Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Een duurzaam huis verkoopt beter

Een duurzaam huis verkoopt beter

donderdag 17 augustus 2017 om 10:02:18 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
CaptureSteeds meer mensen verduurzamen hun huis. Ze zorgen ervoor dat hun huis minder of zelfs geen energie gebruikt. Een energieneutrale woning staat garant voor lekker wonen, tegen lage kosten. Door de goede isolatie en moderne technieken zoals zonnepanelen kan je zelfs een woning maken die meer energie oplevert dan gebruikt. En tegelijkertijd gaat het wooncomfort omhoog. Een huis met een prettige contante warmte en nooit meer tocht en koude voeten woont nu eenmaal lekkerder.

Energiezuinig huis meer waard
Een huis met lage energiekosten en een hoog wooncomfort komt bij verkoop beter uit de verf dan een woning waar naast de hypotheeklasten iedere maand ook nog honderden euro’s aan energiekosten betaald moeten worden. Het is daarom de verwachting dat energiezuinige woningen voor een betere prijs verkocht gaan worden dan woningen die nog wel hoge energiekosten hebben.

Subsidie voor energiebesparende maatregelen
Steeds meer nieuwbouwwoningen zijn al bijna energieneutraal. Maar om bestaande woningen te verduurzamen zijn er verschillende subsidiemogelijkheden. Op die manier kun je je huis energiezuiniger maken met spouwmuurisolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. De afgelopen jaren is hier een flinke subsidiepot vanuit Den Haag voor in het leven geroepen maar deze is inmiddels leeg. Er zijn nog wel subsidiemogelijkheden bij verschillende gemeentes. Kijk hiervoor op Energiesubsidiewijzer.nl en controleer of jouw gemeente ook subsidiemogelijkheden heeft voor energiezuinige maatregelen.

Extra hypotheek voor energiebesparende maatregelen
Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de organisatie achter de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) biedt de mogelijkheid om een extra bedrag aan hypotheek te lenen om een woning energiezuiniger te maken.
Voor een nieuwe woning is het mogelijk om 106% van de waarde van de woning te lenen in plaats van 101%. Het extra bedrag dat je mag lenen moet je gebruiken voor het verduurzamen van de woning.
Maar ook voor je bestaande woning kun je extra geld lenen om het huis energiezuiniger te maken. Je moet dan wel je bestaande hypotheek omzetten naar een hypotheek met NHG als je dat nog niet hebt. Gezien de lage hypotheekrente van dit moment kan dat zeer interessant zijn. Met een beetje geluk kun je met het extra bedrag dat je leent je huis energiezuiniger maken. Hierdoor kun je maandelijks veel geld besparen op je energiekosten en door de lage rente kan je ook nog flink goedkoper uit zijn met je hypotheeklasten. Twee vliegen in één klap, zeg maar. En als bij verkoop blijkt dat je huis ook nog meer waard is geworden, heb je het helemaal goed gedaan.

Meer weten over een hypotheek om je woning energiezuiniger te maken?
De hypotheekexperts van Moneywise kunnen je hier alles over vertellen, geven je online hypotheekadvies en helpen je met het regelen van de hypotheek.

Luister ook naar het verhaal dat ik hierover op radio Flevoland heb verteld.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662