En daarmee kun je besparen op je lasten. Of anders gezegd, je hebt minder inkomen nodig en kan je leven op een andere manier inrichten.
Je kunt je Tiny House zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. De kosten beginnen zo rond de € 35.000 en kunnen oplopen tot € 100.000.

Kun je een hypotheek afsluiten voor een Tiny House?
Dat ligt er aan. Je moet er rekening mee houden dat je niet altijd een hypotheek kunt krijgen voor een Tiny House. De voorwaarde voor het verkrijgen een hypotheek is dat de woning die gekocht een onroerend goed is. Een onroerend goed is de grond en een eventueel pand of zaak op die grond die duurzaam zijn verenigd met de grond. Koop je een Tiny House en zet je deze op eigen grond, onderzoek dan of je het huis kunt vastzetten aan de grond door het toepassen van een fundering. Als dat mogelijk is, kun je in aanmerking komen voor een hypotheek. Maar dat wil zeker niet zeggen dat iedere bank je ook daadwerkelijk een hypotheek wil verstrekken. Dat hangt van de situatie af.  Veel banken hebben bijvoorbeeld als voorwaarde dat een huis van steen moet zijn en veel Tiny Houses zijn van andere materialen gebouwd.

Kom je niet voor een hypotheek in aanmerking dan zul je dus eigen geld moeten hebben om een Tiny House aan te kunnen schaffen. Een andere optie is een persoonlijke lening. Hierbij is je huis geen onderpand voor de bank en daarom is de rente op zo’n lening hoger dan voor een hypotheek.

Tiny House financieren?
Heb je een Tiny House gekocht en wil je weten wat er mogelijk is om je huis te financieren met een lening of hypotheek? Neem dan contact met ons op. We gaan graag de uitdaging aan om je hiermee te helpen. We verwachten dat er in de toekomst meer mogelijkheden ontstaan voor het financieren van een Tiny House als er steeds meer belangstelling voor deze woningen komt. We houden je op de hoogte!
In dit artikel

Hypotheek berekenen?

Koop je een nieuwe woning of wil je jouw hypotheek oversluiten?

Hypotheek berekenen

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.968 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube