Actueel

Als REAAL wordt verkocht heeft dat dan gevolgen voor mijn lopende bankspaarrekening?

Maarten Docter geschreven op dinsdag 08 juli 2014 om 20:28:21
Logo SNS REAALSNS REAAL is begonnen met de voorbereidingen voor de verkoop van de verzekeringsactiviteiten van REAAL.  SNS Bank is in 1997 samengegaan met verzekeraar REAAL. De  twee aparte bedrijven werden samengevoegd en gingen verder onder de naam SNS REAAL. Tijdens de bankencrisis kwam SNS REAAL  in de problemen en in februari 2013 heeft de Nederlandse staat alle aandelen overgenomen. Daarmee werd de staat dus eigenaar van SNS REAAL.
De Europese commissie ging akkoord met deze reddingsoperatie maar stelde wel de voorwaarde dat de bank en verzekeraar weer gesplitst moesten worden. En dat verkoopproces is nu gestart.

Wanneer en aan wie REAAL verkocht gaat worden is nog niet duidelijk. Wel wordt de naam van ASR genoemd en ook de naam van een buitenlandse partij.

Gevolgen voor klanten van REAAL
De klanten die bij REAAL een bankspaarrekening hebben zullen uiteraard door REAAL worden geïnformeerd over de situatie als er meer duidelijkheid is. Omdat wij toch al vragen van klanten krijgen, willen wij u zo goed mogelijk informeren op basis van de huidige informatie die bekend is.

Geen wijzigingen op  bestaande  bankspaarrekeningen
Lopende bankspaarrekeningen zullen naar onze mening altijd worden overgenomen door de partij die REAAL uiteindelijk zal kopen. Het zijn nu eenmaal bestaande afspraken en die kunnen niet door een koper eenzijdig worden aangepast of opgezegd. Dit betekent dat renteafspraken op lopende rekeningen zullen blijven bestaan. Zeker gezien het feit dat de Nederlandse Staat verkoper is en heeft aangegeven dat de belangen van de huidige klanten van REAAL  zorgvuldig worden meegenomen in de verkoop. Wij verwachten daar dus geen grote veranderingen.

Depositogarantiestelsel blijft van kracht
U heeft nu een bankspaarrekening die valt onder het depositogarantiestelsel voor banken en bij verkoop zal de rekening ook weer  lopen bij een bank. Het depositostelsel zal dan ook van toepassing blijven. We kunnen ons voorstellen dat de naam van REAAL wel zal vervallen.

Meer duidelijkheid
Wij zullen u op de hoogte houden van de situatie en als er meer duidelijkheid over een nieuwe eigenaar zullen we u hierover informeren.

 

 

 
In dit artikel

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.971 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube