Beleggen

Sparen is uit. Beleggen is in. Maar waar vind je een goede beleggingsrekening?

Jeroen Wolfsen geschreven op donderdag 13 juni 2019 om 14:44:48
De rente op een spaarrekening bij ABN AMRO, ING en de Rabobank is op dit moment 0,03%. Heb je meer dan € 30.360 spaargeld per persoon? Dan betaal je minimaal 0,58% vermogensrendementsheffing. Laten we het verder maar niet hebben over de inflatie van rond de 2%. Kortom sparen levert niks op en kan je zelfs geld kosten. Beleggen dan maar. De grote vraag is echter waar?

Hoe vind je een goede beleggingsrekening?
Deze vraag stelde ik mezelf een tijdje geleden. Mijn zoon heeft een bijbaan en begint leuk te sparen. Hij had al snel in de gaten dat sparen niks oplevert en wou beleggen. Dat is een goed plan, zei ik en we gingen samen op zoek naar een goede beleggersrekening. Dat bleek zelfs voor mij als eigenaar van een financiële vergelijkingssite nog een hele uitdaging. Ik kan alvast verklappen dat de keuze is gevallen op Fondsbeleggen van Centraal Beheer maar wil je ook meenemen in mijn zoektocht naar de beste beleggingsrekening.

Door de bomen het beleggingsbos niet meer zien
Binnen een paar minuten had ik een aantal partijen geselecteerd die in aanmerking kwamen voor het openen van een rekeningen. Ik zal je niet vermoeien met alle details van onze zoektocht naar een goede beleggingsrekening maar een paar stappen in het proces wil ik wel benoemen. Als financieel planner weet ik dat beleggen in indexfondsen goedkoop is en vaak meer rendement oplevert dan actief beheerde fondsen met een dure vermogensbeheerder. Dus op zoek naar indexfondsen.

Welke beleggingsrekeningen heb ik vergeleken
Bij Binck en de Giro kun je zelf bepalen in welke fondsen er belegd moet worden. Beleggen bij deze prijsvechters is goedkoop. Dus goede kandidaten voor een beleggingsrekening. Als snel kwam ik er achter dat het te ingewikkeld vond en onoverzichtelijk. Er is teveel om uit te kiezen en dat is voor een beleggingsrekening waar € 100 per maand op gestort gaat worden teveel werk. Andere partijen vond ik te duur: ING rekent in totaal 3% kosten, Nationale Nederlanden 1,44% kosten, Evi van Lanschot 1,18% aan kosten.

Uiteindelijk keuze: Fondsbeleggen van Centraal Beheer
Uiteindelijk is onze keuze gevallen op fondsbeleggen bij Centraal beheer. Goedkoop en snel te openen. Een handige app waarmee je je beleggingen in de gaten kan houden. Alhoewel je zelfs niks hoeft te doen want er wordt voor je belegd zonder dat je er omkijken naar hebt.
De keuze is om te beleggen in een offensief aandelen fonds met 0,6% kosten per jaar en 0,3% aan- en verkoopkosten. Maar je kunt ook kiezen voor een ander fonds dat voorzichtiger belegt. Dat is persoonlijk. En ook leuk: een welkomstbonus van € 25. Maandelijks wordt er € 100 op de beleggingsrekening gestort. Daarnaast is er een eenmalig storting gedaan om in aanmerking te komen voor de welkomstbonus. Is het de beste beleggingsrekening? Dat moet de toekomst uitwijzen. Uiteindelijk is het rendement natuurlijk belangrijk maar ook onvoorspelbaar. Maar de rekening voldoet aan de eisen: makkelijk te openen, lage kosten en geen omkijken naar.
In dit artikel

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.030 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube