Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Gemeente rekent te veel OZB

Gemeente rekent te veel OZB

dinsdag 01 maart 2016 om 15:10:06 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
berekenenGemeenten hebben voor het vijfde achtereenvolgende jaar de onroerende zaakbelasting meer verhoogd dan was afgesproken met het Rijk. Gemiddeld steeg de OZB met 2,45% terwijl er een maximale stijging van 1,57% was afgesproken.
Dit betekent voor huiseigenaren een verhoging van de woonlasten. De stijging verschilt per gemeente. In dit kaartje kunt je zien hoeveel de OZB in jouw gemeente is gestegen.


Ook stijging WOZ waarde?

Gezien de aantrekkende woningmarkt kunnen huiseigenaren ook rekening houden met een stijging van de WOZ waarde.  De WOZ-waarde wordt gebruikt voor de heffing van de onroerende zaakbelasting, rijksbelasting en waterschapslasten. Dat betekent dat de lasten voor huiseigenaren dus nog verder zullen stijgen.

Verder gaat een hoge WOZ waarde ten koste van de aftrekbaarheid van je hypotheekrente. Hoe leuk het ook is om op papier een hoge WOZ waarde te zien voor je huis (we willen tenslotte allemaal een woning die in waarde stijgt en niet daalt), een hoge WOZ waarde kost je dus geld.

Bezwaar tegen hoge WOZ waarde

Vind je dat de gemeente de WOZ waarde voor je woning te hoog heeft gesteld? Maak dan binnen 6 weken na ontvangst bezwaar hiertegen. Na deze periode vervalt je recht om bezwaar aan te tekenen.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons