Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Heb je een DSB hypotheek? Je mag vanaf 1 april boetevrij aflossen!

Heb je een DSB hypotheek? Je mag vanaf 1 april boetevrij aflossen!

dinsdag 24 maart 2020 om 09:35:46 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
Heb je een hypotheek bij DSB bank? Dan is er goed nieuws. Vanaf 1 april mag je deze hypotheek boetevrij aflossen. Veel klanten van DSB bank betalen een hoge rente. Overstappen naar een andere bank was vaak niet mogelijk door de hoge boeterente. Maar dat gaat dus veranderen. Tijd om in actie te komen en de te dure DSB hypotheek over te sluiten!

Tien jaar na faillissement boetevrij aflossen
DSB bank is in 2009 failliet gegaan. DSB bank stond bekend om de agressieve manier van verkopen van leningen en hypotheken. Klanten werden naar binnen gehaald met lage rentes maar zagen de rente en de maandlasten daarna al snel stijgen. dsbIn bijna alle gevallen betaal je als klant bij DSB fors meer dan bij een andere bank. Inmiddels is DSB al meer dan 10 jaar failliet. En in de voorwaarden van veel klanten van DSB (tegenwoordig heten ze Finqus) staat dat er na 10 jaar boetevrij afgelost mag worden.

Overstappen van DSB naar andere bank
Voor veel klanten van DSB levert overstappen voordeel op. De rente bij DSB is immers hoog. Zeker als je het vergelijkt met de rente van nu bij andere banken. Maak gebruik van het gratis oversluitadvies van Moneywise. In de meeste gevallen kunnen we aan de hand van jouw situatie snel bepalen of oversluiten zinvol en mogelijk is. Als dat interessant is en voordeel voor je oplevert, hoor je van ons hoeveel je iedere maand kan besparen en tegelijkertijd kijken we naar de mogelijkheden om je hypotheek te verbeteren zodat die beter past bij jouw wensen en situatie. Bijvoorbeeld door meer en sneller af te lossen, zodat je eerder van je hypotheek af bent.

Oversluiten lukt niet altijd
DSB stond er om bekend dat ze veel hogere leningen gaven dan andere banken. Daardoor kan het zo zijn dat je op basis van de huidige regels niet voldoende kunt lenen om bij een andere bank een nieuwe hypotheek af te sluiten. Het kan dus gebeuren dat je inkomen niet voldoende is of dat de hypotheek onder water staat. In dat geval is de waarde van de woning lager is dan het hypotheekbedrag. Gelukkig komt dit door de gestegen woningprijzen niet zo heel vaak meer voor. Maar ook in die situatie kunnen we soms toch iets voor je betekenen door een zogenaamde maatwerk hypotheek. Neem contact met ons op en we onderzoeken de mogelijkheden.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662