Moneywise.nl » Weblog » Betaalrekeningen » Knab, een nieuwe bank met een nieuwe aanpak

Knab, een nieuwe bank met een nieuwe aanpak

donderdag 20 september 2012 om 14:06:29 Jochem Kessens nog geen reacties
logo knabSinds vandaag heeft Nederland er een nieuwe bank bij, genaamd 'Knab'. Knab, wat het omgedraaide is van 'bank', draait de zaken naar eigen zeggen om. Zo staan niet de financiele producten van de bank centraal maar staat de financiele situatie van de klant centraal. Door goed te luisteren naar klanten, het bieden van innovatieve tools en tranparant zijn over de kosten probeert Knab het nieuwe bankieren invulling te geven.

€ 15,- maandelijkse fee
Tegen een betaling van een maandelijkse fee biedt Knab haar klanten een compleet dienstenpakket aan met daarin een betaalrekeningen en een aantal spaarrekeningen. Daarnaast krijgen klanten op innovatieve wijze inzicht in hun financiële situatie middels een 'financieel dashboard', waarop uitgave en inkomsten overzichtelijk worden gemaakt, maar er ook een financieel plan kan worden gemaakt door de klant zelf.

Tegen extra betaling kunnen ook andere diensten en producten worden afgenomen, zoals een creditcard, maar ook vermogensbeheer en een beleggingsdienst.

AEGON Bank
AEGON Bank is 100% aandeelhouder van de nieuwe bank. Knab handelt dan ook onder het bankvergunning van AEGON Bank. Heeft u een rekening bij zowel AEGON Bank N.V. als bij Knab? Dan wordt uw geld bij uitvoering van het depositogarantiestelsel bij elkaar opgeteld.

Mooi initiatief, maar relatief duur
Ondanks de mooie website, de prettige kijk op bankzaken en het feit dat de klant centraal lijkt te staan is Knab relatief duur. Een klant betaalt zonder aanvullende diensten € 180,- per jaar en krijgt daarvoor een betaalrekening met rente en diverse spaarrekeningen. Bij andere, meer traditionele banken, liggen die kosten tussen de € 10,- en € 30,-.
Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten. Hij houdt je op de hoogte van o.a. betaalrekeningen.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons