Moneywise.nl » Weblog » Lijfrente » Verzekeraar Conservatrix nog niet uit de problemen.

Verzekeraar Conservatrix nog niet uit de problemen.

vrijdag 08 mei 2020 om 11:00:22 Jeroen Wolfsen 7 reacties
consLevensverzekeraar Conservatrix is al een paar jaar het zorgenkindje binnen de nederlandse verzekeringswereld. In 2017 werd Conservatrix , onder druk van DNB, overgenomen door het Amerikaanse Eli Global voor 1 euro. Maar hiermee zijn de problemen voor Conservatrix nog niet opgelost. Sterker nog, door de overname lijkt Conservatrix alleen maar verder in de problemen te zijn gekomen.

Gevolgen voor polishouders onduidelijk
Het is nog niet duiidelijk wat de gevolgens zijn voor de polishouders van Conservatrix. Via gerechtelijk weg probeert de directie van Conservatrix geld los te peuteren bij de huidige eigenaar. De toegezegde investeringen die gedaan moeten worden om Conservatrix weer voldoende vet op de botten te geven zijn tot nu toe uitgebleven.
Wat de gevolgens zijn voor polishouders als dit uitblijft, is niet duidelijk omdat de verzekeraar daar geen uitspraak over wil doen, volgens het FD. Ook is het niet duidelijk welke stappen  DNB zet om de belangen van polishouders te borgen.

Polis afkopen?
Heeft u een lijfrentepolis afgesloten bij Conservatrix dan bestaat soms de mogelijkheid om deze polis af te kopen. Dat kan niet voor ieder product en het zal ook niet in iedere situatie verstandig zijn maar het is op zijn minst verstandig om de mogelijkheid te onderzoeken. Conservatrix werd vaak gekozen door consumenten op de hoge garantierendementen die de verzekeraar bood.  Diezelfde hoge garantie veroorzaken nu waarschijnlijk de problemen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om af te kopen, neemt u dan contact met ons op of rechtstreeks met Conservatrix.

Lijfrentepolis fiscaal doorschuiven
Het is fiscaal geen probleem om een lijfrente bij een verzekeraar af te kopen zolang u deze maar doorschuift naar de volgende lijfrente. U hoeft dus niet meteen af te rekenen met de fiscus. Doorschuiven van je lijfrente van een verzekeraar kan naar een andere lijfrenteverzekering of in lijfrente bankspaarrekening. De rentevergoeding bij de nieuwe bank of verzekeraar  zal lager zijn dan bij Conservatrix. Daar staat dan tegenover dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het risico dat Conservatrix omvalt. Het is dus vooral een persoonlijke keuze.

 
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van lijfrente.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Dirk Jongmans

19 juni 2020 14:48:57

Kijk voor het laatste nieuws over de problemen bij Conservatrix ook eens op https://stichtingpolishoudersconservatrix.nl/

reageer op Dirk Jongmans

Tim

12 december 2020 13:39:12

Beetje het bekende verhaal van dit soort clubjes: iedereen heeft schuld behalve Conservatrix. De realiteit is echter dat mensen in de val van Conservatrix zijn getrapt dat een onrealistisch hoog rendement beloofde.

reageer op Tim

marja van Zantvoort Trum

8 december 2020 20:47:06

zwaar schit mijn zuur verdiende centen zoude zomaar verdwenen zijn Heel slordig dat mijn adviseur nooit iets heeft laten weten dan had ik nog iets kunnen ondernemen. Wat is nu U advies wat kan ik nog doen,??

reageer op marja van Zantvoort Trum

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

8 december 2020 20:59:23

Beste Marja,
Het is zeker heel vervelend maar het wil nog niet zeggen dat je alles kwijt bent. De curatoren zullen hun best doen om zoveel mogelijk voor de polishouders te redden en op zoek te gaan naar een goede koper. Als je een adviseur hebt ingeschakeld en die heeft je ook echt advies gegegeven ( en waarvoor je dus ook betaald hebt) dan denk ik dat hij je zeker over de situatie had behoren te informeren. Wij hebben slechts een handjevol klanten met een polis bij Conservatrix, dat komt omdat bij onze onafhankelijke vergelijking Conservatrix er een tijdje erg goed uitkwam met hoge garanties en klanten dan dit product kozen. Wij hebben alle klanten gewaarschuwd en sommigen hebben hun polis tijdig afgekocht en over laten boeken naar een andere partij.
Ik denk dat een adviseur het belang van zijn klanten voorop moet stellen en dat het verstandig was geweest dat de adviseur de problemen bij Conservatrix had gemeld bij u. Dit speelt namelijk al een aantal jaar en het is geen echte verrassing in de branche dat Conservatrix failliet zou kunne gaan. De AFM zegt hier ook wel iets over: https://www.afm.nl/nl-nl/professionals/doelgroepen/adviseurs-bemiddelaars/nazorg
Ik hoop dat de schade beperkt blijft voor u.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Tim

12 december 2020 13:34:11

Er is in het verleden met veel te hoge rendementen gerekend die mede door de lage rente niet gerealiseerd konden worden waardoor er nu onvoldoende geld is om iedereen uit te betalen. Anders gezegd: ze hebben de polishouders veel te veel beloofd.

reageer op Tim

Richard

26 december 2020 20:42:34

Zie mijn bericht hierover.

reageer op Richard

Richard

26 december 2020 20:40:32

Ik bestrijd dat er met TE hoge rendementen is gewerkt annex is toegezegd. Ik ben zelf aandeelhouder van dit verzekerings bedrijf geweest en dat vele jaren tot aan ca. 1998. En weet dus meer inhoudelijk hiervan!
Het probleem ligt bij de NederlandseBsnk die stelde dat er met een lage renteverwachting gewerkt MOEST worden, terwijl de werkelijkheid was dat er meer rente binnenkwam dan dat er tegezegd was. Die extra inkomsten zijn door de Nederlandse Bank verdoezeld!
Kortom : als men toezegt dat er 6% rendement wordt uigekeerd en men realiseert 7%, wat is dan het probleem?? Het probleem is dat de NederlandseBank stelt dat er maar met 3% gerekend mag worden, dat ontstaat er een forse onderdekking die men NOOIT meer kan aanzuiveren. Ook de nieuwe eigenaars niet! Dit is wel gebleken nu. . Kortom je dient de NederlandseBank (dus de huidige regering) aansprakelijk te stellen voor hun MISMANAGEMENT

reageer op Richard
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662