Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Hypotheek regelen? Binnen een minuut inzicht in je BKR!

Hypotheek regelen? Binnen een minuut inzicht in je BKR!

vrijdag 03 mei 2019 om 15:14:15 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
bkrAls je een hypotheek wilt regelen, is het verstandig om voortijdig al bij het BKR op te vragen hoe je daar staat geregistreerd. Want je inkomen en je hele situatie kan er op papier prima uitzien. Een registratie bij het BKR kan flink roet in het eten gooien en de mogelijkheid om een hypotheek te krijgen voor je neus in het niets doen opgaan.


Binnen 1 minuut inzage in je BKR registratie
Je BKR opvragen kosten vroeger veel tijd en kosten ook nog eens geld. Maar nu kan het volledig online en heb je binnen een minuut inzage in je BKR. Ben je dus bezig om een hypotheek te regelen? Vraag dan je BKR online op. Je doet jezelf en je hypotheekadviseur daar een groot plezier mee. Want je meteen hoe je er voor staat. Geen verrassingen achteraf meer als de bank je BKR controleert maar meteen inzicht of je rekening moet houden met leningen of coderingen waarvan je niet wist dat ze op jouw naam stonden geregistreerd.

Wat is het BKR

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Bij deze organisatie worden al je leningen geregistreerd. Of het nu een hypotheek is, een persoonlijke lening voor een auto of een krediet bij Wehkamp is. Elke geldverstrekker is wettelijk verplicht om de door jou afgesloten lening of krediet te melden bij het BKR. Er is 1 uitzondering, je studielening van het DUO staat niet bij het BKR geregistreerd.

Bij het aanvragen van een nieuwe lening of krediet kan de volgende geldverstrekker zien hoeveel er al loopt en op die manier bepalen of een nieuwe lening verantwoord is.En, een niet belangrijk onderdeel, de betreffende bank of kredietverstrekker ziet meteen ook of je betrouwbaar bent als het aankomt op het betalen van rente en aflossing. Als je in het verleden je lening niet of niet op tijd hebt afbetaald, gaat de deur dicht en krijg je geen nieuwe lening. Je hebt dan een zogenaamde BKR codering.

Wat heeft het BKR over jou geregistreerd
Het valt ons op dat veel klanten niet altijd in de gaten hebben dat er leningen lopen. En daar komen ze pas achter bij het aanvragen van een hypotheek. En dan blijkt dat door een lopende lening men minder hypotheek kan krijgen dan verwacht. En gaat het droomhuis aan hun neus voorbij.

Minder hypotheek door lening of krediet
Enig idee hoeveel minder hypotheek je kunt krijgen als je een lening hebt? Als je een lening hebt van € 10.000 kun je ongeveer € 50.000 minder lenen. In de meeste gevallen is het dan: Dag, nieuw huis!
En je realiseert het je misschien niet maar je staat eerder geregistreerd dan je denkt. Even een voorbeeld. Peter en Eva kunnen allebei voor € 2.500 rood staan bij hun bank en hebben beiden een creditcard waarop ze tot € 2.500 op afbetaling kunnen kopen. Ze gebruiken deze krediet mogelijkheden in de praktijk niet maar samen staan ze voor € 10.000 bij het BKR geregistreerd. Heeft Peter dan ook nog net die leuke Ford Fiesta besteld op basis van private lease? Huppakee, nog een registratie van een goede € 15.000 erbij. Het gevolg van dit verhaal? Ze kunnen een ton minder lenen dan gedacht en kopen dus volledig geen nieuw huis!
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662