Moneywise.nl » Weblog » Financieel Advies » AFM voorstander wettelijke financiële APK

AFM voorstander wettelijke financiële APK

dinsdag 12 juli 2016 om 22:16:31 Jeroen Wolfsen 1 reacties
logo AFMDe AFM stelt voor om een wettelijke ‘APK’ te regelen voor je persoonlijke financiën. Op die manier moeten consumenten meer inzicht krijgen in hun financiële situatie op het moment dat ze met pensioen gaan. Een financiële onderhoudsbeurt dus met als doel inzicht en overzicht. Niet alleen over pensioen maar ook andere financiën zoals hypotheken, spaargeld en beleggingen.

Online overzicht
We kennen al www.mijnpensioenoverzicht.nl. Op deze website kunnen consumenten zien welke pensioenregelingen men heeft. De AFM stelt voor om dit breder te trekken en meerdere producten mee te nemen in dit overzicht.
Dit is een goed plan maar ook een hele uitdaging. Verzekeraars blijken in de praktijk nog wel eens moeite te hebben met het aanleveren van de meest recente gegevens. Door ook ander producten online inzichtelijk te maken wordt deze uitdaging voor banken en verzekeraars nog groter.

Lagere advieskosten voor hypotheek
Een groot deel van de tijd van een adviseur die een financieel plan moet maken of over een hypotheek moet adviseren gaat zitten in het inventariseren van de bestaande producten. Het verzamelen van alle stukken en het verkrijgen van een overzicht van ale financiën is voor de consument een klus en er wordt dan ook nog wel eens een product vergeten. Als er een online overzicht komt waar alle financiële producten van een consument in zijn opgenomen, gaat dat veel tijd schelen en kunnen de advieskosten voor de consument omlaag.

Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van financieel advies.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

maarten

18 oktober 2017 15:56:32

Wat de AFM bepleit is er grotendeels al. MijnGeldzaken.nl maakt binnen 10 minuten een financieel plan van het huishouden. Dankzij de koppeling met de Belastingdienst en Mijnpensioenoverzicht.nl wordt snel een eerste plan gemaakt inclusief FPK-cijfer en stoplichten voor risicoscenario's als overlijden en arbeidsongeschiktheid. Zelf kun je verzekeringen toevoegen, of je kunt dit de adviseur laten doen.

reageer op maarten
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662