Financieel Advies

Onderzoek Nibud: helft Nederlanders vindt financieel advies te duur

Jeroen Wolfsen geschreven op vrijdag 25 augustus 2017 om 12:56:30
Het Nibud heeft een onderzoek gehouden onder consumenten over financieel advies. De uitkomsten zijn helder: 46% van de mensen vindt advies te duur. Maar dat is nog niet alles. Men heeft niet veel vertrouwen in de adviseur en heeft slecht inzicht in de werkzaamheden van een financieel adviseur. De centrale vraag is: wat doet een financieel adviseur voor me en wat levert me dat op.

Provisieverbod op complexe financiële producten
Vanaf 2013 mag een adviseur geen provisie meer ontvangen van een bank of verzekeraar voor complexe financiële producten zoals pensioen, lijfrente en hypotheken. Dat betekent dat de kosten voor advies rechtstreeks in rekening worden gebracht bij de klant. De helft van de mensen geeft aan dat ze liever zelf betalen voor advies dan het oude provisiemodel waarin de verdiensten voor de adviseur onduidelijk waren. Toch geeft nog steeds een kwart van de mensen aan dat ze liever niet zelf de portemonnee trekken en dat het prima is als de adviseur een provisie ontvangt van de aanbieder.

Kosten van financieel advies voor hypotheek voor starter
Uit het onderzoek blijkt dat mensen de kosten voor hypotheekadvies voor een starter op € 980 inschatten. In werkelijkheid zijn de kosten vaak veel hoger. Veel adviseurs en banken rekenen tussen de € 1.500 en € 3.000 voor hypotheekadvies voor een starter.

Wie vindt advies de moeite waard?
Het blijkt dat als mensen eenmaal een financieel adviseur hebben geraadpleegd men de waarde van financieel advies hoger inschatten. Mensen met een hoger inkomen en hogere opleiding zien de waarde van advies wel in maar gaan vaker zelf op zoek naar de gewenste informatie.

Financieel advies via Moneywise
Via Moneywise hebben meer dan 12.000 klanten zelfstandig financiële producten afgesloten. Met en zonder advies. Tegen lage kosten omdat we zoveel mogelijk online doen. Dat bespaart tijd en dus kosten voor de consument. Zo kost hypotheekadvies via Moneywise slechts € 1.250. Voor dat bedrag wordt de hypotheek van A tot Z geregeld. Inclusief eventueel benodigde risicoverzekeringen.

Wij merken dagelijks dat je niet face to face aan tafel hoeft te zitten met een klant om toch het beste advies te kunnen geven. Wat belangrijk is, is dat je als adviseur echt oprecht de klant zo goed mogelijk wil helpen. Dat het een sport is om het maximale er uit te halen voor je klanten. Daarom zijn we ook zo blij met de reviews die we van onze klanten krijgen.

In dit artikel

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.963 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube