Financieel Advies

Moneywise bij Tros Radar radio over levensverzekeringen

Jeroen Wolfsen geschreven op maandag 23 april 2018 om 09:19:23
In het prgramma Tros Radar radio beantwoorde Jeroen Wolfsen van Moneywsie vragen van luisteraars over levensverzekeringen. De levensverzekering blijft voor veel consumenten een onduidelijk product. Jeroen geeft antwoord op vragen als: 'Wat is nu precies een levensverzekering?'  Ook komt de vraag: 'ik krijg minder uitbetaald dan verwacht, hoe kan dat?'

Wat is een levensverzekering?
De eerste vraag van presentator Jan Mon was: wat is een levensverzkering nu precies? Een goede vraag want de term levensverzekering wordt voor veel verschillende polissen gebruikt. Alle verzekeringen die uitkeren bij overlijden of als iemand een bepaalde eindleeftijd bereikt, vallen onder de noemer levensverzkeringen. Door allerelei fiscale spelregels zijn er inmiddels verschillende vormen: de begrafeninsverzekering, overlijdensrisicoverzkeringen, lijfrente, pensioen  en spaarverzekeringen. En daar komt nog bij dat verzkeraars daar allemaal verschillende producten voor bedenken.

Waarom keert mijn levensverzekering minder uit dan verwacht?
Ook dit is een veelgestelde vraag. Niet alleen van de luisteraars van Tros Radar radio maar ook van de consumenten die experts van Moneywise iedere dag spreken. Veel polissen vallen zijn zogenaamde woekerpolissen. Polissen met tegenvallende rendementen en te hoge kosten. En dat zijn niet allen beleggingsverzkeringen. Ook garantieverzkeringen blijken in de praktijk nog wel eens minder op te brengen dan verwacht. Ondanks alle bereichten over woekerpolissen ein de media de afgelopen jaren , is het voor veel mensen toch nog steeds een onduidelijk punt. Hie kan het dat ik niet de € 100.000 uit de offerte krijg uitgekeerd maar slechts € 63.000 vraagt Guido, bijvoorbeeld.
In dit artikel

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 16.361 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube