Lijfrente

Banksparen voor uitvaart in 2016 waarschijnlijk afgeschaft

Jeroen Wolfsen zondag 14 juni 2015 - bijgewerkt op: 21 oktober 2017
Het zal er al een tijdje aan te komen maar het lijkt er nu toch op dat het niet succesvolle banksparen voor de uitvaart per 1 januari 2016 wordt afgeschaft.

Al eerder schreven we over het feit dat er geen enkele aanbieder is op de Nederlandse markt. Alle banken hebben het uitvaartsparen links laten liggen. De reden hiervoor is tweeledig. Er is nauwelijks animo voor vanuit de consument en er valt nauwelijks marge op te maken voor banken. In ieder geval is er geen bank die er brood in ziet en is er dus geen enkel product op de markt gekomen.

Voordeel uitvaart banksparen

Het voordeel dat banksparen voor de uitvaart biedt is dat er een vrijstelling is voor het gespaarde bedrag in box 3. U betaalt over het opgebouwde spaarbedrag (tot € 6.921 per persoon) dus geen vermogensrendementsheffing. Daar stond tegenover dat het bedrag alleen op te nemen was voor een uitvaart. Sparen voor de uitvaart zou dan ook alleen maar interessant zijn voor de mensen die al bove de algemene vrijstelling in box 3 zitten met hun spaargeld en in staat zijn om in één keer het bedrag op een bankspaar uitvaartrekening te zetten. Voor mensen die maandelijks willen sparen voor een uitvaart is het eigenlijk helemaal niet interessant. Maandelijks sparen voor een uitvaart is eigenlijk een vreemd idee. Het is immers onbekend wanneer u overlijdt en de kans is dus aanwezig dat er onvoldoende gespaard is voor de uitvaart.

Al eerder gaf minister Dijsselbloem aan dat hij de regeling zou afschaffen als er geen animo voor blijkt te zijn. Met de toekomstige aanpassingen van het belastingplan heeft men nu de knoop doorgehakt en zal men het afschaffen mits de Eerste en Tweede Kamer hiermee akkoord zijn. Wij kunnen ons niet voorstellen dat men er bezwaar tegen heeft.

 
In dit artikel

Komt uw lijfrente binnenkort vrij?

Vergelijk alle banken en verzekeraars en sluit direct af.

Vergelijk & regel direct

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.947 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube