Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » De hypotheekrente daalt weer

De hypotheekrente daalt weer

woensdag 13 september 2017 om 14:12:48 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
renteDe afgelopen twee weken zien we steeds meer banken de hypotheekrente weer verlagen. Wij hadden dit al verwacht. We zien vaker dat banken de rente in de vakantietijd iets omhoog laten gaan. Dat doen ze simpelweg om in de vakantieperiode minder klanten binnen te halen. Ze hebben tenslotte in de vakantietijd minder personeel. In de laatste maanden van het jaar wordt de concurrentie weer heviger en verlagen ze de rente weer.

Marktrente
Belangrijk hierbij is natuurlijk wat de marktrente doet. Als de marktrente omhoog gaat zal de hypotheekrente ook omhoog gaan. Maar als er ruimte is zullen banken proberen een zo scherp mogelijke hypotheekrente aan te bieden. Er was voor de grote vakantie even onzekerheid over het beleid van de Europese Centrale Bank. Die onzekerheid is voorbij waardoor er voorlopig geen rentestijging aan zit te komen.

Welke banken hebben de hypotheekrente verlaagd
Recentelijk hebben we rentedaling gezien van bijvoorbeeld bijBouwe, Munt, Hypotrust, ING, IQwoon, ABN AMRO, Aegon, Woonfonds en Allianz. Gemiddeld is de verlaging als snel een tiende procent.

Rente voor 10 jaar vast
De rente voor 10 jaar vast wordt nog steeds het meest gekozen. Meer dan 42% van de hypotheken wordt gesloten met een rentevast periode van 10 jaar. De rente daarvoor is op dit moment 1,7
69 Bij BLG voor een hypotheek met NHG. Een hypotheek zonder NHG (tarief 101%) is op dit moment bij Munt hypotheken het goedkoopst. De rente is dan 2,24%.
Dat zijn natuurlijk nog steeds hele lage rentes en dat maakt het interessant om nu een huis te kopen of je hypotheek over te sluiten.

Ook profiteren van lagere rente?
Wil je ook profiteren van een lage hypotheekrente?. Bespreek je situatie eens gratis met één van onze hypotheekexperts. We kunnen heel snel een inschatting maken van de mogelijkheden. Dat is kosteloos. Pas als je wil dat we echt met je hypotheek aan de slag gaan, maken we een duidelijke afspraak over de kosten. En die vallen mee: voor € 1.250 ontvang je van ons een advies voor een compleet nieuwe hypotheek en regelen we die uiteraard van A tot Z voor je. Kunnen we de hypotheek bij de bestaande bank aanpassen dan ben je al klaar voor € 650.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662