Moneywise.nl » Weblog » Financieel Advies » Wil je een nieuwbouw woning kopen? Hier een paar tips!

Wil je een nieuwbouw woning kopen? Hier een paar tips!

woensdag 27 september 2017 om 23:22:09 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
hypotheek2Als je een nieuwbouw huis wil kopen dan is dat een ander proces dan het kopen van een bestaande woning. Waar je bij een bestaande woning het huis kan bekijken en er letterlijk doorheen kan lopen, is dat bij een nieuwbouwwoning, die alleen nog maar op papier bestaat, natuurlijk niet mogelijk. Het huis bestaat immers nog niet. Hoe zorg je er nu voor dat je een nieuwbouwhuis koopt dat bij je past?

Steeds meer hulpmiddelen om een woning te presenteren
Bouwbedrijven en projectontwikkelaars hebben steeds mooiere manieren om een nieuwbouwwoning aan de man te brengen. Waar je het vroeger moet doen met een platte tekening en soms een maquette van papier of karton, zien we nu dat er veel meer hulpmiddelen zijn om een goed beeld te geven van de nieuwe woning. Mooie computeranimaties waarmee je door een huis kan lopen, virtual reality brillen waarmee het lijkt of je in het huis staat, maquettes uit 3 D printers. Alles is mogelijk om de potentiële kopen een goed beeld te geven van de nieuwe woning.

Bewust nieuwbouw
Een site waar je veel informatie vindt over nieuwbouwwoningen is Bewust Nieuwbouw. Deze staat boordevol tips die je kunnen helpen bij het zoeken naar een nieuwbouwwoning. Bijvoorbeeld dit stappenplan, dat je helpt bij de keuzes die je hebt. Of een uitgebreid vraag en antwoord deel met daarin informatie over energiezuinig bouwen, juridische zaken, garantie op nieuwbouw enzovoort.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van financieel advies.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons