Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Hypotheek binnen een dag

Hypotheek binnen een dag

donderdag 28 september 2017 om 15:46:59 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
huis te koopZaterdag 30 september is het weer NVM open huizen dag. Ben je op zoek naar een woning en wil je eens goed rondkijken in verschillende huizen dan is de Open Huizen Dag daar natuurlijk een perfecte manier voor.

Maar wat nu als je plotsklaps verliefd wordt op een huis en een bod wil doen? In sommige steden is het best wel vechten op de woningmarkt. Een huis kan zomaar voor je neus verkocht worden. Je moet dus goed beslagen ten ijs komen als je snel wil kunnen handelen.
Natuurlijk kun je veel makkelijker een huis kopen als je zeker weet dat je de hypotheek rond hebt. Je hebt dan de zekerheid dat je het huis kan kopen en dat is niet alleen prettig voor jou maar ook voor de verkoper. Die wil natuurlijk ook zo snel mogelijk zekerheid dat de deal echt rond is en dat het huis ook daadwerkelijk op de afgesproken datum bij de notaris van eigenaar verwisselt.

Hypotheek binnen een dag
Is het mogelijk om je hypotheek binnen een dag te regelen? Ja, zegt hypotheekverstrekker Florius, onderdeel van ABN AMRO. Als je ervoor zorgt dat alle stukken die de bank nodig heeft om je hypotheek aanvraag te kunnen beoordelen in één keer goed aanlevert, dan kan Floris binnen 24 uur een hypotheekdossier goedkeuren.

Eerst renteaanbod tekenen
Hiervoor is het wel nodig dat er eerst een hypotheekadvies is gegeven en een rente aanbod is aangevraagd. Het renteaanbod is het eerste voorstel van de bank waarmee je de rente vastlegt. Door het renteaanbod te ondertekenen kan je de rente voor je hypotheek niet meer stijgen. In het renteaanbod staat welke stukken de bank allemaal wil ontvangen om te controleren. Voor een standaard hypotheek aanvraag zijn dat onder meer:

- Kopie identiteitsbewijzen
- Getekende koopovereenkomst
- Taxatierapport
- Salarisstroken
- werkgeversverklaringen
- Een geaccepteerde overlijdensrisicoverzekering

Snel je hypotheek regelen met Moneywise
Bij Moneywise is het mogelijk om snel je hypotheek te regelen. Niet alleen bij Florius maar bij meerdere geldverstrekkers. Er is maar één voorwaarde, alle stukken moet snel beschikbaar zijn. Daar helpen we je natuurlijk bij door goed alle stukken die nodig zijn op te vragen en te controleren. Maar hoe je het ook went of keert voor het akkoord krijgen van een hypotheekdossier is een getekende koopovereenkomst en taxatierapport nodig en dat zijn twee documenten die pas aangeleverd kunnen worden als de koop gesloten is. Natuurlijk kun je voor elke woning waar je op gaat bieden alvast een taxateur inschakelen maar dat kost iedere keer wel € 350. Dus in de praktijk laat je pas een taxateur naar een woning kijken als de koop daadwerkelijk rond is.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662