Hypotheken

BKR inzien gratis maar wel 28 dagen wachten

Jeroen Wolfsen geschreven op vrijdag 25 mei 2018 om 13:46:42
Tot 25 mei moest je kosten betalen als je wou weten hoe je geregistreerd staat bij het BKR. Dat is veranderd door de nieuwe privacywet AVG. Je kunt dus vanaf die datum gratis inzage krijgen. Dat kan eenmaal per jaar kosteloos. Een nadeel is echter dat het 28 dagen kan duren voordat je de gegevens hebt ontvangen. Niet handig voor mensen die bijvoorbeeld een huis willen kopen en vooraf willen weten hoe ze bij het BKR geregistreerd staan. Er is wel een oplossing. Wil je sneller inzage in de gegevens die het BKR heeft geregistreerd? Dan moet je net als vroeger gewoon betalen.

Betalen om je gegevens in te zien
Ik blijft het vreemd vinden dat we al jaren lang moeten betalen om te zien welke gegevens het BKR over je financiële situatie heeft geregistreerd. En daar komt dus een einde aan door de AVG.  In de praktijk zullen toch veel mensen de portemonnee moeten trekken om te zien welke kredieten er bij het BKR staan geregistreerd. In veel gevallen wil men het weten omdat men bezig is met bijvoorbeeld een hypotheek en er een aantal kredieten boven water komen waar de klant niet van op de hoogte is. En dan is inzicht in het BKR nodig om te weten welke kredieten er precies lopen en bij welke bank.Zonder dat inzicht kunnen de kredieten niet worden ingelost en kan de hypotheek dan niet doorgaan. En om die reden zullen mensen toch vaak de portemonnee moeten trekken en kosten moeten maken om eerder inzage in het BKR te krijgen.

De kosten voor snel inzage liggen tussen de 4,95 en € 12,50. Maar dan ben je er nog niet. Voor dat geld mag je de gegevens op komen halen bij het kantoor voor het BKR. Als je je
gegevens thuis wil ontvangen, betaal je nog eens 14,95 extra. Vind je dat teveel, dan kan je het ook ophalen bij het postkantoor voor € 8,70.

Mijn conclusie: inzien gegevens BKR blijft een verdienmodel voor het BKR.
Oja, heb je de tijd en wil je je gegevens gratis inzien? Vul dan dit formulier in.

Tot slot, ik kan je niet garanderen dat het versturen van je persoonlijke gegevens per post helemaal veilig is, nu we het toch over de AVG hebben...
In dit artikel

Hypotheek berekenen?

Koop je een nieuwe woning of wil je jouw hypotheek oversluiten?

Hypotheek berekenen

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.957 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube