Energie

Ontdek de voordelen van jaarlijks energie aanbiedingen vergelijken

Jeroen Wolfsen geschreven op woensdag 07 februari 2024 om 21:24:03
Energiekosten vormen een groot deel van de vaste kosten voor huishoudens. Maar wist je dat je jaarlijks honderden euro’s kunt besparen door slim over te stappen van energieleverancier? Dit artikel licht de voordelen toe van het vergelijken en kiezen van de juiste energie aanbiedingen.

Het geheim van nieuwe klanten: Lagere energieprijzen en hoge kortingen

Energieleveranciers bieden vaak aantrekkelijke tarieven en bonussen aan nieuwe klanten. In tegenstelling tot bestaande klanten, die meestal hogere variabele tarieven betalen, kunnen nieuwkomers profiteren van lagere tarieven en welkomstkortingen. Deze energie aanbiedingen zijn meestal voor 1 jaar vaste contracten die stroom en gas afnemen. Echter, ook als je alleen stroom gebruikt, kun je in veel gevallen korting krijgen op je energiecontract.

De kracht van vergelijken

Regelmatig energie aanbiedingen vergelijken en overstappen kan leiden tot significante besparingen op je energierekening. Het is essentieel om het actuele aanbod nauwkeurig te monitoren en te bepalen welke aanbieding het beste bij jouw situatie past. Dit kun je het beste doen door gebruik te maken van meerdere online energie vergelijkers. Die laten je de huidige energie aanbiedingen van alle leveranciers zien.

Kiezen tussen 1-Jaar of 3-jaar energiecontract

Bij het kiezen van een energiecontract sta je mogelijk voor de keuze tussen een 1-jaar of een 3-jaar contract. Een 1-jaar contract is aan te raden omdat je hiermee profiteert van vaste tarieven en vaak aantrekkelijke cashbacks.

Energie aanbiedingen met cashback, ook bekend als loyaliteitsbonussen, zijn momenteel de meest voordelige aanbiedingen. Deze cashback ontvang je na het aflopen van je contract als korting op je jaarafrekening, wat kan oplopen tot wel €388 bij een vast jaarcontract. Hiermee ben je vrijwel altijd goedkoper uit dan wanneer je bij dezelfde energieleverancier blijft zitten.

Is het verstandig om nu over te stappen?

Momenteel zijn de gasprijzen op de gasmarkt lager dan ze in de afgelopen twee jaar zijn geweest. Met de aanbeveling van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om voor 2024 een vast contract te kiezen, is dit het ideale moment om je huidige energiecontract onder de loep te nemen. Vaste energiecontracten zijn nu het voordeligst, waarbij veel energieleveranciers die concurrerende tarieven en aantrekkelijke bonussen aanbieden van soms wel honderden euro’s.

Conclusie

Het jaarlijks vergelijken en overstappen van energie aanbiedingen is een slimme manier om je energiekosten te verlagen. Door te kiezen voor de juiste aanbiedingen, kun je je energierekening voor dit jaar aanzienlijk verminderen. Neem de controle over je energiekosten en begin vandaag nog met vergelijken.
In dit artikel

Energieleveranciers vergelijken?

Vergelijk alle energieleveranciers en vind de prijs.

Vergelijk & regelen

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.016 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube