Moneywise.nl » Weblog » Lijfrente » Topdrukte bij MoneyWise.nl door provisieverbod

Topdrukte bij MoneyWise.nl door provisieverbod

zaterdag 16 februari 2013 om 13:38:27 Jochem Kessens nog geen reacties
moneywise_logo_muurHet provisieverbod leidt tot topdrukte bij MoneyWise.nl. In januari is het aantal offerteverzoeken meer dan verdubbeld in vergelijking met januari 2012. En dat merken we, de telefoon staat roodgloeiend en vele consumenten stellen vragen over de kosten die ze per 1 januari moeten betalen voor advies.
We hebben inmiddels 3 nieuwe medewerkers in dienst genomen en diverse processen geautomatiseerd om aan de vraag van de klant te kunnen blijven voldoen.

Provisieverbod
Sinds 1 januari mogen aanbieders van o.a. bankspaarrekeningen adviseurs niet meer belonen door middel van provisie. Door deze wetswijziging zijn adviseurs genoodzaakt hun uren rechtstreeks in rekening te brengen bij de consument. Dit moet bijdragen aan de transparantie in de financiële sector.
Veel consumenten krijgen echter de schrik van hun leven als ze horen wat ze moeten betalen voor advies over hun vrijkomende lijfrente. Bedragen tot wel € 1.000 vormen geen uitzondering.

Zelf regelen via MoneyWise.nl
Omdat veel consumenten zelf precies weten wat ze willen met hun vrijkomende lijfrente of ontslagvergoeding, hebben ze vaak geen behoefte aan een duur betaald adviesrapport. Via MoneyWise.nl worden consumenten zelf in staat gesteld een bankspaarrekening te openen.
MoneyWise geeft geen advies, maar voert slechts de opdracht van de consument uit en opent een bankspaarrekening voor ze. Omdat de systemen van MoneyWise.nl sterk zijn geautomatiseerd, kunnen we deze dienstverlening voor een scherpe prijs aanbieden.

Wilt u een bankspaarrekening openen? Vergelijk dan alle bankspaarrekeningen op rente, voorwaarden en op kosten. Zo weet u zeker dat u niet teveel betaalt.
Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten. Hij houdt je op de hoogte van o.a. lijfrente.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662