Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Aan de slag met je hypotheek? Check vooraf gratis je BKR

Aan de slag met je hypotheek? Check vooraf gratis je BKR

zondag 15 april 2018 om 11:21:54 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
maximale hypotheekVanaf 25 mei kun je gratis bij het BKR inzage krijgen in je BKR registratie. Nu moet je nog kosten maken om te ontdekken welke schulden bij het BKR geregistreerd staan. Door de nieuwe privacy wetgeving (AVG) moet het BKR gratis inzage geven. Omdat een BKR registratie gevolgen kan hebben voor het verkrijgen van een hypotheek is het dan ook verstandig om hier gebruik van te maken.

Minder hypotheek bij schuld
Als je een openstaande schuld hebt, kun je een lager bedrag lenen voor je hypotheek. Nu lijkt het vrij logisch dat je zelf wel weet of je ergens een lening hebt lopen maar in de praktijk zien we regelmatig dat mensen meer leningen hebben lopen dan dat ze zich realiseren. Op het moment dat een hypotheek wordt aangevraagd, komen dan verschillende kredieten naar boven. Met als gevolg dat er een lager bedrag aan hypotheek gekregen kan worden. Dat kan natuurlijk problemen opleveren als je een huis wil kopen of je hypotheek wil oversluiten.

Ook een roodstand of creditcard staat bij het BKR geregistreerd
Niet alleen een grote lening voor bijvoorbeeld een auto staat bij het BKR geregistreerd maar ook allerlei kleine kredieten en schulden. Hierbij moet je denken aan de mogelijkheid om rood te staan op je betaalrekening, je creditcard, het private lease contract voor je nieuwe auto, je nieuwe telefoon die je ‘gratis’ bij je abonnement kreeg en een de koop op afbetaling van je nieuwe bank bij bijvoorbeeld Wehkamp. Mensen hebben vaak meer leningen en kredieten dan ze zich realiseren. En let: ook als je nooit rood staat of zelden je creditcard gebruikt, heeft dat invloed op je maximale hypotheek

Aan de slag met je hypotheek?
Vraag daarom vooraf inzage in het BKR als je met een hypotheek aan de slag wil. Op die manier weet je waar je rekening mee moet houden bij het aanvragen van een hypotheek. Je realiseert het je misschien niet maar een totaal bedrag aan leningen van € 10.000 betekent dat je bijna € 50.000 minder hypotheek kan krijgen. OOk al sta je misschien geen dubbeltje in het rood. Het is dus belangrijk dat je de leningen die je hebt openstaan kan aflossen en af kan laten melden bij het BKR. Wil je weten wat het bedrag is dat je kunt lenen met en zonder je huidige lenigen? Maak dan een maximale hypotheek berekening bij Moneywise.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662