Financieel Advies

Kosten voor advies straks in 2 jaar betalen

Jochem Kessens zaterdag 25 augustus 2012 - bijgewerkt op: 21 oktober 2017
Vanaf 2013 zullen consumenten die financiële producten kopen, zoals een hypotheek, een bankspaarrekening of andere complexe verzekering, de financieel adviseur daar apart voor moeten betalen. Vroeger, en ook nu nog, wordt de financieel adviseur betaalt door de verzekeraar of bank via een provisie. Die provisie zit uiteraard verwerkt in de premie die de consument betaalt, waardoor het voor consumenten lang niet altijd duidelijk is hoeveel het financiële product nu eigenlijk kost.
Daar maar minister de Jager per januari 2013 een einde aan. Een groot aantal financiële producten mogen geen provisie meer bevatten, waardoor de financiële adviseur genoodzaakt is een factuur in te dienen bij de klant voor zijn adviserings- en bemiddelingswerkzaamheden.

Advieskosten gespreid betalen
Wie vanaf 2013 een rekening krijgt voor het gegeven advies en deze graag gespreid wil betalen moet dat doen in maximaal 2 jaar. Het gespreid betalen van de adviesnota wordt wel als krediet beschouwd, maar dan zonder rente en zonder kosten.

Wat kost financieel advies eigenlijk?
Bij iedere financieel adviseur  komt de prijs voor het advies en de bemiddeling anders tot stand. Sommig adviseur rekenen een bepaald bedrag per uur anderen geven een vaste prijs voor het afsluiten van bijvoorbeeld een hypotheek of bankspaarrekening. Wees verstandig en vraag de adviseur naar zijn kosten, zo voorkom je verrassingen achteraf.

Advieskosten aftrekbaar voor de belasting
In sommige gevallen is financieel advies aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Zoals bijvoorbeeld het advies voor een lijfrenterekening, maar ook de advieskosten van het hersteladvies van je woekerpolis zijn aftrekbaar.
Sluit je je woekerpolis over via de lijfrente oversluitservice dan mag je de € 149,- dus aftrekken van je inkomstenbelasting waardoor de netto kosten dalen tot maximaal € 71,52.
In dit artikel

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 16.363 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube