Lijfrente

ASR Bank verbetert lijfrente bankspaarrekening

Rob van Lingen maandag 06 mei 2013 - bijgewerkt op: 30 april 2016
logo ASRASR Bank biedt sinds kort een nieuwe bankspaarrekening aan voor lijfrente: de Lijfrente spaarrekening.  Deze bankspaarrekening komt in de plaats van de lijfrente opbouwrekening die ASR Bank. De lijfrentespaarrekening kent een aantal verbeteringen t.o.v. de oude rekening. De belangrijkste wijziging is dat de vaste rente nu bestaat uit samengestelde rente.

Deposito (vaste rente)
Bij de oude bankspaarrekening van ASR Bank werd de rente niet bijgeschreven op de bestaande bankspaarrekening, maar op een nieuw te openen bankspaarrekening tegen de dan geldende rente. Hierdoor is het eindbedrag niet gegarandeerd, omdat je niet weet hoe de toekomstige rente eruit ziet. Banken zoals de Rabobank en ING hanteren zo'n zelfde systematiek. De nieuwe bankspaarrekening van ASR Bank is wel gebaseerd op samengestelde rente. Rente bijschrijvingen vinden per 1 januari plaats op de bestaande depositorekening, waardoor het uiteindelijk te ontvangen bedrag van te voren bepaald kan worden.

Boete bij vroegtijdig stoppen deposito
Ook de boete voor het vroegtijdig stopzetten van het deposito is verbeterd. Bij de oude bankspaarrekening betaalde je 1% over het op te nemen saldo per jaar, met een maximum van 5%. Bij de lijfrente spaarrekening geldt een marktrentevergoeding + € 50,- administratiekosten. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een sterk gestegen rente kan deze constructie voordelig uitvallen voor de rekeninghouder.

Hoofdrekening en subrekeningen
Met de oude bankspaarrekening van ASR Bank was het niet mogelijk om op 1 bankspaarrekening meerdere lijfrentepolissen samen te voegen. Ook kon er niet extra worden gespaard op de oude bankspaarrekening.

Bij de nieuwe bankspaarrekening kan dit wel. Er is sprake van een hoofdrekening waarop alle stortingen binnen komen. Over het saldo op deze rekening wordt variabele rente vergoedt. Vervolgens kan de rekeninghouder via internetbankieren besluiten om een deel of het gehele saldo vast te zetten in een deposito.

Hoogste rente
Naast deze verbeterde productvoorwaarden is de rente van ASR Bank momenteel ook erg aantrekkelijk. In veel gevallen staat de rente in de top 3.
Vergelijk zelf alle bankspaarrekeningen op rente en voorwaarden
In dit artikel

Komt uw lijfrente binnenkort vrij?

Vergelijk alle banken en verzekeraars en sluit direct af.

Vergelijk & regel direct

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.968 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube