Moneywise.nl » Weblog » Lijfrente » ASR Bank verbetert lijfrente bankspaarrekening

ASR Bank verbetert lijfrente bankspaarrekening

maandag 06 mei 2013 om 20:15:55 Rob van Lingen nog geen reacties
logo ASRASR Bank biedt sinds kort een nieuwe bankspaarrekening aan voor lijfrente: de Lijfrente spaarrekening.  Deze bankspaarrekening komt in de plaats van de lijfrente opbouwrekening die ASR Bank. De lijfrentespaarrekening kent een aantal verbeteringen t.o.v. de oude rekening. De belangrijkste wijziging is dat de vaste rente nu bestaat uit samengestelde rente.

Deposito (vaste rente)
Bij de oude bankspaarrekening van ASR Bank werd de rente niet bijgeschreven op de bestaande bankspaarrekening, maar op een nieuw te openen bankspaarrekening tegen de dan geldende rente. Hierdoor is het eindbedrag niet gegarandeerd, omdat je niet weet hoe de toekomstige rente eruit ziet. Banken zoals de Rabobank en ING hanteren zo'n zelfde systematiek. De nieuwe bankspaarrekening van ASR Bank is wel gebaseerd op samengestelde rente. Rente bijschrijvingen vinden per 1 januari plaats op de bestaande depositorekening, waardoor het uiteindelijk te ontvangen bedrag van te voren bepaald kan worden.

Boete bij vroegtijdig stoppen deposito
Ook de boete voor het vroegtijdig stopzetten van het deposito is verbeterd. Bij de oude bankspaarrekening betaalde je 1% over het op te nemen saldo per jaar, met een maximum van 5%. Bij de lijfrente spaarrekening geldt een marktrentevergoeding + € 50,- administratiekosten. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een sterk gestegen rente kan deze constructie voordelig uitvallen voor de rekeninghouder.

Hoofdrekening en subrekeningen
Met de oude bankspaarrekening van ASR Bank was het niet mogelijk om op 1 bankspaarrekening meerdere lijfrentepolissen samen te voegen. Ook kon er niet extra worden gespaard op de oude bankspaarrekening.

Bij de nieuwe bankspaarrekening kan dit wel. Er is sprake van een hoofdrekening waarop alle stortingen binnen komen. Over het saldo op deze rekening wordt variabele rente vergoedt. Vervolgens kan de rekeninghouder via internetbankieren besluiten om een deel of het gehele saldo vast te zetten in een deposito.

Hoogste rente
Naast deze verbeterde productvoorwaarden is de rente van ASR Bank momenteel ook erg aantrekkelijk. In veel gevallen staat de rente in de top 3.
Vergelijk zelf alle bankspaarrekeningen op rente en voorwaarden
Rob van Lingen

Rob werkt al jaren in de financiele sector. Hij weet alles van financiele producten Hij houdt je op de hoogte van o.a. lijfrente.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662