Moneywise.nl » Weblog » Lijfrente » Verzekeraar Conservatrix nog niet uit de problemen.

Verzekeraar Conservatrix nog niet uit de problemen.

vrijdag 08 mei 2020 om 11:00:22 Jeroen Wolfsen 1 reacties
consLevensverzekeraar Conservatrix is al een paar jaar het zorgenkindje binnen de nederlandse verzekeringswereld. In 2017 werd Conservatrix , onder druk van DNB, overgenomen door het Amerikaanse Eli Global voor 1 euro. Maar hiermee zijn de problemen voor Conservatrix nog niet opgelost. Sterker nog, door de overname lijkt Conservatrix alleen maar verder in de problemen te zijn gekomen.

Gevolgen voor polishouders onduidelijk
Het is nog niet duiidelijk wat de gevolgens zijn voor de polishouders van Conservatrix. Via gerechtelijk weg probeert de directie van Conservatrix geld los te peuteren bij de huidige eigenaar. De toegezegde investeringen die gedaan moeten worden om Conservatrix weer voldoende vet op de botten te geven zijn tot nu toe uitgebleven.
Wat de gevolgens zijn voor polishouders als dit uitblijft, is niet duidelijk omdat de verzekeraar daar geen uitspraak over wil doen, volgens het FD. Ook is het niet duidelijk welke stappen  DNB zet om de belangen van polishouders te borgen.

Polis afkopen?
Heeft u een lijfrentepolis afgesloten bij Conservatrix dan bestaat soms de mogelijkheid om deze polis af te kopen. Dat kan niet voor ieder product en het zal ook niet in iedere situatie verstandig zijn maar het is op zijn minst verstandig om de mogelijkheid te onderzoeken. Conservatrix werd vaak gekozen door consumenten op de hoge garantierendementen die de verzekeraar bood.  Diezelfde hoge garantie veroorzaken nu waarschijnlijk de problemen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om af te kopen, neemt u dan contact met ons op of rechtstreeks met Conservatrix.

Lijfrentepolis fiscaal doorschuiven
Het is fiscaal geen probleem om een lijfrente bij een verzekeraar af te kopen zolang u deze maar doorschuift naar de volgende lijfrente. U hoeft dus niet meteen af te rekenen met de fiscus. Doorschuiven van je lijfrente van een verzekeraar kan naar een andere lijfrenteverzekering of in lijfrente bankspaarrekening. De rentevergoeding bij de nieuwe bank of verzekeraar  zal lager zijn dan bij Conservatrix. Daar staat dan tegenover dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het risico dat Conservatrix omvalt. Het is dus vooral een persoonlijke keuze.

 
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van lijfrente.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Dirk Jongmans

19 juni 2020 14:48:57

Kijk voor het laatste nieuws over de problemen bij Conservatrix ook eens op https://stichtingpolishoudersconservatrix.nl/

reageer op Dirk Jongmans
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons