Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Besparen op je hypotheek. Hoe doe je dat?

Besparen op je hypotheek. Hoe doe je dat?

donderdag 22 juni 2017 om 12:16:26 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
hypotheek2De rente voor een hypotheek is op dit moment extreem laag. Als je nu een hypotheek hebt, is de kans groot dat je (flink) meer rente betaald dan de huidige rente.

Even voor je beeldvorming, we helpen nu iedere dag klanten met een hypotheek van 10 jaar voor een rente van 1,69%. Als je nu een hypotheek hebt van bijvoorbeeld € 250.000 tegen 4%, scheelt dat per jaar € 5.775 aan rente. Dat is bijna € 500 per maand. Dat is een forse besparing op je maandlasten.

Wil je weten of je kunt besparen of je hypotheek? Dan kijken we graag met je mee. Er is namelijk veel meer mogelijk dan de meeste mensen denken.

Een paar tips om op je hypotheek te besparen:

Lagere boeterente door nieuwe spelregels
De manier waarop banken hun boeterente mogen berekenen is aangepast. Banken mogen niet meer in hun voordeel rekenen, maar moeten rekenen in het voordeel van de klant. Dat scheelt duizenden euro’s in de boeterente die je moet betalen als je vroegtijdig je rente-afspraak bij de bank wilt openbreken. Heb je in het verleden een boeterente berekening van de bank gehad en ben je geschrokken van de hoogte? Grote kans dat je boeterente nu een stuk lager is.

Je mag je spaarpolis nu afkopen
Als je een hypotheek hebt waar een levensverzekering aan gekoppeld is, waarmee je spaart voor de aflossing, dan is er goed nieuws. Veel van deze polissen zijn woekerpolissen met hoge kosten en lage rendementen. Soms is het letterlijk een bodemloze put waar je geld in stort. Maar ook als er wel waarde wordt opgebouwd, kan het interessant zijn om de waarde in de polis op een andere manier te gebruiken voor je hypotheek.

Je kunt eventuele boeterente betalen met de afkoopwaarde
Als je niet het geld beschikbaar hebt om een eventuele boeterente te kunnen betalen, dan kan het een oplossing zijn om de aan de hypotheek gekoppelde levensverzekering hiervoor te gebruiken. Zoals hierboven wordt uitgelegd is dat nu altijd mogelijk. Of het interessant is, hangt natuurlijk af van je persoonlijke situatie.

Heb je een bestaande woning? Ook dan kun je een hypotheek met NHG krijgen
Misschien heb je wel eens gehoord dat je voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie ( NHG) de laagste rente betaald. Het kan zijn dat je in het verleden niet in aanmerking kwam voor NHG. Dat kon te maken hebben met de waarde van je woning of je inkomen. De spelregels voor NHG zijn flink aangepast en misschien kom je hier nu wel voor in aanmerking. En anders dan veel mensen denken, hoef je daar geen nieuw huis voor te kopen. Ook de hypotheek van je bestaande woning kan in een aantal gevallen worden omgezet naar NHG.

De belangrijkste voorwaarden zijn:
- Je huidige hypotheek is niet hoger dan € 247.450
- Je hypotheek is niet hoger dan de waarde van je woning
- Je moet een (kleine) verbouwing doen

De voorwaarde voor een kleine verbouwing is een heel bijzondere voorwaarde. Een aanpassing aan je woning voor € 100 is al voldoende. Er is dus geen dure verbouwing nodig om in aanmerking te komen voor een NHG hypotheek met de laagste rente. Een nieuw raampje in de voordeur is bij wijze van spreken al voldoende. Dat maakt dat,voor veel mensen die voldoen aan deze drie voorwaarden, een fors lagere rente mogelijk is.

Flink besparen op je hypotheek is dus mogelijk
Het mag duidelijk zijn dat er manieren zijn om fors te besparen op je hypotheek. We helpen je daar graag bij door je heel snel een indicatie te geven van de mogelijkheden. En dat doen we gratis!

Besparen op je hypotheek via Moneywise
We kunnen met een aantal gegevens (inkomen, waarde woning en huidige hypotheek)  snel een beeld krijgen van je mogelijkheden. Dat werken we kort uit in een eerste voorstel en dat bespreken we met je. Als we een duidelijke verbetering voor je kunnen regelen doen we dat uiteraard graag. Maar het kan ook zijn dat het niet mogelijk is om je hypotheek aan te passen. Of dat je het gewoon al goed geregeld hebt. Dan vertellen we je dat natuurlijk ook. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662