Moneywise.nl » Weblog » Lijfrente » AFM: Betere informatie over vrijkomende lijfrentepolissen

AFM: Betere informatie over vrijkomende lijfrentepolissen

vrijdag 03 juli 2015 om 12:27:42 Jeroen Wolfsen 1 reacties
logo AFM

De AFM heeft onderzoek gedaan naar de informatie die verzekeraars verstrekken over vrijkomende lijfrentes. In het verleden was de informatie die verzekeraars aan klanten verstrekten onvoldoende, maar in 2014 hebben de zes grote verzekeraars (Aegon, Nationale Nederlanden, Delta Lloyd, Reaal, Achmea en a.s.r.) hun leven gebeterd.

Klanten met een vrijkomende lijfrente worden nu minimaal 3 maanden voor de expiratiedatum geïnformeerd over hun mogelijkheden. Dat is belangrijk omdat de klant dan voldoende tijd heeft om te bepalen wat hij gaat doen met zijn vrijkomende lijfrente. Ook is de informatie duidelijker en laagdrempeliger.

Toch nog verbeterpunten


Er zijn echter nog steeds zaken die verzekeraars beter kunnen communiceren. Niet onbelangrijk is bijvoorbeeld het feit dat een klant met zijn vrijkomende lijfrente mag shoppen. De lijfrente uitkering hoeft niet bij dezelfde verzekeraar te worden aangekocht, maar de klant mag op zoek naar de aanbieder met de hoogste uitkering. Ook kunnen verzekeraars nog meer uitleggen over de fiscale spelregels die gelden voor de vrijkomende lijfrentepolis.

MoneyWise introduceert gratis Lijfrentewijzer


MoneyWise ziet steeds meer consumenten die zelf online aan de slag gaan met hun vrijkomende lijfrente. Consumenten zijn in veel gevallen prima in staat om zelf de juiste keuzes over hun lijfrente te maken. Voorwaarde is dat men weet welke mogelijkheden men heeft en welke fiscale spelregels gelden voor hun lijfrente. MoneyWise helpt consumenten hiermee met de MoneyWise Lijfrentewijzer. Een gratis gids met alles wat u moet weten over uw vrijkomende lijfrente.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van lijfrente.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Alex Weeda

11 februari 2016 15:47:39

Hallo Jeroen, Ik heb sinds de 90er jaren een lijfrente polis lopen bij Generali maar woon sinds een jaar in Portugal. Ik wil mijn polis stopzetten, of i.i.g. geen premie meer betalen. De Lijfrente polis loopt op mijn 65ste jaar af ik ben inmiddels zelf 61, is het mogelijk te stoppen met betalen of is dat nog nadeliger voor mij?

reageer op Alex Weeda
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662