Lijfrente

BLG past voorwaarden banksparen aan en rekent € 150 kosten bij overdracht. Slechte zaak!

Jeroen Wolfsen geschreven op donderdag 16 december 2021 om 12:44:10
Als u een bankspaarrekening heeft bij BLG krijgt u te maken met nieuwe voorwaarden die per 1 januari 2022 ingaan. Bij Moneywise.nl zijn we hier niet zo over te spreken. BLG gaat namelijk kosten in rekening brengen als u het saldo van UW BLG bankspaarrekening wil overboeken naar een andere bank of verzekeraar. Wij vinden het, op zijn zachts gezegd, niet netjes dat BLG de voorwaarden aanpast voor bestaande klanten en € 150 aan kosten gaat rekenen als klanten het opgebouwde lijfrentekapitaal bij een andere bank of verzekeraar wil onderbrengen.

BLG past de regels aan tijdens het spel

Bij BLG was dat overstappen naar een andere bank gratis. Maar vanaf 1 januari moet u € 150 overstapkosten betalen. Omdat als dat ook gaat gelden voor bestaande klanten noemen we dat: 'de regels aanpassen tijdens het spel'.

Als u een lijfrente bankspaar rekening heeft (of een gouden handdruk bankspaarrekening ) kunt u op de door u gewenste datum (meestal uw AOW-leeftijd) deze omzetten van een opbouwrekening  naar een uitkeerrekening. Dat wil dus zeggen dat u het opgebouwde kapitaal in een aantal jaren aan u zelf laat uitkeren. Het grote voordeel aan banksparen is dat u niet verplicht bent om de uitkering aan te kopen bij dezelfde bank waar u het ook bij elkaar heeft gespaard. Als u bij een andere bank een hogere uitkering krijgt dan kunt u het geld overboeken naar dien bank. Door banksparen te vergelijken krijgt u dus meer pensioen uitgekeerd. Het overzetten van uw pensioengeld gaat snel en makkelijk en bij de meeste banken gratis ( bij ABN AMRO en Rabobank betaald u ook €150).

Klant mag zonder kosten weg

Als u niet akkoord gaat met de nieuwe voorwaarden mag u weg zonder kosten. Maar veel klanten hebben gekozen voor een hoge vast rente die nog enkel jaren vaststaat. Eerder weg gaan om in de toekomst die € 150 aan kosten te besparen is dan geen optie want men kan nergens meer die hoge rente krijgen.
En overstappen naar een andere bank betekent ook weer kosten voor het openen van een rekening bij die bank. Dus ,een 'als u het er niet mee eens bent, mag u gratis weg oplossing' gaat klanten niet helpen.

Het was gewoon netjes geweest als BLG de €150 kosten wel voor nieuwe klanten in rekening zou brengen maar niet voor bestaande klanten.
Uiteraard hebben we als Moneywise bezwaar genaakt tegen deze nieuwe voorwaarden. Maar helaas voert BLG ze gewoon door.

Mag BLG eenzijdig de voorwaarden aanpassen?

Ja, In alle voorwaarden van banken en verzekeraars die u en ik de afgelopen jaren hebben getekend staat altijd wel een clausule waarin ze de mogelijkheid hebben om voorwaarden aan te passen. Zo ook bij BLG:

blg voorwaarden

In de praktijk wordt er maar zelden gebruik van gemaakt voor bestaande klanten. Maar BLG doet dus wel.
In dit artikel

Komt uw lijfrente binnenkort vrij?

Vergelijk alle banken en verzekeraars en sluit direct af.

Vergelijk & regel direct

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 14.132 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube