Moneywise.nl » Weblog » Uitvaartverzekering » Uitvaartverzekeraar Yarden in de problemen.

Uitvaartverzekeraar Yarden in de problemen.

vrijdag 03 mei 2019 om 10:43:59 Jeroen Wolfsen 1 reacties
boos (002)Uitvaartverzekeraar Yarden zit in zwaar weer. Polishouders moeten rekening houden met kortingen op de uitkeringen. Verzekeraars moeten voldoende buffer hebben om hun de afgesproken uitkeringen te kunnen doen. Yarden heeft eind 2018 een buffer van slechts 26% waar 100% verplicht is. Om die reden ligt Yarden onder een vergrootglas bij DNB.

Probleem bij Naturaverzekeringen
Het probleem is ontstaan omdat Yarden veel naturaverzekeringen in de portefeuille heeft. Een naturaverzekering keert niet een bedrag uit maar biedt een volledig uitvaartpakket. Een all-inclusive begrafenis van kist tot de bekende koffie met cake, zeg maar. En omdat de kosten van een begrafenis steeds hoger zijn geworden, verliest Yarden veel geld op deze polissen.

Natura uitvaartverzekering omzetten in een verzekering met een vast bedrag
Yarden zag dat jaren geleden in 2007 al aankomen en probeerde op niet al te nette wijze deze te dure naturaverzekeringen om te zetten in een verzekering waar wel een vast bedrag werd uitgekeerd. Het bedrag dat Yarden wou vergoeden voor een begrafenis was € 3.733. De kosten van een complete uitvaart zijn echter veel hoger en lopen inmiddels richting de € 7.000. De polishouders gingen dus niet akkoord met deze 'slimme' ruil van Yarden en Yarden werd teruggefloten door het Kifid.
Om die reden zit Yarden met zware verplichtingen die nu dus voor problemen zorgen.

Yarden is een goedkope verzekeraar
Uit de vergelijking van begrafenisverzekeringen van Moneywise blijkt dat Yarden een goedkope verzekeraar is. Sterker nog bij een verzekerd bedrag van € 7.000 is Yarden vaak de goedkoopste. Maar is het nu nog verstandig om je te verzekeren bij Yarden? Ik zou zeggen: nu even niet! Mijn advies wacht deze storm maar af en kijk naar een verzekeraar die misschien iets duurder is. Monuta bijvoorbeeld is maar weinig duurder maar kent een solvabiliteitsbuffer van 162%. En dat geeft natuurlijk meer zekerheid dan een verzekeraar die maar 26% buffer overheeft.

Zie onderstaand overzicht of maak zelf een vergelijking voor de goedkoopste uitvaartverzekering.

uitv
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van uitvaartverzekering.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

pim

8 mei 2019 11:44:04

Soms is het belangrijk om de storm even af te wachten. Daarom vind ik je advies ook goed. Toch gaat het niet alleen om een zo goedkoop mogelijke verzekering. Het gaat ook om de dekking.

reageer op pim
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662