Lijfrente

MoneyWise in de Telegraaf over lijfrente en pensioen

Jeroen Wolfsen dinsdag 01 maart 2016 - bijgewerkt op: 27 april 2016
Zaterdag 27 februari stond er een groot artikel in de Telegraaf over de fiscale spelregels die er voor zorgen dat de uitkeringen van pensioen en lijfrente steeds meer versnipperd raken. In het artikel geven Jaap Harmsen van Pensioen Perspectief en Jeroen Wolfsen van Moneywise uitleg hierover. Door de jaren heen zijn er veel fiscale spelregels verandert. Dit komt door het verschuiven van de AOW leeftijd en daarmee de pensioendatum. Omdat pensioenregelingen hier op aangepast moeten worden maar oude rechten blijven bestaan, zijn er nu pensioenpotjes die vrijkomen vóór leeftijd 65, op leeftijd 65 en op AOW leeftijd.

Voor mensen met een vrijkomende pensioenregeling en lijfrentekapitaal betekent dit dat er steeds meer potjes zijn die slecht op elkaar aansluiten. Mensen met een pensioenregeling zullen in overleg moeten met pensioenfondsen en verzekeraars om te zorgen dat de verschillende pensioenuitkeringen elkaar op de juiste manier aanvullen. Het wordt dus schuiven met de verschillende pensioenpotten om te zorgen dat er niet op enig moment geen inkomen is en op een ander moment juist teveel inkomen waardoor men meer belasting gaat betalen.

Fiscale spelregels lijfrente

Ook voor lijfrente geldt dat er veel verschillende fiscale spelregels zijn gekomen in de afgelopen jaren waardoor klanten met een vrijkomende lijfrente te maken krijgen met verschillende lijfrentepotjes. Voor al deze potjes gelden dan andere spelregels waardoor uitkeringen niet altijd aansluiten of passen bij de behoeftes van de ontvanger. We hebben hier verschillende weblogartikelen over geschreven.

In de vergelijkingssoftware voor lijfrente  van MoneyWise wordt met de belangrijkste fiscale spelregels rekening gehouden zodat de offertes die klanten kunnen opvragen ook daadwerkelijk fiscaal mogelijk zijn.
In dit artikel

Komt uw lijfrente binnenkort vrij?

Vergelijk alle banken en verzekeraars en sluit direct af.

Vergelijk & regel direct

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 16.361 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube