Moneywise.nl » Weblog » Lijfrente » MoneyWise in het FD over lage rente voor lijfrente

MoneyWise in het FD over lage rente voor lijfrente

maandag 20 juni 2016 om 11:23:47 Jeroen Wolfsen 2 reacties
logo financieel dagbladHet Financieel Dagblad besteedt op 18 juni aandacht aan de mogelijkheden die mensen met een vrijkomende lijfrente hebben om een hogere uitkering te krijgen. In het artikel legt Jeroen Wolfsen van MoneyWise uit dat shoppen met je vrijkomende lijfrente erg verstandig is.

lijfrente uitstellen tot na AOW
Verder zien we bij MoneyWise dat veel mensen hun lijfrente uitstellen tot na het bereiken van de AOW leeftijd. Dat levert voor veel mensen belastingvoordeel op omdat ze een lager belasting tarief na AOW betalen dan daarvoor.

Lijfrente een jaar uitstellen
MoneyWise heeft afspraken met banken waarbij het mogelijk is om het vrijkomende lijfrente kapitaal op een uitkeerrekening te zetten maar nog niet meteen te beginne met uitkeren. De uitkering kan tot een jaar worden uitgesteld. Dat scheelt mensen veel gedoe en kosten. Vroeger moest men eerst het geld op een opbouwrekening moesten parkeren en deze daarna weer omzetten naar een uitkeerrekening. Dat betekent twee keer een product aanschaffen en dus twee keer kosten.

Dat moet slimmer kunnen, dachten we en daarom hebben we met banken af kunnen spreken dat we de uitkering dus maximaal een jaar kunnen uitstellen bij een aantal banken.

Hier vindt u de link naar het artikel in het FD.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van lijfrente.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Paul Kuijpers

23 oktober 2016 21:15:06

Een afgesloten lijfrentepolis loopt eind dit jaar af. Het gaat om een oud regime polis. Ik ben 55 en wil het bedrag nog verder doorsparen tot na mijn 67 jaar. Ik streef uiteraard een redelijke rendementsontwikkeling na, met een beperkt risico. De rente is momenteel uiterst laag en kan zelfs negatief worden. Dat vraagt om flexibiliteit om te kunnen reageren op ontwikkelingen. Wat kan ik het beste doen? Welke producten of dienstverleners kunnen mij het beste van dienst zijn?

reageer op Paul Kuijpers

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

26 oktober 2016 13:29:29

Beste Paul,
De eerste vraag die je moet stellen is of je het oud regime wilt behouden. Meer hierover kun je lezen in dit artikel over oud regime en banksparen. Als je de voordelen van het oude regime wilt houden dan moet je het vrijkomende bedrag voortzetten in een verzekering. Je hebt de keus uit een garantie of beleggingsverzekering. Garantieverzekeringen leveren door de lage rente en hogere kosten eigenlijk niks op. We hebben uiteraard een aantal aanbieders voor je maar qua rendement wordt je daar simpelweg niet vrolijk van.
Als je wilt beleggen loop je gewoon risico met je kapitaal. Dat is meestal niet verstandig ondanks de 'belofte'van beleggers op een mooi rendement. Maar ook met een beleggingsverzekering kunnen we je helpen.
Beide producten zijn helaas niet op de site te vergelijken omdat verzekeraars hier geen online modules voor hebben. Dus bel even als je hier meer over wilt weten: 085 7607600.
Hecht je geen waarde aan de voordelen van oud regime? Dan kun je gaan banksparen. Mer hierover lees je in onze gratis lijfrentewijzer. Wil je banksparen gaan vergelijken, maak dan een gratis vergelijking op moneywise.
En als je rechtstreeks met een expert wilt bellen, dat mag altijd: 085 760760

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662