Moneywise.nl » Weblog » Lijfrente » MoneyWise in de Telegraaf over lijfrente en pensioen

MoneyWise in de Telegraaf over lijfrente en pensioen

dinsdag 01 maart 2016 om 10:21:57 Jeroen Wolfsen 4 reacties
telegraaf-logoZaterdag 27 februari stond er een groot artikel in de Telegraaf over de fiscale spelregels die er voor zorgen dat de uitkeringen van pensioen en lijfrente steeds meer versnipperd raken. In het artikel geven Jaap Harmsen van Pensioen Perspectief en Jeroen Wolfsen van Moneywise uitleg hierover. Door de jaren heen zijn er veel fiscale spelregels verandert. Dit komt door het verschuiven van de AOW leeftijd en daarmee de pensioendatum. Omdat pensioenregelingen hier op aangepast moeten worden maar oude rechten blijven bestaan, zijn er nu pensioenpotjes die vrijkomen vóór leeftijd 65, op leeftijd 65 en op AOW leeftijd.

Voor mensen met een vrijkomende pensioenregeling en lijfrentekapitaal betekent dit dat er steeds meer potjes zijn die slecht op elkaar aansluiten. Mensen met een pensioenregeling zullen in overleg moeten met pensioenfondsen en verzekeraars om te zorgen dat de verschillende pensioenuitkeringen elkaar op de juiste manier aanvullen. Het wordt dus schuiven met de verschillende pensioenpotten om te zorgen dat er niet op enig moment geen inkomen is en op een ander moment juist teveel inkomen waardoor men meer belasting gaat betalen.

Fiscale spelregels lijfrente

Ook voor lijfrente geldt dat er veel verschillende fiscale spelregels zijn gekomen in de afgelopen jaren waardoor klanten met een vrijkomende lijfrente te maken krijgen met verschillende lijfrentepotjes. Voor al deze potjes gelden dan andere spelregels waardoor uitkeringen niet altijd aansluiten of passen bij de behoeftes van de ontvanger. We hebben hier verschillende weblogartikelen over geschreven.

In de vergelijkingssoftware voor lijfrente  van MoneyWise wordt met de belangrijkste fiscale spelregels rekening gehouden zodat de offertes die klanten kunnen opvragen ook daadwerkelijk fiscaal mogelijk zijn.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van lijfrente.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

W. Charmant

5 maart 2016 8:17:04

Van mijn ex man ontvang ik een over 2 weken een pensioen bedrag van €. 94800,00. Ik moet hier een levenslang pensioen voor kopen ingaande 1-11-2017 , de dag dat ik mijn AOW leeftijd bereik . ( geb. Datum is 8-2-1952). welk mogelijk heden zijn er, ik ben Zzper en heb het geld nog niet direct nodig. De rente staat nu zo laag, ik ga met de huidige rente stand nog geen €400,00 per maand ontvangen. Kan ik het bedrag van € 94.800 ook ergens stallen en later bekijken hoe ik het wil ontvangen. Wil het geld niet bij mijn ex laten staan met angst dat hij niet meer gaat storten. Hartelijk dank.

reageer op W. Charmant

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

5 maart 2016 19:58:14

Geachte mevrouw,
Het is inderdaad erg vervelend dat u met de huidige lage rentestand van dit moment een levenslang pensioen moet aankopen. Uitstel is in de meeste gevallen niet mogelijk. Dat moet echt geregeld zijn in de pensioenregeling. In dit geval dus de pensioenregeling van uw ex-man. Als die mogelijheid er al is (kleine kans) kan ik me ook nog voorstellen dat dit alleen kan als uw ex-man zijn pensioen ook wil uitstellen......
Maar er zijn andere mogelijkheden om iets te doen aan de lage rentestand voor de aankoop van een pensioen. Ik heb daar deze week een artikel over geschreven. Daarin kunt u alles lezen over de mogelijkheden met uw pensioen.
Heeft u hier vragen over? Bel of mail me dan gerust.
Met vriendelijke groet,
Jeroen Wolfsen FFP

reageer op Jeroen Wolfsen

w. charmant

5 maart 2016 23:01:20

Geachte heer Wolfsen, Hartelijk dank voor uw reactie. Ik voel wel iets voor de pensioen knip, of het door beleggen na pensionering, of ben ik nu aan het gokken op een hogere rente stand. Wat is de prognose omtrent de rente ontwikkelingen?. Klopt het dat de keuzevrijheid van 2 jaar in de nieuwe wet op 1 juli 2017 vrijgegeven gaat worden, zodat je ten alle tijden kan kiezen wanneer je de uitkering laat in gaan. Dan is het risico minder groot. Vriendelijke groet, W. Charmant

reageer op w. charmant

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

6 maart 2016 14:43:26

Geachte heer Charmant,
Als u gebruik wil maken van de pensioenknip dan gokt u inderdaad op een hogere rente. Ik denk dat er niemand is die u kan vertellen waneer de rente weer gaat stijgen. Ik weet het in ieder geval niet en iedereen die beweert dat het wel weet zou allang multi miljonair moeten zijn.
Doorbeleggen kan een optie zijn maar het is nog volkomen onduidelijk hoe deze producten er uit gaan zien. Ik heb recentelijk hierover een brainstormsessie gehad met een verzekeraar en het zal nog wel even duren voordat het eerste prodcut echt bekend is in de markt.
Als u gebruik wilt maken van de pensioenknip, moet u even bellen. Dit product is niet online te berekeken. We moeten echt handmatige offertes opvragen bij de verzekeraars.
Met vriendelijke groet,
Jeroen Wolfsen

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662