Hypotheken

Een goed geïsoleerd huis verkoopt beter. Het belang van een energielabel

Jeroen Wolfsen woensdag 13 juli 2022 - bijgewerkt op: 18 juli 2022
Huizen met die goed geïsoleerd zijn verkopen beter dan huizen waar dit niet het geval is. Een half jaar geleden werd daar nog niet echt naar gekeken door huizenkopers door de krapte op de markt. Nu de rente hoger staat en de energielasten flink zijn gestegen is er inmiddels een duidelijk verschil in verkoopprijzen merkbaar.

Woning met gunstig energielabel brengt bij verkoop meer op

Goed geïsoleerde huizen zijn populair. Of een huis goed geïsoleerd is valt makkelijk af te leiden uit het inmiddels verplichte energielabel. De energielabels lopen van A+++ tot G. Een A+++ woning is zeer zuinig en een woning met een G label is zeer onzuinig.

Woningen met een energielabel C brengen op dit moment bijna 8% meer op dan een vergelijkbare woningen met het minder zuinige G label. Een woning met A label levert zo'n 5% meer op dan een woning met het C label. Bij een woning van € 400.000 kan het dus om tienduizenden euro's verschil in koopprijs gaan.

Lagere energiekosten maar ook lagere hypotheekrente

Het mag duidelijk zijn dat een goed geïsoleerd huis lagere energielasten met zich mee brengt. Het is dus zeker de moeite waard om je huis te isoleren. Maar ook de rente voor een energiezuinig huis is vaak lager. Steeds meer banken geven korting op de hypotheekrente als de woning een A label heeft. Op dit moment kan dat 0,10% tot 0,25% aan hypotheekrente schelen.

Je huis isoleren. Hoe doe je dat?

We zien dat steeds meer mensen hun huis isoleren. Natuurlijk omdat het goed is voor het milieu maar het is ook goed voor je portemonnee.
Maar hoe kun je je huis goed isoleren? En minstens zo belangrijk: hoe ga je dat betalen? Gebruik je daarvoor je eigen spaargeld of wil je een lening afsluiten?
Hypotheekadviseur Marije van Moneywise heeft een E-book over energiebesparende maatregelen voor je geschreven waarin je dit allemaal kunt lezen. Hierin legt ze uit wat er mogelijk is, welke subsidies er zijn voor isoleren en hoe je het slim en goedkoop kan financieren. Wil jij meer weten over jouw mogelijkheden? Neem dat contact op voor een gratis adviesgesprek met Marije of één van haar collega's!
In dit artikel

Hypotheek berekenen?

Koop je een nieuwe woning of wil je jouw hypotheek oversluiten?

Hypotheek berekenen

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 13.771 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube