Moneywise.nl » Weblog » Lijfrente » Financieel Dagblad over lijfrente in het buitenland

Financieel Dagblad over lijfrente in het buitenland

zondag 20 december 2015 om 10:36:26 Rob van Lingen 2 reacties
logo financieel dagbladPaul van de Kwast is journalist voor het Financieel Dagblad en schreef een artikel over mensen die zijn geëmigreerd naar het buitenland en er dan achter komen dat ze hun pensioen en lijfrentepolissen niet kunnen laten uitkeren omdat ze niet meer in Nederland wonen. Paul is naast journalist ook Financieel Planner en heeft ervaring met een klant opgedaan op dit vlak. Een relatie van hem woonde in Canada en liep helemaal vast met zijn lijfrente uitkeringen. Deze kon hij nergens geregeld krijgen. Uiteindelijk kwam Paul terecht bij MoneyWise. Het gevolg was een mooi artikel in het FD over lijfrente in het buitenland.

 

Afdeling lijfrente en pensioen in het buitenland

MoneyWise heeft speciale afdeling voor lijfrente en pensioen in het buitenland. Hier houden we bij welke bank of verzekeraar wel een aanbieding kan doen voor een klant die niet meer woont in Nederland. We zien dat er regelmatig veranderingzen zijn in de mogelijkheden. Soms stopt de ene aanbieder voor klanten in het buitenland en is het bij de andere weer mogelijk. Heeft u een vrijkomend pensioen, lijfrente of gouden handdruk en woont u niet meer in Nederland? Neemt u dan gerust contact met ons op. We onderzoeken dan waar u terecht kunt en laten u zien waar u de beste offerte ontvangt.
Rob van Lingen

Rob werkt al jaren in de financiele sector. Hij weet alles van financiele producten Hij houdt je op de hoogte van o.a. lijfrente.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Joop van Strien

7 april 2016 13:37:04

Geachte redactie,

Als inmiddels bijna ex medewerker van de Belastingdienst wil ik toch graag een onafhankelijk advies uit het "werkveld" Ik ben Nederlander en woon in de buurt van Breda en ben werkzaam tot aan het derde deel ( 1 augustus) van 2016 bij de Belasting-dienst.

In mijn werkzaam leven heb ik ooit een aantal lijfrentepolissen afgesloten met nu, totaal, een opbrengst van circa 125.000 euro. Het grootste deel van deze lijfrente pot ( zo'n 94.000 euro)komt vrij op 1 april 2017.

Ik overweeg echter na mijn volledige ontslag bij de BD om naar België te verhuizen en in Antwerpen te gaan wonen. Dit medio / einde 2016.

Kunt u mij aangeven wat en hoe de beste keus is om die polissen tot uitkering te laten komen. In België, of in Nederland. Wat zijn de mogelijkheden in verband met de heffing in NL en B en welke banken en/of verzekeringsmaatschappijen moet ik daartoe benaderen.

Uiteraard zou ik bij een goed advies en tegen betaling van de daarvoor staande kosten, voor zover als mogelijk en noodzakelijk, gebruik kunnen en willen maken van uw onderneming c.q. aan uw onderneming gelieerde andere partijen in dit "speelveld"

Met vriendelijke groet,

Joop


PS : Ik doel, zoals u zult kunnen begrijpen, op een nette en vooral legale handelswijze maar, en indien mogelijk, natuurlijk met de minste belastingdruk.

reageer op Joop van Strien

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

8 april 2016 10:19:18

Beste Joop,
Formeel geven we bij Moneywise geen advies. We werken op Execution Only en dat wil zeggen dat we er vanuit gaan dat de klant zelf bepaalt wat het beste past in zijn situatie en bij welke bank of verzekeraar hij dat het beste kan regelen. Onze vergelijkingssoftware helpt je daarbij omdat je daarmee zelf alle aanbieders kunt vergelijken en offertes aan kunt vragen. en natuurlijk kun je de gewenste verzekering of bankspaarrekening daarna bij ons online regelen.
Uitdaging: zo goed mogelijk informeren We geven dus geen compleet advies maar zien het wel als onze uitdaging om je zo goed mogelijk te informeren zodat je de juiste keuzes kunt maken. We kunnen je dus precies vertellen bij welke bank of verzekeraar je terecht kunt als je naar België vertrekt. En dat zijn er helaas niet al te veel.
Daarom mijn eerste tip: Regel je uitkering bij een Nederlandse bank of verzekeraar voordat je officieel gaat wonen in België. Een eenmaal lopende uitkering verhuist namelijk gewoon mee. Dan heb je wel de vrije keuze.
Verder kan ik je nu niet echt helpen omdat ik belangrijke informatie niet heb, bijvoorbeeld je geboortedatum. Want dat bepaalt voor het grootste deel de mogelijkheden die je hebt met je lijfrente. Meer hierover lees je in onze gratis lijfrentewijzer.
Ten aanzien van de fiscale spelregels en de meest optimale fiscale constructie kan ik je niet goed helpen. Ook hierbij geldt dat ik dan zou moeten weten hoe je tot alle inkomenspositie eruit ziet en moet weten wat de belastingregels in België zijn. En dat gaat dus verder dan onze dienstverlening. Maar hier zijn wel specialisten in die je kunnen helpen. Bij voorbeeld het Belgisch Nederlands Centrum.
Als je vragen hebt en even wilt overleggen, neem gerust contact op. Mijn collega's en ik helpen u graag.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662