Moneywise.nl » Weblog » Lijfrente » Van Lanschot biedt ook de mogelijkheid tot lijfrente banksparen

Van Lanschot biedt ook de mogelijkheid tot lijfrente banksparen

donderdag 30 augustus 2012 om 20:54:28 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
Van Lanschot logoVan Lanschot heeft op 21 augustus de bancaire lijfrente toegevoegd aan haar assortiment. Men noemt dit Van Lanschot LijfrenteSparen. Met deze Lijfrente spaarrekening kan worden gespaard voor een aanvullend pensioen. Van Lanschot heeft alleen  de Opbouwvariant geïntroduceerd. Van Lanschot is hiermee de 14e bank die een bancaire lijfrente rekening aanbiedt voor de Nederlandse consument.

Het product is in eerste instantie bedoeld voor bestaande klanten van de bank, die zich voornamelijk als private bank presenteert. De doelgroep die van Lanschot wil bedienen zijn klanten met een vrij besteedbaar vermogen van tenminste € 250.000. En dat is op zich jammer want de depositotarieven die Van Lanschot aanbiedt, zijn zeker niet slecht op dit moment.  Op een aantal looptijden scoort men een top 3 positie met soms een gedeelde eerste plaats.

Middelrente
Van Lanschot Lijfrentesparen  maakt gebruik van  de middelrente methode. Deze wijkt af van de normale rente op rente methode (samengestelde intrest). Bij de middelrente methode krijgt iedere storting zijn eigen vaste rentepercentage dat hoort bij de afgesproken looptijd van het deposito. De rentebedragen die op de rekening worden bijgeschreven, worden echter ook gezien als storting  en krijgen dus een ander rentepercentage. Over alle rentepercentages samen berekend men het gewogen gemiddelde. Hiermee is het dus niet zeker hoe hoog het bedrag op de rekening uiteindelijk zal worden. Dat hangt dus af van de rente door de jaren heen.  Naast van Lanschot rekent ook Rabobank, ING bank en ASR met dit systeem van middelrente.

Van Lanschot kent verder geen variabele rente. Andere punten die belangrijk zijn is de boete die men berekent als het deposito wordt opgenomen binnen de afgesproken looptijd. Van Lanschot LijfrenteSparen kent hiervoor de marktrenteverrekening. Men vergelijkt de middelrente met de actuele rente en baseert daar de boete op. Verder kent Van Lanschot ook opname kosten van € 150. Dit kennen we inmiddels ook van een aantal andere banken.

Wij zullen de rentepercentages van Van Lanschot zo spoedig mogelijk verwerken in de software op de website zodat je deze kunt vergelijken met de andere aanbieders.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van lijfrente.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662